perjantai 12. helmikuuta 2016

Leluvahti

Parhaillaan sataa lunta. Koska pakkanen puuttuu, tuo valkea tuskin maahan jää. Mutta on tämä vesisadetta parempi juttu. Viime päivät ollaan talsittu kurassa ja märässä. Joka lenkin jälkeen isokorvat ovat päässeet suihkuun. Hippukin on jo tottunut pesukeikkoihin eikä hankaroi vastaan. Kuivaamista se sen sijaan pitää leikkinä; pyyhkeissä sekä kuivaajan ranteissa on mukava roikkua. Hampaat voi iskeä pyyhkeen reunaan melkoisellakin voimalla ja pitää olla tarkkana, ettei omat näpit jää alle.

Kaveria pitää jelpata; Typy putsaa Hipun hiekkaisia
kinttuja iltapäivälenkin varrella.


Alkuviikosta kaivoin esiin Typsykän vanhat aktivointilelut. Hilpuri innostui niistä kovasti ja Typy tarkkaili vierestä, mitä Hippu aikoo leluilla tehdä. Jonkin tovin Hippu pelaili lautapeliä ja sillä aikaa Typy vahti tilannetta makuuhuoneesta portin takaa. Valitettavasti yhteispelaamisesta ei tulisi mitään, sillä Typy on äärimmäisen ahne ja haluaa kaiken ruuan sekä herkut itselleen. Ruoka-asioissa Typsy ei ole millään tavalla solidaarinen kamua kohtaan. On siis viisainta välttää varmat nujakoinnit ja antaa Hipun pelailla omissa oloissaan. Sillä riittää äärettömästi energiaa, joten sitä on yhä enemmän aktivoitava. Nuo lelut on siihen mainio lisä mm. koirapuistokäyntien lisäksi.

Edessä on viikonloppu. Huomenna juhlimme äitiäni, joka täytti viikolla tasavuosia. Typy ja Hippu jäävät kemujen ajaksi kotiin, sillä niin ihania kuin ne ovatkin, on mukavampaa, että vierasväki saa rauhassa nauttia kakusta ja kahvista. Lupaan antaa tytöille makoisat luut, kun palaamme kekkereistä kotiin.

4 kommenttia:

 1. Kyllä teillä on mukavaa, kun voi kaveria tuolla tavalla auttaa. Meillä onneksi äippä ei joka kerta vie mua suihkuun kun tullaan sisälle. Pyyhkii vaan tassut ja massun pyyhkeeseen. Olen aika kiltti kävelijä näillä keleillä tien reunoissa.
  Onneksi teille luvattiin ne luut, kun ette pääse juhlimaan. Mulla on sama juttu edessä viikon päästä, kun juhlien sankari on allerginen enkä voi heillä osallistua kotibileisiin. Käyn siellä vain kesällä, kun voidaan olla koko ajan ulkona. Mutta katsotaan millä ne minut lahjovat. t. Eka

  VastaaPoista
 2. Párek ja Palvelijatar12. helmikuuta 2016 klo 12.32

  Kyllä on mukavaa aina lukea teidän kuulumisia. Isokorvat ovat ihania tyttöjä, kumpikin omanlaisensa neito. Kuten pitääkin. Ei jäänyt aamuinen lumi kinoksiksi asti, mutta sitä oli sen verran maassa, ettei keljut kivet tuntuneet tassuissa pahalta. Paljuunn ei jäänyt lenkin jälkeen juuri yhtään kuraa.
  Pirtsakkaa perjantaita teille ja onnea ja iloa synttärisankarittarelle!

  VastaaPoista
 3. Ompa ihana tuommonen sisko joka puhistaa tassujahhii:)Ne ee pesut veellä oo kyllä mittää mieljpuuhoo. Onneks tulj lunta eelen ni ee iha het oo tiijjossa pesuja:)Taetaa se pakastuva sielä teelläe.Synttärjluut on mukava asija,vaekkee omat synttärit oeskaa.Ilosta viikolloppuva teelle kaekille ja onnittelut synttärjsankarille!

  VastaaPoista
 4. Ai ku hauskaa, sulla on Hilpuri ihan oma kuivaaja. Niin meilläkin Myrsky kuivaa Tuiskua. Muiskusii ja mukavia leikkejä teille kumpasellekin!

  VastaaPoista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.