tiistai 19. tammikuuta 2016

Hyvä vuosi

Palataan ajassa taaksepäin ja tehdään silmäys meidän poppoon vuoteen 2015. Yksi asia nousee ylitse muiden, iloisessa mielessä. Hippu. Ja isoja murheita ei meidän menneesseen vuoteen onneksi mahtunut, mikä on mukavaa.

Isännän kanssa pohdimme loppuvuodesta 2014, josko hommaisimme Typylle kaverin. Oliko vielä sen aika. Emäntä tuumi, petänkö Pimun. Typylle tulee kyllä ikää lisää ja kovin suurta ikäeroa koirille ei haluttaisi. Tykkäisikö Typsykkä kamusta. Olisiko se beagle vai joku muu; isännälle kun sopisi muutama toisenlainenkin rotu.

Tammikuussa 2015 ryhdyin kartoittamaan täällä etelässä päin sijaitsevia beaglekenneleitä. Samasta kennelistä kuin Pimu ja Typy ovat meille tulleet, ei nyt tätä uutta karvakuonoa otettaisi. Tammikuun lopulla olin varannut meille Milo-beaglen odottamasta pentueesta tyttöpennun. Jos kaikki sujuisi hyvin, pennut syntyisivät maaliskuussa.

Alkuvuoteemme mahtui Typyn korvaongelmien hoitoa ja siinä ei yksi eläinlääkärireissu riittänyt moista vaivaa korjaamaan. Kävimme Typsyn kanssa myös vesijuoksussa kuntouttamassa leikattuja takakinttuja. Typy oivalsi heti, miten vesijuostaan ja se suoriutui hienosti harjoitteista. Lisäksi jalkoja jumpattiin kotona. Jatkoimme hyväksi harrastukseksi koettua lukukoirailua ja vuoden aikana pääsimme edustamaan lukukoiria mm. Yleisradion Ylen aikainen-ohjelmaan sekä kotikaupunkimme nettikanavalle. Typy käyttäytyi mallikkaasti kaikissa näissä mediatapahtumissa ja olin ylpeä siitä. Itse jännitin kovasti esiintymisiä mutta kaiketi minäkin suoriuduin niistä kunnialla.

Mökkikausi avattiin vappuna ja tuon reissun jälkeen ryhdyimme jännittämään pennun saapumista. Helatorstaina kaarsimme Räntäsään kennelin pihaan ja paluumatkalla istuin takapenkillä pieni beagletyttövauva sylissä. Nimekseen se sai Hippu. Yhteiselo Typsykän kanssa alkoi hyvin ja Typy hyväksyi Hipsukan laumaan. Alkuun Typsy oli toki mustasukkainen (on sitä vieläkin) mutta hienosti homma lähti käyntiin. Se lämmitti meidän kaksijalkaisten sydäntä kovasti. Hyvä tästä tulee!

Kesälomalla oleiltiin Kangasniemellä ja vierailtiin Savonrannassa sekä Haukivuorella. Isännän kanssa teimme reissun Haapsaluun ja koirimukset olivat tuon ajan anopin ja appiukon hyvässä hoidossa Haagassa. Heinäkuussa yskä vaivasi meidän molempia isokorvia ja jouduimme käyttämään kaverit tohtorin pakeilla. Kennelyskää vai mitä lie, diagnoosiin ei varmuutta saatu. Onneksi tauti heitti ja Hipulle ei jäänyt traumoja sen ensimmäisestä eläinlääkärikäynnistä, jolloin tehtiin muutakin kuin rokotettiin.

Typyn remmiräyhääminen ja suojeluräyhäämiseksi kutsumani haukkuminen yltyi. Päätimme kesälomalta kotiin palattuamme kokeilla sille haukunestopantaa (ns. sitruunapantaa). Kapistus osoittautui turhanpäiväiseksi laitteeksi ainakin Typsykän kohdalla. Panta ei säikäyttänyt Typyä ja rähiseminen jatkuu edelleen. Totesin kuitenkin, että tuosta asiasta ei pidä alkaa liikoja ressaamaan. Yritämme kouluttaa Typsyä (sekä Hippiä) herkkujen avulla tuolla ulkona mennessämme ja uskon, että aikaa myöten räksättäminen taantuu.

Vuoteemme mahtui myös paljon muuta yllä kerrotun lisäksi: Keravan pojanviikareiden kanssa peuhaamista. Perinteitä noudatellen juhannuksen viettoa Kotkassa ja uuden vuoden tervetulojuhlintaa meillä kotona. Reissuja Rajasaareen. Leppoisa kotijoulu oman perheen kesken jännittäen, pysyykö joulupuu pystyssä. Syysloman viettoa Puulalla ja haikeat heipat mökkivanhukselle; keväällä taas tavataan! Typyä onnittelimme lämpimästi kuuden ikävuoden johdosta ja vuoden viimeisillä hetkillä vierailimme Hipsukan kanssa sen velipojan Momon luona, mikä oli valtaisan mukava juttu.

Vuosi 2015 oli hyvä vuosi. Hipun tulo meidän elämään on tuottanut suurta onnea ja Typsy on saanut siitä parhaan kaverin. Pysyimme kaikki terveinä ja melkoisen työkiireisestä vuodesta huolimatta pystyimme myös keräämään voimia ja huilaamaan. Pimua muistelen yhä edelleen usein eikä mene viikkoakaan ettemme isännän kanssa juttelisi, miten Pimu olisi jonkin asian hoitanut tai siihen reagoinut. Mutta nyt meitä on taas neljä tässä porukassa ja uskon, että se passaa hyvin Pimullekin, kun taivallamme eteenpäin tätä alkanutta vuotta 2016.


14 kommenttia:

 1. Joo, olkoon tääkin vuasi teille suapee ja mahottoman loistava! Muiskusii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toivomme myös teille ilon ja onnen hetkiä tälle vuodelle. Muiskuterkkuja meidän lumihirmuilta; lenkurat on yhtä hangessa pyörimistä!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 2. Mekin toivotetaan teille vähintään yhtä hyvää vuotta kuin viime vuosi oli. Ehkä ei kuitenkaan lisää koiria (sihteerin omavaltainen lisäys).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sihteerinne lisäys osui nappiin: meidän huushollin koirakiintiö on toistaiseksi täynnä. Ihanaiset Typy ja Hippu riittävät vallan hyvin.

   Hyvää jatkoa tälle alkaneelle vuodelle! Puula taitaa olla umpijäässä.

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
  2. Jäässä on, ja lunta päällä sen verran, että hiihtämään pääsisi, jos tarkenisi.

   Poista
  3. Näin arvelinkin. Kevättä jo odotellaan kovasti, että päästään taas sinne suuntaan mökkeilemään.

   Mukavaa viikonloppua teidän poppoolle toivottaa Typy, Hippu ja emäntä

   Poista
 3. Paljo on mukavija ja ilosija asijjoeta vuoteen mahtunna:) Toevottavasti tästä vuuesta tulloo yhtä hyvä,jos ee parempihhii!
  Muiskuja niille hankihirmuille :)Tiälä ee oekeen tie mielj hangessa pyörähtee...sevverra nuita miinusasteeta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava oli vuosi ja kaikkea iloista tapahtui. Isoja suruja ei onneksi ilmaantunut.

   Muiskaukset sinulle Iivari meidän tytöiltä! Täällä on mukavasti lunta mutta nyt liikaa pakkasta (liki 20 astetta). Toivottavasti vähän lauhtuu.

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 4. Párek ja Palvelijatar19. tammikuuta 2016 klo 15.55

  Hieno yhteenveto teidän perheen vuodesta 2015. Toivomme riiviön kanssa erityisen hyvää vuotta 2016 teille kaikille.
  Ihanille Hipulle ja Typylle Párekilta suukkoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Párek ja Palvelijatar! Toivotamme myös teille oikein mukavaa jatkoa tälle vuodelle.

   Riiviöllä menee melkoisen lujaa... ja kun on kovia pakkasia, ei ulkonakaan pysty riehumaan. Toivottavasti alkaisi lauhtumaan tai on mentävä ostamaan lisää leluja Hipulle (vanhat on kohta kaikki tuhottu).

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 5. Hieno vuosi teillä on ollut beagle-tyttöjen kanssa :)
  Ja ihan varmasti juuri sellainen, minkä Pimukin olisi teille halunnut <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mai! Vuosi sisälsi paljon iloa ja välillä, kun stressi ja kiire ahdistivat, olivat meidän isokorvat piristämässä olotilaa. Pimu tuotti meille lukuisia onnenhetkiä ja nyt niitä jakelee Typyn kanssa Hippu.

   Isot terkut Artulle meidän tyttösiltä!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 6. Teillä oli hyvä ja mukava vuosi 2015. Toivottavasti uusi vuosi jatkuu yhtä mukavana.
  t. Eka ja emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä samaa toivomme mekin teille; olkoon tämä vuosi täynnä mukavia ja iloisia hetkiä sekä tapahtumia! Ekalle paljon terkkuja Typyltä ja Hipulta!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.