maanantai 31. elokuuta 2015

Höpöhöpölaite

Parin päivän kokemuksella voin todeta, että Tyyperille hankittu sitruunapanta ei ole täyttänyt odotuksia. Taisi mennä sekin ostos ja raha sinne kuuluisaan kankkulan kaivoon. Panta kyllä sumauttaa tujut sitruunantuoksut isokorvamme kuonon eteen mutta ei siitä haukkumiseen ole mitään apua ollut. Sama meininki jatkuu. Kun laite sumuttaa, Typy ihmettelee parin sekunnin ajan kummallista suihkausta ja pärskäisee päälle. Sitten mielenkiinto kohdistuu takaisin kohteeseen, jolle tulee rähistä. Sisälläkin pantaa testattiin ovikelloräyhäämisen vuoksi. Soitin kelloa rappukäytävässä ja Typy vastasi haukkumalla napakasti...

Se siitä siis. Isäntä totesi, että ei tule vielä lyödä hanskoja tiskiin. Muutama viikko kokeillaan, onko panta tosiaankin turhanpäiväinen vekotin. Sinnikkäästi laitamme sen siis Typyn kaulaan, kun lähdemme ulkoilemaan. Voihan se olla, että Typy kyllästyy haistelemaan sitrushajuja ja lopettaa ainakin kaiken täysin turhanpäiväisen rähisemisen.

Juteltuani erään koiratuttavamme kanssa totesin hänen kannustamanaan, että en aio ottaa Typyn haukkumisesta isompaa stressiä. Haukkuminen on koirien kieltä ja koiran tapa kommunikoida. Ilman muuta se ärsyttää, että Hippu matkii asiassa Typsyä. Ja ilman muuta remmiräyhääminen on todella huono tapa. Mutta koska Typyn haukkuminen on pitkälti suojelu-ja vahtivietistä johtuvaa, uskon että ajan myötä ja Hipatsun kasvaessa tämä typerä tapa vähenee. Ja Hipun kouluttaminen remmiräyhäämisen estämiseksi on nyt entistäkin tärkeämpää. Hippua on helppo kouluttaa herkkujen turvin, sille ei aiota hankkia sitruunahärveliä.

Syyskuu on astumassa porstuasta tuvan puolelle. Kesä kääntyy siis syksyksi. Toivotan meidän pesueen puolesta lämpimän kuulasta syyskuun alkua kaikille lukijoille. Heipä hei ensi kertaan!

10 kommenttia:

 1. Harmi, jos teillä käy kuten meillä, eli suihkepanta ei auta. Meillä on kans palkkioperiaate otettu käyttöön ja se kyl näyttäis toimivatn paremmin kuin "uhkailu". Lisäks meijän ulko-oven vieressä on suihkepullo, josta me saadaa annos vettä, jos rähistään ovikellon soidessa. Kovasti on rähisemishalut vähentyneet. Saahaan me pari kertta haukkua ja siitä meitä kiitetään, mutta sitten pitäs panna kuanot suppuun. Muiskuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Typyyn ei valitettavasti tehoa herkkupalkitseminenkaan. Pitäisi kaiketi kantaa mukanaan grillimakkaraa, porsaanpihvejä tai kokonaista maksamakkaraa. Ne saattaisivat tehota... Vesisuihkepullo meilläkin on käytössä. Sellaisella opetettiin jo pentuna Typyä ja käytämme sitä siis edelleen. Se tehoaa kohtuullisen hyvin sisätiloissa. Hippuunkin sitä käytetään. Katsotaan nyt, miten sen sitruunavekottimen kanssa lopullisesti käy...

   Muiskuterkkuja teille meidän tyttökaksikolta!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
  2. Yksi herkkuvinkki voisi olla maksapasteija (tai kinkkupasteija) tuubissa. Palveluskoiraihmiset käyttävät sitä paljon: erikoisherkku ja helposti ja siististi annosteltavissa.

   Poista
  3. Kiitos vinkistä! Tuota maksapasteijaa voisi kokeilla. Eipä tullut omaan mieleeni ollenkaan.

   Aurinkoista viikon jatkoa toivottelee remmiräyhääjä, sen pikkusisko ja emäntä

   Poista
 2. Sihteeri: Remmiräyhääminen on kurjaa, koska se on niin noloa. Minun kokemukseni mukaan se ei korjaannu itsestään, vaan pahenee koko ajan, ellei sitä poiskouluteta. Saattaa olla jopa niin, että koira tavallaan palkitsee itsensä haukkumalla. Rähjääkö Typy yhtä paljon, vaikka Hippu ei olisi mukana.
  Minkä merkkinen sitruunapanta on? Joihinkin saa sitronellan vaihtoehtona pippurin, joka ei oikeastaan taida olla pippuria, sellerille haisee, eikä sillä missään tapauksessa ole mitään yhteistä pippurisumutteiden kanssa.
  Sitkeyttä ja menestystä Typyn koulutukseen! Ja mukavia syyssäitä, mieluiten ilman hirvikärpäsiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noloahan se on, kun räyhätään suu vaahdossa. Typy ei räyhää isännän kanssa niin paljon kuin minun kanssani. Rähjääminen on lievempää myös silloin, kun Hippu ei ole mukana. Suojeluvietti koskee siis Hipun lisäksi myös minua.

   Panta taisi olla merkkiä Petsafe. Ihan näpsäkkä laite mutta saapa nähdä, alkaako se tehoamaan. Hyvät tujaukset se kyllä suihkauttaa. Mutta luulen, että beagleen ei tehoa tuollaiset hajut. Sehän kun kestää ja suorastaan rakastaa vaikka minkälaisia lemuja...

   Kiitos tsemppauksesta, sitkeyttä ja kärsivällisyyttä vaaditaan varmasti. Mutta onhan ne ihan ihania, nuo meidän luppakorvatyttöset. Vaikka haukkuvatkin...

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 3. Párekin Palvelijatar31. elokuuta 2015 klo 13.20

  Meille ei edes suositeltu sitruunapantaa ulkokäyttöön. Eikä meidän pannassa ole sitruunasuihketta vaan täysin hajuton. Kun lähden kauppaan laitan pannan riiviölle. Se protestoi äänekkäästi, mutta kun ulko-ovi napsahtaa kiinni, loppuu haukkuminenkin. Kuudessa vuodessa on kai vihdoin tajunnun kupletin juonen: kyllä Se sieltä takaisin tulee. Parvekkeella räksyttää puissa oleville variksille ja oraville, yläkerran Minnin kanssa vaihtaa myös kuulumisia. Ihan tavallinen vesisuihkupullo on käytössä, jos sanallinen komentaminen ei mene perille. Mäyräkoira on mäyräkoira. Tottelee, jos sille päälle sattuu - useimmiten ei satu ; )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Panta ei saa kastua eikä sitä kannata käyttää paukkupakkasessa (patteri hyytyy heti). Kuivalla poutasäällä sitä voi käyttää ulkonakin. Ja beaglesta totean kyllä täysin samaa; beagle on beagle. Uskoo ja tottelee, jos kiinnostaa ja haluaa. Tällä rodulla ei ole mitään tarvetta miellyttää omistajaansa.

   Mukavaa alkaneen syyskuun jatkoa teille Párekin kanssa!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 4. Hmmm...mittees tapahtuu jos ootta sakilla lenkillä ja isäntä taluttaa Typyä ja sinä Hippua? Onko sama rähjeeminen? Eehän se oo mukavata semmonen remeltäminen. Jospa siitä pannasta oes kuitennii vielä apuja.
  Jokatappaaksessa mukavata syyskuun alakuva teelle! :)
  Ku Hippu kasvaa ni suattaahan se vaekka loppuva tuo Typyn suojeluhomma...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isännän kanssa Typy rähjää vähemmän. Kun liikumme koko porukalla, isäntä taluttaakin yleensä Typyä. Mutta minäkin siellä remmin päässä olen aika usein ja silloin haukutaan. Nyt ollaan kokeiltu taktiikkaa, jossa ohitamme vieraan koiran siten, että isäntä menee Typyn kanssa reilusti edellä ja me tullaan Hipun kanssa perässä. Tämä "hajurako" on auttanut jonkin verran, Typy ei nosta heti kamalaa vahtimisrähinää.

   Teille samoin oikein leppoisaa ja lämmintä syyskuun jatkoa ja reippaita pallopelejä sinulle Iivari! Niin se syys vaan saapui.

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.