maanantai 28. syyskuuta 2015

Vierailevia vieraita eli vanhoja tuttuja

Syyskuu on kohta takana. Näin se vaan hujahtaa päivät, viikot, kuukaudet... Kohta ollaan joulussa! Meillä on edessä vielä yksi reissu Puulan rannoille ja se koittaa melkoisen pian. Vietämmekin mökillä kokonaisen viikon, jonka aikana laitamme pienen punaisen tuvan talviteloille. Pimun haudalle aion laittaa jotakin talven kestävää. Nyt siellä kukkii vielä krysanteemi.

Viikonloppuna meillä vieraili anoppini ja appiukkoni. Typsykkä ja Hippuli saivat tuliaisiksi nakkeja sekä isot luut. Luut laitoin kaappiin talteen ja ne otetaan mukaan mökkiherkuiksi. Typy oli taas hiukan mustasukkainen ja yritti omia anoppini itselleen pärähtämällä Hipulle välillä varsin kiukkuisesti. Hippu väisti vanhempaa leidiä mutta emme isännän kanssa antaneet Typyn ryhtyä liikaa kukkoilemaan. Kyllä Hippuakin saa rapsuttaa ja hyysätä.

Saa rapsuttaa!

Tällä viikolla menemme taas lukukoirailemaan ja lisäksi piipahdan naapurimaassamme Virossa. Lupasin Typylle ja Hipulle, että tuon heille taas jotakin mukavaa tuliaista reissusta. Isäntää tietenkään unohtamatta. Lisäksi meillä on kotona viikon ajan vieraileva tähti; siskoni maakilpikonna. Typsylle klpikonnatyttö on jo tuttu tyyppi mutta Hippu tapasi konnan nyt ensimmäistä kertaa. Tyydymme katselemaan kilpikonnan touhuja kauempaa ja annamme sen oleskella omassa rauhassaan. Hippu kun on melkoinen touhottaja. 

Niin, syyskuu on pakannut jo kapsäkkinsä ja kohta laskeutuu lokakuu. Mukavia loppukuun rippeitä kaikille PSB:n lukijoille ja blogikamuille palveluskuntineen! 

8 kommenttia:

 1. Párekin Palvelijatar28. syyskuuta 2015 klo 17.12

  Voi miten suloinen kuva tuo, jossa tytöt istuvat vierekkäin rapsuteltavina! On ne vaan niin i-ha-nia molemmat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllähän ne on ihan ihania nuo meidän tyttöset. Ja vaikka Typy vähän rähjäsikin, antoi se tosiaan tulla Hipun kylkeensä kiinni, jotta sekin saa rapsutuksia.

   Mukavaa loppuviikkoa teille Párekin kanssa toivottelee Typyn ja Hipun emäntä + isokorvat myös tietty!

   Poista
 2. Niin sevuan lokakuu kuikkii ovelta että joko suapi tulla. Aeka sujahtaa jootuin ja joolussa ollaan kohta :)
  Vae on teellä sielä hoetolaps! Se lie jo metka kaverj. On varmaan Hipusta kiinnostava semmonen mönkijä ku ee oo nähnnä ennen :) Minä kyllä kuulema kokkeelisin kaekelleen käävvä kupsaattamassa semmosen selälleen :D Tuo olj äetin arvelu.
  Tasapuolisesti ruaputtavat vieraat on mukavija. Vaekkee ookkaa mukavata jakkoo huomijota ku on tottunna olemmaan aenut. Hyvästihhän tuo on kuitennii männy :)
  Ilosta kuunloppuva ja uuvven alakuva teelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hippua kiinnostaa kovasti se kilpikonna ja Typy taas luulee, että se syö hänen ruokansa... siksi pitää aina kilpikonnaa ruokkiessa näyttää Typylle, että tässä on tarjolla sille salaattia, ei siankorvaa... En minäkään uskalla antaa kilpparin vaeltaa vapaasti meidän huushollissa. Saattaisi Hippukin kupsauttaa konnan selälleen.

   Reippaita pallopelejä loppuviikolle, toivotaan poutaisia peli-ilmoja! Terkkuja meidän tyttösiltä.

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 3. Teillä on ihana ja tärkeä harrastus! Tuo lukukoirailu siis. :) Mukavia lukuhetkiä teille. Mitä kautta muuten löysit lukukoirailun? Voikohan tietylle kirjastolle vain esittää mielenkiintonsa ja potentiaalisen koiran hommaa varten?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilman muuta kannattaa kysäistä kirjastosta, olisiko heillä mielenkiintoa ottaa lukukoira "valikoimiinsa". Täällä pääkaupunkiseudulla toimii useassakin kirjastossa lukukoira, joten kirjaston väki voisi ottaa yhteyttä toisen kaupungin kirjastoon mikäli haluaisivat tietää kokemuksista.

   Minä hoksasin lukukoirailun paikallislehtemme jutusta. Samaisessa jutussa peräänkuulutettiin lisää koiria mukaan lukukoirarinkiin ja otin sitten kirjastoon yhteyttä. Jos haluat, niin lähetä meille sähköpostia (osoite sivun ylälaidassa), niin voin kertoa suoraan sinulle omia kokemuksiani.

   Iloista alkavaa lokakuuta ja syksyn jatkoa toivotellen Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 4. Se on rankkaa olla isosisko! Oli sitten kyse ihmisestä tai eläimestä niin se tahtoo olla niin, että se pieni aina huomataan ensin. Isompi saa sitten huomiota kun tekee jotain vähän kiellettyä.
  Onneksi pääsette vielä kunnon mökkireissulle. Meillä on tosi vähissä tämän vuoden mökkireissut kun pojat ovat olleet siellä armeijassa niin ei viikonloppuisin malta minnekään lähteä. Mutta kesä tulee taas ensi vuonna.
  Mukavaa lokakuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä isosiskon rooli voi olla vaativa. Typy on kyllä hienosti hoitanut hommansa ja hyväksynyt Hipun meidän perheeseen. Olen siitä hyvin iloinen.

   Kesä tulee tosiaan taas vuoden päästä. Hyvä niin. Mukavaa alkaneen lokakuun jatkoa teille Ekan kanssa!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.