perjantai 4. syyskuuta 2015

Pesuvettä Puulasta

Palataan vielä hetkeksi kesään ja mökkilomaan Etelä-Savossa. Kun loma lähestyy loppuaan, on meillä aina ohjelmanumerona koirien peseminen. Järvivesi on loistavaa tavaraa ihmistenkin karvoille, joten kun on tilaisuus pestä isokorvat Puulan vedellä ja lämpöisellä sellaisella, kaivetaan shampoopullo esille. Yleensä olemme pesseet koirat noin pari kertaa vuodessa, joista toinen kerta siis mökillä. Tähän päälle voidaan tietysti laskea ne ekstrakerrat, kun Typy on kierinyt sontakasassa. Pimulla oli aikoinaan tämä samainen harrastus ja senpä vuoksi noita ylimääräisiä pesukertoja kertyy. Mutta silloin ei välttämättä kuurata koko koiraa.

Typylle pesukeikka on jo rutiinia ja sehän rakastaakin vettä.

Hippua pestään sen elämänsä ensimmäistä kertaa.
Jännittävää!


Ensi viikolla Typy aloittaa taas lukukoiran työt. Syksyn ensimmäiselle kirjastokeikalle suuntaamme iloisin ja odottavaisin mielin. Toivottavasti lukijoita riittää ja on mukava kesätauon jälkeen tavata meidän vakkarilukijoita. Julkisivuremonttimme on pikkuviilausta vaille valmis; ensi viikolla saamme parvekelasit. Isäntä saa miettiä sisustusta "uudelle" parvekkeellemme, sillä vanhat kalusteet viedään mökille. Ja sinne taas suunnistamme tänään viikonlopun viettoon. Täältä siis tullaan taas, Kangasniemi!7 kommenttia:

 1. Kyllä ee oo meekäläesen lempihommoo tuo pesu. Vuan hienosti näkkyy Hippuhhii elämäsä ensmäesessä pesussa olovan :)
  Toevottavasti oes teellä mukavat mökki-ilimat viikolloppuna Ilosta mökkireessuva! Ja tytöelle tietennii ne pusut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pesuhomma sujuu Hipun kanssa ihan kivasti. Mutta se kuivaaminen... se on aivan kaaosta! Hippu roikkuu pyyhkeessä hampaillaan ja rimpuilee lattialla selällään... ei siinä voi kuin nauraa. On sen verran mahdotonta menoa.

   Pusuterkut välitetty tyttösille! Teille äeteen kanssa mukavaa viikonloppua! Toivotaan ettei sada taukoamatta sekä siellä että Puulalla.

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 2. Kivaa mökkiviikonloppua syksyisissä maisemissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ja hyvää viikonloppua teille myös! Toivottavasti löytäisin kanttarelleja tai peräti suppilovahveroita. Edessä siis huomenna sieniretki metsän uumeniin.

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 3. Párek ja Palvelijatar4. syyskuuta 2015 klo 15.06

  Pesu järvivedellä on kyllä täyttä luxusta! Tekisi hyvää itse kullekin ;)
  Hippu näyttää tuossa pesukuvassa just samalta kuin Párek suihkualtaassa, kun sitä pesin. Helposti sai pestyä ja kuivattuakin hetken aikaa, mutta sitten alkoi hillitön hepulointi kämpässä. Ei sitä vakavana pystynyt katsoa! ;)
  Oikein hauskaa ja mukavaa mökkeilyä ja Párekin pusut tytsyille.

  VastaaPoista
 4. Hienoa, kun lukuhommat taas alkavat! Kertokaahan sitten kuulumisia :)

  VastaaPoista
 5. Toi oli niiku semmonen luamupesu. Muiskusii!

  VastaaPoista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.