keskiviikko 23. syyskuuta 2015

Yhtä ihania molemmat

Eilisellä päivälenkillä eräs vastaan kävellyt naishenkilö totesi, että "kyllä tuo kaksivärinen koira on paljon hienompi kuin tuo musta-ruskea-valkoinen". Törkeää! Miten kukaan voi sanoa meidän isokorvista noin... Onneksi Typyllä on niin hyvä itsetunto, että se tyytyi vain mulkaisemaan naista ja jatkoi multakasan haistelua. Ja koska kyseinen rouva jutteli kovaan ääneen mielestäni varsin erikoisia juttuja lammasaitauksessa jököttäville lampaille, totesin että ei hänen sanomisistaan kannata mieltään pahoittaa... Ja toki jokaisella on oikeus mielipiteeseensä.

"Joko saa ottaa?"

Mökkiviikonloppu sujui rennoissa tunnelmissa. Aurinko paisteli ja vaikka sienisato jää tänä syksynä harvinaisen kehnoksi, tehtiin silti mukava metsäkierros. Toivon, että jospa edes niitä suppilovahveroita löytyisi lokakuun puolella. Mittari näytti Puulan lämmöksi 16 astetta mutta meidän uimamaisteri kävi pulahtamassa! Typy on kyllä aika karski kaveri, kun tarkeni kylmään veteen. Sillä kylmältä se minusta tuntui enkä itse uskaltautunut enää uimaan.

Hajuherne...

Sunnuntaina ennen kotiin lähtöä kärytimme vielä makkarat grillissä. Kun makkarat oli syöty, päätti Hippu kieriä todennäköisesti ketun sonnassa. Yäk! Isäntä ei suostunut ottamaan haisulia autoon ennen kuin se pestiin ja olihan Hippulista lähtevä haju ihan karsea. Eipä muuta kuin vedenkeitin pauhaamaan ja järvestä ämpäreihin vettä. Hipatsa tyytyi kohtaloonsa ja antoi mukisematta pestä itsensä. Ja kun päästiin starttaamaan kohti etelää, nukahti takapenkille väsyneet mutta niin onnelliset hajupommi ja se rumempi beagle. Yhtä rakkaita molemmat.

joka pestiin ja puunattiin.

16 kommenttia:

 1. Ketunkakka on ihan parasta parfyymiä, mutta aina siinä kieriminen johtaa täyspesuun meilläkin. Palveluskunta ei ymmärrä hyvän päälle.

  Vai semmoisen kommentoijan tapasitte. Sen olisi ehkä voinut haukkua. Tai sitten ei, jos olikin hysteeristä sorttia. Erotti kuitenkin koirat ja lampaat toisistaan - kai.
  Meidän mökillä vesi on kyllä enää 14 astetta, eikä meidän sakista uinut kukaan.
  Hauskoja ja hajurikkaita lenkkejä tytöille! Jiri komppaa, ja äippä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ketun kikkareet, supikoiran jätökset, lintujen kasat.. näistä kaikista saa miellyttävät aromit turkkiin. Ainoastaan hirvieläinten papanoissa Hippu ei ole vielä kierinyt. Eikä lampaan kasoissa eikä jäniksen nappuloissa. Ne kun menee suuhun...

   Aurinkoista syyskuisen viikon jatkoa toivotellen
   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 2. Häh, siis kuka, mikä rumempi beagle?? Ei me sellaista olla nähty missään kuvissa. Maailmaan mahtuu kaikenlaisia kommentteja, harvoista kannattaa välittää. Arvaan muuten, että se Hipun parfyymi oli oikein trendikäs. Te ihmiset ette vain ymmärrä mitään hyvien aromien päälle ;)
  Pusuja tytöille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän kommentteja riittää yhtä paljon kuin on kommentoijia tässä maailmassa. Kyseinen kommentoija on nähty nyt useamminkin ja käytöksestä päätellen hänestä ei tosiaan kannata välittää. Elää vissiin vähän muissa maailmoissa...

   Pusuterkut takaisin meidän haisulilta ja sen isosiskolta. Se haju oli kyllä ihan kamala... Huh.

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 3. Nojustiisa... semmonen kommentoejja jootaa miäkimmään sinne muihen lampaehen sekkaan! Jopas olj ilikee immeenen. Oesin haakkunna hyväks kyllä.
  Roeskuissa rappautuu...vae mitenkä se sanonta mänj ... :) Ketuntekele on varmaa meleko hyvä hajuste. Jiännä multa kokkeelemata.
  Pusuja kummallehhii kaanokaeselle tasapuolisesti! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kierrä vaan Iivari kettujen kasat kaukaa! Joudut ihan varmasti kylpypaljuun, jos niissä kierähdät. Lemu on ihan karsea...

   Kommentaattori varmaan menisinkin sinne lammasaitauksen sisälle asti, jos ei olisi portteja ja sähköpaimenta aidan ympärillä. Sen verran innolla hän lampaita syöttää. Mutta kuten Párekille jo totesin, tämä henkilö elää vähän omissa maailmoissaan...

   Mukavaa viikkoa teille toivottelee Typy, Hippu ja emäntä

   Poista
 4. Tuollaisia kommentteja ei kannata ottaa kuuleviin korviin. Jokaisella on tietysti oikeus mielipiteensä, mutta voisi sen pitää sisälläänkin.
  Kumma on, ettei nuo ihmiset ymmärrä, että tuollaiset hajut ovat parhaita ja ne on aina saatava omaan turkkiin. Pesussa se haju vaihtuu ainakin johonkin kukkaistuoksuun.Höh! t. Eka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on Eka, että me kaksijalkaiset tykätään vähän toisenlaisista hajuista ja tuoksuista. Ensin vähän epäilin, kun isäntä marssi autolta takaisin mökin pihaan ja sanoi, että ei voida vielä lähteä, kun Hippu pitää pestä. Meinasin, että jos vaan märällä pyyhkeellä putsataan... Mutta se haju oli kyllä niin oksettava, että pesukeikkahan siitä sitten tuli.

   Ollaan törmätty tuohon kommentoijaan nyt uudemman kerran, isäntä myös. Kierrämme kaukaa, sillä hän on aika hervottoman oloista sorttia.

   Muiskuterkkuja sinulle meidän tytöiltä ja leppoisaa viikon jatkoa!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 5. Rumia piikeleitä ei olekaan =D
  Onneksi Typy tietää olevansa kauneuskuningatar - jaetulla ykkössijalla Hipsukan kanssa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mai! Ei rumia biigeleitä ole olemassakaan. Typyllä on tosiaan niin vahva itsetunto, että tuollaiset kommentit ei sitä hetkauta. Ei vaivautunut edes rähisemään moiselle kommentaattorille.

   Paljon terkkuja Artulle ja mukavaa syyskuun loppua teille!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 6. Meijän miälestä kaikki tyttökoirat on, etenkin te molemmat, aina kauniita ja ihanii ja söpösii. Tykätään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Typy ja Hippu kiittävät kauniista terveisistänne! Ihan ihania olette tekin molemmat. Tykätään siis!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 7. Ootte söpösii ja nättejä ja me lähetetään teille triljoona muiskuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Komeille pojille lähtee täältä meidän tyttösiltä ison isot muiskuterkut!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 8. Oon kyllä kuullu kaksvärisiä beaglejä sanottavan värivirheellisiks, tai sitten ei oo uskottu beagleks ollenkaan, mutta harvemmin kolmivärisiä on kommentoitu. Ja kaikkihan ne on niin ihania! Minun kokemuksen mukaan beaglen oman arvon -tunto on senverran kohillaan, että ei oo tainnu Typykään ottaa kuuleviin läppäkorviinsakkaan, tuommosia vastahankaan olevia kommentteja. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki beaglet ovat ihania, näin se on! Kaksiväriset beaglet eivät kuulemma kelpaa kaikille metsästäjille, näin kertoi eräs beaglekasvattaja. Meille värillä ei ole väliä. Typy ei tosiaan kommentista viis veisannut, taisi heti luokitella omaan lokeroonsa kyseisen kommentoijan.

   Aurinkoista viikon jatkoa toivotellen
   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.