keskiviikko 13. elokuuta 2014

Puhdas piikeli

Vietän viimeistä lomapäivää hikoillen täällä betoniviidakossa. Vaikka helle taitaa nyt heittää, on kotimme lämpömittarissa edelleen asteita liki 30. Puhaltimet pauhaa ja kaikki mahdolliset luukut ovat yötä myöten auki. Typy on siitä ihmeellinen kaveri, että se nukkuu parhaillaan meidän sängyssä, isännän peiton alla vaikka on näin kuuma.

Läksimme loppuviikosta kotia kohti ja sanoimme heipat mökkivanhukselle. Toki palaamme sinne syksyn aikana, sillä esimerkiksi sienimetsään on vielä ilman muuta päästävä. Mökkiloman vikat päivät nautimme olostamme ja harmittelimme sitä, että mökkeilyt ovat tältä erää saavuttamassa päätepysäkin. Perinteisiin lomanpäätösrutiineihin kuuluu koirien/koiran pesu ja Typsy lähtikin kotimatkalle puhtaalta tuoksuen. Isännän toimiessa pesumestarina Typy seistä jökötti rantavedessä, kun shampoo vaahtosi ja vesi roiskui. Minä osallistuin hommaan huuhtelijan roolissa ja lopuksi heitimme Typsylle palloa, jotta isokorva saatiin suorittamaan loppuhuuhtelut uimalla muutaman pidemmän lenkin.

Ei kai tämän parempia lomasäitä olisi voinut toivoa! Ja kaiken kaikkiaan takana on rentouttava ja mukava loma, joka sisälsi erinäistä kivaa puuhaa maalla ja kaupungissa. Kävimme Rajasaaressa, Haukivuorella, sienimetsässä ja uimassa. Saimme tavata uuden koiratuttavuuden, Jekun ja vietimme isännän kanssa hikisen päivän Tallinnassa. Pyöräilin mökkitiellä Typsyn juostessa rinnalla. Voi sitä riemua ja vapauden tunnetta! Söimme jätskiä, hirmuisen hyvää lammasta ja uusia perunoita. Veneretket pikkusaareen Puulalla ja erisorttisten vesilintuystäviemme tarkkailua ja ihastelua; näistä kaikista on meidän kesälomamuistot tehty!

Ja ne juhlat, joiden voitaisiin sanoa kruunanneen meidän kesäloman 2014: ne menivät nappiin kaikilta osin! Järjestelyissä oli melkoisen iso urakka mutta kun katselin elokuun pimenevässä illassa liki 50-päisen vierasjoukkomme nauravia kasvoja, laulavia suita, discon rytkettä, maljojen nostoa ja jopa ilon kyyneliä, tiesin että kaikki järjestelyjen vaiva oli ollut sen arvoista.

Juhlista ja meidän arkeen palaamisesta kirjoittelen lisää seuraavissa bloggauksissani. Vaikka lähden huomenna töihin, en käy siellä kuin piipahtamassa. Edessä on nimittäin leikkausoperaatio, josta kerroin aiemmin talvella. Ensi viikolla tähän aikaan olen jo toivon mukaan matkalla sairaalasta kohti kotia. Pysyttehän siis reissussamme mukana, hei ensi kertaan!

Ps. Kiitos kaikille blogikamuille onnitteluista ja kommenteistanne tänne PSB:n. Ja pahoitteluni, etten ole tämän kuluneen lomakauteni aikana käynyt kommentoimassa teidän blogejanne. Mutta luettu niitä on! Laitan myös lisää Typsykän lomakuvia tänne Pieneen Suureen Beagleen vielä kuluvan elokuun aikana.

 


4 kommenttia:

 1. Aatun sihteeri: Linjoillla ollaan. Typy on niin paljon poikani edesmenneen beaglen näköinen, että piti käydä katsomassa sukutaulut. Eivät ole sukua kuitenkaan. Ei ole myöskään sukua meidän jo kauan sitten pilven päällä ajaneille Miskalle ja tyttärelleen Miinalle. Mutta beaglet ja heidän tapansa tunnetaan. Ja beagleja(kin) rakastetaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Beaglet ovat parasta ja tämä on 100% puolueellinen mielipide! Lämmintä ja aurinkoista elokuun jatkoa teidän pesueelle toivottelee Typyn emäntä

   Poista
 2. Täävellinen loma ja täävelliset juhlat! Eeepä voes paremmin olla. Ompa mukavata. Nii ol hyvä kuvvaas lomasta että iha sielun silimin nähtii nuo tapahtumat. Pikasta paranemista emännälle ja Typylle muiskuja! Pysytään tok kuulolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Typy kiittää ja punastuu muiskauksista... Ja emäntä kiittää toivotuksista, eiköhän kaikki mene hyvin.

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.