tiistai 11. elokuuta 2015

Marjamaakari

Kesäloma on vietetty. Olemme palanneet kaupunkiin ja kotiin. Ja töihin. Typsyn jalka on onneksi kunnossa eikä eläinlääkärireissua tarvinnut tehdä. Mökin maasto on kivikkoista, muhkuraista, juurista ja kantoista. Eipä ollut ihme, että kaverusten painaessa kuono viidentänä jalkana pitkin tannerta Typyn jalka vinksahti pois ladulta. Parin päivän lepotauko riehumisessa teki kuitenkin tehtävänsä ja kinttu on taas voimissaan.

Mökin kuistilla on oma paikka kaveruksille puuarkun päällä.
Siitä on hyvä tarkkailla pihapiiriä sekä rantaa.


Viimeiset lomapäivät vietimme aurinkoisessa ja liki helteisessä säässä. Isännän Saimaan-retki oli onnistunut ja mies palasi hyvissä voimissa takaisin Puulalle hakemaan meidät kotiin. Sauna lämpeni myös loman lopussa joka ilta ja uimaan Puulaan pulahdin useammankin kerran päivässä. Ja ehdin lukea ne kaikki Kangasniemen kirjastosta lainaamani kirjat. Kiitos kirjaston väelle ystävällisestä palvelusta taas tälläkin mökkireissulla!

Laiturilla on lämmintä.


Laitoin eilen laatikollisen mansikoita pakkaseen. Apulaisena hääri meidän marjamestarimme Hippu. Se rakastaa mustikoita ja mansikoita. Myös viljelymansikat kelpaavat toisin kuin Typsykälle, joka suostuu syömään vain metsämansikoita. Nirso beagle, ennenkuulumatonta!

"Missä ne mansikat on? Miksi se pakastin sai syödä ne?"

Työmaat ovat siis kutsuneet taas meitä lauman kaksijalkaisia. Jännittää, miten Hippu sopeutuu kaupunkioloihin vietettyään Typyn kanssa kuin elopellossa eläen viimeiset liki neljä viikkoa. Onkohan meidän huushollista mitään jäljellä joulukuussa... Hippuli on kasvanut kovasti ja energiaa riittää. Syksyn mittaan tuo vauhti on suunnattava johonkin muuhun kuin huonekaluihimme tai kenkiimme...


P.S. Lähetän tässä yhteydessä anopilleni pikaisen toipumisen lämpimiä terveisiä; mökkimaasto osoittautui myös hänen jalalleen ankaraksi ja oikea jalka on nyt kipsi-tuki-hässäkässä seuraavat viitisen viikkoa. Tulettehan kuitenkin taas ensi kesänä meitä tervehtimään!


8 kommenttia:

 1. Párek ja Palvelijatar11. elokuuta 2015 klo 12.26

  Saattaapa olla Hippusella totuttelemista kaupunkikotiin kaiken vapauden jälkeen. Onhan se ihmisillekin aina vähän outoa, kun pitää mökkeilyn jälkeen ahtautua työvaatteisiin ja elää kellon mukaan. Mutta oikein mukavaa töihinpaluuta kaksijalkaisille ja lokoisaa oleilua nelijalkaisille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se on. Kyllä tässä muutama päivä menee, että itse kukin saa taas kaupunkivaihteen päälle. Alkuun on omituista mm. se, että kahvinkeitin alkaa pulisemaan heti, kun virran laittaa päälle (ei vaadi ensin agrikaatin käynnistämistä) ja vessa vedetään eikä heitetä kuiviketta päälle...

   Leppoisan lämmintä viikon jatkoa teille ja mukavia lenkuroita! Vesipullo on nyt kyllä otettava mukaan, kun lähtee ulkoilemaan.

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 2. Hyvä ihme, Hippu on melekeen Typyn kokonen jo! On siinä ollunna ihmettelemista sillä, elämäsä ensmäeset mansikat :)
  Voe sitä pientä...nii on paljo vielä kaekkee näkemätä mualimasta <3 Entäpä sittä joolukuussii...ja koristeet... :)
  Hieno homma että Typyn jalaka paranj. Kohtahan ne alakaa teellä ne lukuhommattii ni piäsöö terveillä käpsillä töehin.
  Mukavata viikojjatkoo ja työelämätä teelle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hipatsa on kovasti kasvanut. Aika sutjakka se on vielä mutta lihakset tietysti vielä kasvaa. Arvioisin, että se painaa nyt 7-8 kg. Typy on hoikistunut kesän aikana, joten kokoeroa ei tosiaan enää ihan hurjasti ole. Typy painaa vähän alle 15 kg.

   Tuon ikäiselle kuin Hippu maailma on vielä ihmeitä täynnä. Kaikki kiinnostaa. Ja kaikkea pitää maistaa. Sen vuoksi meillä ei mökillä ole enää yhtään käyttökelpoista puista paistinlastaa ja voiveitseä..

   Lukukoirailut alkaa syyskuussa. Se on hauskaa hommaa ja onkin mukava taas palata kirjastolle kesätauon jälkeen.

   Leppoisaa ja lämmintä viikon jatkoa teille äetin kanssa! Terveisiä kovasti meidän tytöiltä.

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 3. Loman loppuminen ei varmaankaan ole tytöistä se maailman paras juttu, vaikka kaupunkikotikin on tietysti rakas. Kyllä se siitä normielämäksi lutviutuu vähitellen. Hippu varmaan ottaa Typystä mallia yksin olemiseen, joten eiköhän ne piikeleitten työpäivät kulu voimien keräämisessä iltaa varten. Työniloa palveluskunnalle ja kauniita päiväunia tytöille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koti on aina koti, se on totta. Ja rakas paikkahan meidän kerrostaloluukkukin on. Mökillä on tietysti se ihana vapaus, kun ovesta saa tulla ja mennä miten haluaa. Ihan kivasti viikko on lähtenyt käyntiin, ainoastaan yksi sohvalla ollut koristetyyny on järsitty.

   Toivomme isännän kanssa kovasti, että Hippuli matkii Typyä ja huilailee päivisin. Varmuuden vuoksi olemme kyllä laittaneet sisustusta uusiksi ja poistaneet Hipun ulottuvilta kaiken irtotavaran, joka sitä mahdollisesti kiinnostaa. Myös huonekaluja on suojattu.

   Kesäistä viikon jatkoa teille toivotellaan täältä koko porukka!

   Poista
 4. Voi mahotonta, ku ootte söpösii yhtessä! Muiskusii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja yhtä paljon söpöläisiä olette tekin, tuuliset pojat! Pusuterkkuja Typyltä ja Hipulta teille molemmille.

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.