keskiviikko 9. syyskuuta 2015

Uintikelpoinen viikonvaihde

Edellisessä kirjoitelmassani kerroin meidän kesälomapesuista. Pysytään vielä tämän kirjoituksen verran vetisissä tunnelmissa. Viikonloppuna tarkeni hyvin pulahtaa Puulaan, kun mökkeilimme Kangasniemellä. Hippu ja isäntä ovat arkajalkoja ja jättivät uimisen väliin. Me Typyn kanssa uimme 18-asteisessa järvessä ja mietin, olenko koskaan vielä syyskuussa uinut luonnonvesissä. Mutta elokuun helleviikot ehtivät lämmittää vettä niin, että se oli edelleen mukavan uintikelpoista.

Virkistysruiske metsäreissun jälkeen. 
"Kaveri kävi uimassa. Mä en mene...".

Sen lisäksi, että helle lämmitti vedet, se taisi myös tuhota sienisatoa. Kanttarelleja löysimme tasan viisi kappaletta ja niistä ei kovin kummoista kastiketta rustata. Lasken toivoni suppilovahveroiden varaan, joita toivon nousevan runsaasti maasta. Hippu kulki uskollisesti meidän kaksijalkaisten matkassa metsässä mutta Typsykkä viipotti omia reittejään. Onneksi se ei tällä kertaa hävinnyt neljäksi tunniksi vaan palaili kohtuullisen nopeasti takaisin mökin pihaan.

Hippu on kasvanut korkeudeltaan miltei Typyn mittoihin. Ja siitä on paljastunut aito, ehta beagle; ihmisrakas, kaikkiruokainen ahmatti. Suloinen isokorva, joka tykkää metsäkoirien tapaan kieriä sontakasoissa. Haukkuakin se osaa ja vedestä se ei tykkää, kuten olen jo aiemmin todennut. Ensi viikolla Hipatsan ikämittariin tulee puoli vuotta täyteen. Huimaa, miten aika on vierähtänyt. Ja miten paljon iloa Hippu on jo tässä ajassa meille kaikille kolmelle tuonut!

8 kommenttia:

 1. Hrrrr, ei me mentäis Palvelijattaren kanssa uimaan noin kylmään veteen. Minä en taitaisi kyllä mennä minkään asteiseen veteen itseäni kastelemaan. Palvelijatar saattaisi pulahtaa sellaiseen 30 asteiseen ;)
  Kivat kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isännällekin pitää olla reilut 20 astetta veden lämpötila ennen kuin hän uskaltautuu uimaan. Hippu ei ui vaikka olisi kuinka lämpöistä vettä. Mutta eihän sitä toki kannatakaan väkisin itseään raahata uimaan, jos se tuntuu epämiellyttävältä. Kyllä tuo 18 astetta alkaa minullakin olla se raja, jota kylmempään veteen en välttämättä halua mennä.

   Mukavaa loppuviikkoa teille toivotellaan Typyn ja Hipun kanssa!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 2. Ja kelit senkun jatkuu :) Nyt vesi on 16, kun yöt ovat olleet viileitä.
  Näillä sademäärillä sieniennuste on aika huono. Nyt viimeisen sateen jälkeen nousivat vasta haperot ja punaiset kärpässienet, molemmat yli kuukauden myöhässä normaalista. Suppiksia saattaa toki nousta kosteikkojen reunoille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kangasniemellä meidän mökkimetsäsieni-paikassa ei ollut sienen sientä, paitsi ne muutama kanttarelli. Ei tatteja, ei rouskuja, ei haperoita eikä edes kärpässieniä. Ei kerrassaan mitään! Toivottavasti edes suppiloita tulisi, muuten ei talvella nautita sienikastikkeita.

   Leppoisaa viikon jatkoa teille Jirin kanssa!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 3. Toinen ui ja toinen toimii hengenpelastajana. Hyvä Tytöt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina yksi hengenpelastaja pitää joka rannalla olla!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 4. No huh, eepä mänis tämäkkää poeka uimaan. Ee vaekkoes mitenkä lämmintä vettä. Työ ootta kyllä sittä meleko rohkeeta ku ootta uskaltaatunna sinne järveen.Tiäläpäen kuulema suattas sienijä olla. Vuan niimpaljo on hirvikärpäsijä ettee kaekki mehtämiehetkää mää metälle. Suati sienestäjät sittä mehtään.
  Hipulle hyvvee puoljvuotispäevee jo etukätteen Ja mukavata viikovvaehetta teelle sinne! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hirvikärpäsiä oli Kangasniemelläkin aivan mahdottomasti. En muista syksyä, jolloin niitä olisi noin paljon ollut. Yöks!

   Tuskinpa seuraavalla mökkireissulla enää mekään Typyn kanssa tarkenemme järveen mennä. Jäämme siis odottelemaan ensi kesää!

   Leppoisaa viikonloppua teille toivottelee Typy, Hippu ja emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.