sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Luu & Munkki

Hipulla ja Momolla riitti taas vauhtia, kun sisarukset tapasivat iloisen jälleennäkemisen merkeissä. Kaksikko kiiti pitkin pihamaata reilun tunnin ajan ja riehumisen päätteeksi syötiin luut. Voisimme kulkea Hilpurin kanssa vaikka kuusi tuntia remmilenkkiä ja vaikutus energiamäärään ja sen laskuun olisi melkein puhdas nolla. Mutta kun riiviömme pääsee kirmailemaan vapaasti kamun kanssa, alkaa Hippuakin jossain vaiheessa väsyttää. Kiitos mukavasta tapaamisesta Momolle ja sen emännälle!

Sillä välin kun Hippi riekkui velipojan kanssa, sai Typsy viettää laatuaikaa yhdessä isännän kanssa. Ensin oli tehty reilun mittainen lenkki, joka oli päätetty munkkikahveihin. Typy oli saanut palan munkkia maistaakseen ja hyvin oli Typsykälle herkku maistunut. Kotona molemmat isokorvat suuntasivat heti omiin sänkyihinsä ja uni tuli melkoisen nopeasti. Kaiken kaikkiaan koko meidän sakilla oli ollut iloinen ilta!

Tänään ei täällä etelässä tarvitse kaivaa kelkkoja ja pulkkia esiin ellei halua laskea mäkeä kivikossa. Vettä tihuuttaa ja kaduilla on kovin liukasta. Nyt on taas nastakenkien paikka! Mutta jossain päin Suomea riittää lunta ja sitä myöten on mahdollista suunnata laskiaismäkeen, joten


Pitkiä pellavia, hienoja hamppuja, räätikkäitä kuin nurkanpäitä ja nauriita kuin lautasia!
 
Leppoisaa Laskiaissunnuntaita!

12 kommenttia:

 1. Oi ihanuutta, pitkäkorvilla on ollut mieleistään tekemistä =D
  Riehumishetket on todellakin parhaita, virkistävät ja väsyttävät sopivassa suhteessa.
  Iloista laskiaista ja turvallisia lenkkejä, piikkeihin luotetaan täälläkin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hipun kohdalla on erittäin tärkeää, että se pääsee säännöllisesti riehumaan vapaana joko Typyn tai jonkun muun kaverin kanssa. Typy vaan ei viitsi ajaa Hippua takaa tuntikausia, joka olisi Hipun mielestä kaikkien mukavin leikki. Onneksi näitä "takaa-ajajia" löytyy muista karvakavereista.

   Mukavaa alkaneen viikon jatkoa teille! Sää on kurja mutta kevät lähenee koko ajan. Isot terkut Artulle meidän kaksikolta!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 2. Piikkikengät kelpasi Palvelijattarellekin tänään. Hirveä keli! Hauska kuulla, että teillä on kaikilla ollut tosi kivaa. Me ei edes olla muistettu koko laskiaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keli on hirveä ja eikä muutosta ole lähipäiville lupailtu. Mennään siis lenkit varoen, ettei kaaduta tuolla jäätiköllä. Hippula meni eilen sivuliirrossa kyljellään pitkin mäen rinnettä, kun ei tajunnut hidastaa vauhtiaan (varoituksistani huolimatta). Onneksi Typy osaa olla kouhottamatta, ettei se satuta leikattuja kinttujaan.

   Pàrekille muiskuja Typyltä ja Hipulta!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 3. Kyllä tiälä piäsis mäellaskuun lumen puolesta. Oon tyytynnä pallompelluuseen mieluummin.
  Ompa ollunna sielä tytöellä mukava päevä kummallahhii:)Riehumista,luita ja munkkikahvija...siinon kyllä unj maettanna niihe jäläkeen:)Olokeehan varovaesija lenkillä ku on liukasta!Ilosta uuvven viikon alakuva! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pallonpeluu on oikein hyvä korvike mäenlaskulle. Toivon todella, että saataisiin tännekin vielä lunta ja pientä pakkasta, jotta maa pysyisi valkeana.

   Typy nautti varmasti täysin rinnoin, kun sai olla isännän kanssa reissun päällä ilman pikkuriiviötä. Ja Hippu taas juoksi sydämensä kyllyydestä nauttien siitä, kun velipoika ajoi sitä välillä takaa. Se on Hipusta ihan paras leikki!

   Hienoja talvisia päiviä teille ja letkää alkaneen viikon jatkoa! Ja tietysti Typsy ja Hipsu lähettävät sinulle Iivari megamuiskuja!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 4. Laatulauantai oli teillä, korvakoirulit. laskiainen olikin sitten kai teilläkin enemmän vetistä laatua. Kurjaa, että teiltä on lumet kadonneet. Meillä on vielä jonkin verran, mutta äipän mielestä voisi olla enemmänkin.
  Oikein hauskaa arkiviikkoa teille, kauniit neidit! Näillä keleilllä paras paikka on ilman muuta oma peti (tai sänky tai sohva).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa olet oikeassa, Aatu. Oma sänky ja peti ovat näillä kurakeleillä parasta. Itsekin jäisin mieluusti peiton uumeniin ettei tarvitsisi liukastella ja kastua työmatkalla. Tuntuu, ettei tämä kurja sää lopu taas koskaan...

   Reipasta menoa tälle alkaneelle viikolle ja nauttikaahan lumesta! Lähetämme täältä Typyn ja Hipun kanssa paljon terveisiä teille!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 5. Nyt oli kyllä vauhtia ja vaarallisia tilanteita! Momo-velinen viikonloppuna nautti (vielä) talvisesta kelistä perheensä kanssa pitkällä metsälenkillä. Ykskaks nuorukainen vaan sai kiinni jostain vastustamattoman makoisasti hajusta ja tempaisi itsensä irti valjaista. Nenä vei eikä isot korvat kuulleet mitään. Hajun jälkeen lähti painaltamaan kohti kotia, jossa ikävästi on kehä III välissä... Onneksi sattui matkalle koiranulkoiluttajaporukka ja Momo jäi hetkeksi seurustelemaan, jolloin muut henkihieverissä perässä juostessa saivat kiinnitettyä Momon huomion ja se pinkoi suoraan syliin moikkaamaan perheen toista koirulaista. Onneksi! Muuten olisi Hipun ja Momon riemukkaat tapaamiset loppuneet lyhyeen. Loppu hyvin, kaikki hyvin ja nyt odotellaan seuraavaa ihanaisen Hippu-siskon tapaamista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jestas sentään! Tuo oli miltei kauhukertomus ja säikäytti täälläkin päässä. Onneksi kaikki päättyi hyvin. Tuli elävästi mieleen Pimun pentuna tekemä karkureissu, joka päätyi siihen, että se seisoi keskellä vilkasliikenteistä autotietä, autoja jonossa molemmilla kaistoilla pysähtyneinä (onneksi!) ja minä syöksyn sinne tielle perään... huh. Typykin on karannut mutta onneksi ei seikkaillut autotiellä. Toivon kovasti, että Hippu ei tee näitä samoja tempauksia.

   Isot korvat omaavat valikoivan kuulon ja hyvä haju ei jätä rauhaan, ennen kuin se on menettänyt suurimman vetovoimansa. Näin se on näiden biiglejen kanssa. Paljon terveisiä Momolle siskolta ja Typyltä! Seuraavaa tapaamista odotellen!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 6. Olipas Hipulla hauska tapaaminen velipojan kanssa. Meidät on erotettu niin kauan sitten velipojan ja siskon kanssa, että kun nähtiin, niin velipoika piti mulle kauhean metelin. Ei siinä voinut lähelle mennä. Onneksi pihalla on hyviä kavereita.
  Täällä ei ole lumesta tietoakaan, kuraa alkaa jo olla eli jäätkin hupenevat vesisateessa. Onneksi. Äipän nastat (sellaiset irralliset) ovat onneksi pitäneet hyvin. Ei ole kaatuillut veden päälle. Olis se meinaan loiskahdus ja sen jälkeen tulis varmaan monen monta kirousta.
  Mutta mukavaa laskiaista vesisateesta huolimatta! t. Eka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hipulla on hauskaa veljensä Momon kanssa. Mukavaa, että yhteys löytyi. Typyn sisaruksista emme tiedä nimiä enempää mitään eikä Pimunkaan sisarusten kanssa pidetty yhteyksiä.

   Tarkkana saa olla, ettei könähdä nurin. Vesisade kyllä onneksi sulattaa noita jäisiä teitä mutta myös viimeisetkin lumenrippeet. Olikohan talvi tässä...

   Mukavaa laskiaista myös sinulle ja laumallesi, Eka!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.