perjantai 22. elokuuta 2014

Tärkeä rooli

Kun keskiviikkona kotiuduin sairaalasta, Typyn kohtaloksi tuli nukkua yöt seuraavien viikkojen ajan olohuoneen puolella, oven takana. Typsykkä protestoi tätä ja heti eilen aamulla isäntä löysi kenkäni Typsykän pedistä. Onneksi kenkä oli ehjä. Vai viestikö tuo kenkävarkaus kenties ikävästä...

Koska en pysty nukkumaan tulevat viikot kuin selälläni, ei Typyllä ole nyt öisin asiaa meidän sänkyyn. On jo melkoisen hankalaa tällaiselle kylkinukkujalle saada unta selkäasennossa. Lisäksi minulla on vielä kipujakin, joten olisi mahdotonta, jos joutuisin väistelelemään beaglea, joka tunkee peittoni alle ja möyrii siellä... en saisi nukuttua öisin tuntiakaan. Pimun poislähdön jälkeen homma on revennyt käsistä ja Typsy on saanut nukkua melko paljon meidän vieressä. Ei tietenkään voi ihmetellä, että Typy ihmettelee tämänhetkisiä nukkumajärjestelyjä.

Leikkaus sujui suunnitelmien mukaan ja kaikki meni hyvin. Nyt olen toipilaana tulevat viikot ja on mukavaa, että minulla on päivisin Typy seuraneitinä. Typsyys tulee olemaan tärkeässä roolissa toipumiseni kannalta, sillä se pitää mieleni virkeänä ja saa hymyn huulilleni kipujenkin keskellä. Koska kuntoni sallii pienen liikunnan eikä ole hyväksi jäädä sänkyyn viikkokausiksi makaamaan, tein jo eilen kaksi lyhyttä lenkkiä Typsykän kanssa. Mutta remmin toisessa päässä olivat siskoni ja isäntä. Minä saan taluttaa Typyä vasta sitten, kun yläkroppaani koristavat tikkirivit ovat poissulaneet. Siihen menee aikaa parisen viikkoa ja tuon ajan otan pääosin levon kannalta. Ja Typsy on siihenkin mitä mainioin toipumisajan kaveri, sillä sekin tykkää köllötellä ja pötkötellä.

Suuntaankin nyt kohti sohvaa ja isäntää kotiin odotellessa otamme Typyn kanssa torkut. Aurinkoista ja leppoisaa viikonloppua kaikille PSB:n ystäville! Nautitaan vielä näistä lämpimistä ja kirkkaista loppukesän päivistä.


6 kommenttia:

 1. Vanaha sanonta pittää paekkasa; lämmin koera-ystävä kuppeessa parantaa kaekki vaevat! :) Että jos vuan pystyt vaekka istuissas pitämmää siinä kylessä kiini ni parantumine tapahtuu jootusammi.
  Pikasta paranemista ja hyvvee viikolloppuva! Ja Typylle lohtumuiskut ku ee nyt piäse vierees muate! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Typystä on tosiaan iloa täällä kotona pyöriessä. Ja sohvalla se tulee kylkeeni kiinni. Harmittaahan isokorvaa varmasti, kun sänkyyn se ei nyt pääse. Mutta yöt on pakko pyhittää sille, että saan itse huilattua mahdollisimman häiriöttä. Muuten muutun zombiksi... Terkut välitetty meidän neidille ja kiitos tsempistä, kyllä se tästä! Mukavaa viikonloppua toivottaa Typyn emäntä

   Poista
 2. Laita Typyn petille jokin käytetty oma vaatteesi, että se voi yöllä nuuskutella turvallisia hajuja. Ellei ole valmiiksi hajustettuja ja joutavia, pistä päiväksi jokin vanha pyyhe tms vaatteiden alle hajustumaan. Meillä tämä konsti oli käytössä, kun muuten sängyssä nukkuva koira oli hyppykiellossa eli lattiakoirana. Itsellesi kärsivällisyyttä paranemisvaiheeseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Viime yöksi laitoin Typyn petiin oman paitani. Aamulla puseron lisäksi pedistä löytyi myös kenkä, taas... Mukavaa alkanutta viikkoa teidän poppoolle!

   Typyn emäntä

   Poista
 3. Toivotan sulle leppoista toipumisaikaa! Kokemuksesta tiedän, että lemmikki tuo iloa sairauden keskelle ja edesauttaa toipumista...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Yritän muistaa, että olen vielä tulevat viikot vajaakuntoinen. Sillä tekee tiukkaa olla tekemättä MITÄÄN järkevää täällä kotona. Voisihan sitä tyhjentää tiskikoneen tai ripustaa pyykit kuivumaan... Viikonlopun pikkuhommat kostautuivat eilisiltana olon ollessa kuin auton alle jääneellä.

   Terkkuja M&T:lle ja isot muiskut!

   Typyn emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.