tiistai 5. tammikuuta 2016

Kylmä alku

Hyvää alkaneen uuden vuoden jatkoa, arvon lukijat! Se on vanha vuosi hyvästelty ja uutta käynnistellään paukkupakkasissa. Isokorvien kanssa tehdään näillä keleillä lyhyitä lenkkejä useamman kerran päivässä. Meidän tyttösillä kun kintut tuppaavat jäätymään vaikka olisi palttoo päällä. Ja Hipulle emme ole edes hankkineet takkia, kun ei sitä ole tähän mennessä vielä tarvittu.


Meidän huushollissa vallitsi hilpeän nauravainen tunnelma, kun vuosi 2016 löi ensisekuntinsa. Illan aikana valettiin tinat, syötiin riistapullia perunoiden kera ja herkuteltiin kakuilla. Hippu ei hätkähtänyt rakettien paukkeesta vaan keskittyi vaatimaan vieraita leikkimään kanssaan joululahjaleluilla. Typsy laittoi kerjäystaitonsa peliin ja tietysti kaveruksille uudenvuodenherkut annettiinkin; Typsyselle häränkorva, Hipsukalle porsaansaparo. Haluan vielä näin blogin välityksellä kiittää juhlajoukkoa hauskasta illasta ja tuomistanne tuliaisista sekä meille kaksijalkaisille että Typylle ja Hipulle; kiitos P&H, L&A ja T&R!


Huomenna puramme joulukuusesta koristeet ja kannamme puun ulos. Se pysyi pystyssä ja vahingoittumattomana kaikki nämä pyhät! Yhtään koristettakaan siitä ei syöty, joten olen äärimmäisen ylpeä Hipusta. Siirrymme pikkuhiljaa taas arkisiin askareisiin ja aikatauluihin vaikka loppuviikon pistin työkalenteriini lomapäiviksi. Toivottavasti pakkaset hellittäisivät, jotta pääsisin reippaasti ulkoilemaan karvakuonojen kanssa.

Menneen vuoden toiseksi viimeisenä päivänä kävimme kyläilemässä Hipun veljen, Momon, luona. Miten valloittava ja ihastuttava nuori herra Momo onkaan ja sisarukset olivat välittömästi hyvää pataa keskenään. Palaan tähän reissuun seuraavissa kirjoitelmissani. Leppoisaa Loppiaista!


5 kommenttia:

 1. Pakkanen paakkuu ku raketit herkes paakkumasta.Vaekka talavee on toevottu ni ee tuota nyt tarvihtis liijjotella kuitenkaa tuon pakkasen kansa.Vuan minkäpä tiet. Tytöelle pittää hualarit hankkija ni ee kintut palellu :) Vaekkee mukava ookkaa piällä se ni tarkennoo kyllä.
  Lepposata Loppijjaesta teellehhii! Ee nämä pitkät pakkaset oo :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo olis kiva juttu, jos tosiaankin paukkupakkaset lopahtais pian. Sitä viiden asteen pakkasta tässä edelleen odotellaan. Tänä aamuna oli -19 astetta.

   Poista
  2. Haalarit voisi olla hyvä juttu. Nyt ollaan käyty vuoron perään ulkona Pimun perintötakissa. Se on Hipulle hiukan iso mutta ei tuolla pitkiä lenkkejä tarkene nyt tehdäkään. Naapurin koiralla on tossut, kun sen jalat palelee. Mutta meidän tytöt (ainakaan Typy) tuskin sellaisia suostuisi pitämään.

   Mukavaa viikonloppua teille Iivari sekä Párek ja kotiporukoille myös! Pakkaset kuulemma hellittää jo alkuviikosta.

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 2. Haalarien kannalla ollaan =D Tollasille pitkäsäärisille tytöille on vaikka minkälaisia vaatteita. Toista se on tällasten tappijalkaisten mäyristen kanssa, joilla on vielä mahapuolellakin lämmintä vaatetusta haittaava uloke... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti meidän neideille löytyy kaikenlaista vaatetusta ja olen niitä kaupoissa tutkaillutkin. Mutta mennään nyt Pimun perintötakilla, joka on ollut Typyn käytössä. En haluaisi ostaa Hipulle asusteita, sillä ne eivät enää ensi talvena mahdu sen päälle. Vuorotellaan siis näillä paukkupakkasilla lenkkejä siten, että molemmilla koirilla on vuoren perään Pimulta jäänyt palttoo päällä. Taitaa pahin talven pakkasaalto jo heittää, ensi viikolla on jo inhimilliset kelit.

   Paljon terkkuja Artulle!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.