keskiviikko 1. kesäkuuta 2016

Verta, hikeä ja hirvenlihamakkaraa

Olemme isännän kanssa touhottaneet menneen viikon hiki otsalla. Työkiireitä ennen kesälomia mutta myös irtiottoja arjesta Tampereella ja Tallinnassa.

Pidin Typsykän ja Hippalaisen kanssa huushollia pystyssä, kun isäntä vietti viikonvaihdetta Mansessa. Lauantai-illaksi saimme biiglejen kanssa seuraa hyvästä ystävästäni, Keravan poikien äidistä, jonka kanssa paransimme maailmaa yöhön asti. Sitten oli emännän vuoro pakata reppu ja piipahtaa helteisessä Tallinnassa. Arvatkaapa mitä toin tytöille tuliaisiksi... Hirvenlihamakkaraa tietty! Ja Hipulle ankan, ei-elävän, jonka se todennäköisesti suolistaa viimeistään perjantaihin mennessä. Typy saa nauttia hirvimakkaran ohessa kuivattuihin kanafileisiin käärittyjä luita. Osa makupaloista säästetään vaikkapa mökkiherkuiksi.

Typsyllä alkoi juoksu sunnuntaina. Vastahan se Hipulla loppui vapun korvilla... Kyseinen pikkuriiviövauhtihirmutyttönen myös merkkaa lirautti pari mattoa sekä makuuhuoneen lattialla lojuneen sängynpeiton. En siis lepää laakereilla tulevanakaan viikonloppuna vaan taloyhtiömme pesutupa kutsuu taas...

Kevät on virallisesti päättynyt sillä elämme kesää. Päätän tämän kirjoitelmani otteeseen Eino Leinon runosta Hymyilevä apollo. Toivon saavani itsekin heittäytyä pikapuoliin nurmelle selälleni, hymyillen ja kyljessä kolme karvanaamaista kalleintani.

Tai ootteko koskaan te painaneet
pään kesäistä nurmea vastaan,
kun heinäsirkat on helisseet
ja raikunut laulu rastaan?
Sinikellot tokko ne keinuivat,
lepinkäiset tokko ne leijuivat,
ja tuoksuiko kukkaset tuhannet? 
- Sitä tuoksua unhota et.

4 kommenttia:

 1. Párek ja Palvelijatar2. kesäkuuta 2016 klo 12.40

  Kiitos upeasta runo-otteesta! Siinä on kuvattu kaikki tarpeellinen.
  Kylläpä sai isokorvatytsyt upeita tuliaisia. Pusuja kirsuihin ja upeaa yhteistä aikaa teille kaikille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kyllä joka reissulta pitää tytöille jotakin tuliaista tuoda. Isäntäkin sai suklaata. Aurinkoista alkanutta viikkoa teille ja muiskuterkkuja Párekille meidän tyttösiltä!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 2. Tulj oekeen kesänen olo tuosta runosta .)
  Hirvellihamakkara...nam! Vaekken oo kyllä maestanna vuan arvoon että hyvvee on :) Justiisa oekeellaeset tulijjaeset on ollunna. Sielä kyllä selevästi ymmärrettään koerija :)
  Pusuterveeset ihanille tytöelle! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hirvenlihamakkara on ihan tyttöjen lempparimakupala. Anoppini esitteli tämän herkun aikoinaan isokorville ja joka Viron reissu sitä on tuotu tuliaisiksi.

   Terveisesi on välitetty Puulan rannalle, jossa Typy ja Hippu nyt kirmailevat. Leppoisaa ja mukavaa viikon jatkoa teille äetin kanssa toivottaa Typyn ja Hipun emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.