perjantai 29. tammikuuta 2016

Oikealla asialla

Vuoden ensimmäinen lukukoirailu sujui vanhalla rutiinilla mukavissa merkeissä. Ainut muutos viime kertaan oli se, että kirjaston satuhuone oli remontissa ja otimme lukijoita vastaan lastenosaston väen työhuoneessa. Mutta hyvin sujui luku- ja kuunteluhommat konttorinkin puolella. Lisäksi uramme ensimmäistä kertaa lukijaksi saapui lapsi, joka on sairas. Katselimme kirjasta vain kuvia. Poikaa seuratessani tajusin, että tällä meidän hommalla saattaa olla iso merkitys pienelle ihmiselle. Mieli herkistyi. Olin ylpeä Typystä ja tunsin, että olemme ihan oikealla asialla. Nämä tällaiset hetket ovat se palkka meidän työstä.

Valmiina palvelukseen!

Koska meidän kirjastossa lukukoiraa tavataan vain sille varatussa tilassa, emme voi kierrellä ja käppäillä kirjaston käytävillä ja hyllyjen välissä. Mutta hyvin lukukoiraa silittämään ja rapsuttamaan haluavat löytävät tiensä Typyn luo. Ja osaavat kysyä jo kirjaston ovelle tullessaan, että mistä koira mahtaa löytyä. Tällä reissulla ihailijoita riittikin enemmän kuin lukijoita ja Typsykkä nautti täysin rinnoin jakamattomasta huomiosta, jota se sai osakseen. Typy viihtyy mainiosti kirjastossa ja Hippukin olisi vallan riehaantunut, jos olisi ollut tällä matkalla mukana. Hoksasin nimittäin työhuoneen perältä valtaisan kasan pehmoleluja. Mikä riemu niistä olisi syntynytkään!

Hipun taivas.

Märkää, kuraa, vettä ja sohjoa. Liukasta myös, joten vuosien jahkailujen jälkeen marssin eilen kauppaan ja ostin itselleni nastakengät. Nyt on mukavaa lenkkeillä vetojuhtien kanssa ilman, että selkä on pökkelönä ja niska-hartia-seutu juntturassa. Reipasta viikonloppua myös teille, hyvät blogimme ystävät!

6 kommenttia:

 1. Nastakengille hurraa!

  Meikäpojalla on ensi keskiviikkona vimppa harjoitteluluku, ja sitten saadaan toiminta kunnolla rullaamaan tässä meidän kirjastossa.
  Laitan sitten blogiin postauksen.
  Minun mielestäni parasta lukukoirailussa on ne lukemattomat rapsutukset ja silitykset.

  Reippailua teillekin! Nythän se sujuukin, kun on ne nastakengät. Joskus kyllä tuntuu siltä, että meillekin nastat olisivat tarpeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Typy on varmasti samaa mieltä siitä, että lukukoirailun paras palkka on runsaat rapsutukset, halaukset ja silitykset, joita se joka työkeikka saa osakseen. Ja paljon.

   Tsemppiä harjoitteluun, sinusta tulee varmasti oivallinen lukukoira!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 2. Párek ja Palvelijatar29. tammikuuta 2016 klo 16.26

  Aivan varmasti lukukoirat tekevät arvokasta työtä! Hyviä lukuhetkiä jatkoon ja iloista mieltä kaikille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoa Párek ja Palvelijatar! Lukukoirailut jatkuvat meidän kohdalla taas maaliskuussa. Mukavaa ja palkitsevaa hommaa se on!

   Muiskauksia meidän tytöiltä ihanalle Párekille!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 3. Varmasti ootta oekeella asijalla! Tiälläeppäen vissii oltas virittelemässä lukukoeratoemintoo. Joku niuhake vuan het kirjotti lehessä että sittä ee voe männä kirjastoon ollenkaa ku jos on vaekka allerkinen! Höpöhöpö tuas.
  Tuo pehmoläjä se oes meekäläesennii taevas:) Kyllä riittäs puuhoo tuon kansa.
  Typyllä on tosj arvokas työ ja siitä hatunnosto teelle! Mukavata viikolloppuva koko sakille! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myös täällä oli ollut runsasta keskustelua, kun lukukoiratoimintaa viriteltiin tuohon kirjastoomme kolmisen vuotta sitten. Allergiat aiheuttivat huolta; eihän kirjastoon voi enää mennä, jos siellä on koiria. Mutta toiminta käynnistettiin mutinoista huolimatta ja lukukoiralle on varattu oma tila, jossa se on. Koirasta myös kertoo iso kyltti lastenosaston ovella aina lukukoirapäivinä. Kirjaston väen mukaan enää ei valituksia eikä marmatusta ole kuulunut. Eli alku aina hankalaa, lopussa kiitos seisoo.

   Kiitos meidän kannustuksesta, kyllä tämä lukukoirailu on kivaa ja antoisaa hommaa. Isot pusut sinun kuonoosi Iivari meidän Typyltä ja Hipulta!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.