sunnuntai 31. heinäkuuta 2016

Seikkailu

Heinäkuun viimeisiä tunteja viedään. Lomaa meillä on kuitenkin vielä reilu viikko jäljellä. Aurinkoa ja lämmintä on riittänyt. Laiturista roikkuva lämpömittari näyttää Puulan lämpötilaksi +24. Ei hassumpaa! Olemmekin uineet ahkerasti, minä ja uimamaisterimme Tyyperi. Isäntäkin pulahtaa veteen mutta Hippa ei. Se kastelee vain kinttunsa. Ja takamuksensa. 


Torstaina Hippu taisi eksyä metsään. Se läksi omille teilleen, kun kävin poimimassa kanttarelleja. Typykin riensi omia polkujaan mutta saapui melko pian minun jälkeeni takaisin mökille. Hippulia ei näkynyt. Ei kuulunut. Isäntä lähti Typsyn kanssa etsimään ja minä päivystin pihassa. Parin tunnin päästä metsästä ryski väsynyt ja olemukseltaan helpottunut seikkailija. Hippu juoksi suoraan järveen ja istui sinne. Sitten se ulvoi onnesta. Minä soitin isännälle, että Hippi on taas kotona. Ja melkein ulvoin itsekin, ilosta. 

10 kommenttia:

 1. Heh, vai otti Hippuli pienen seikkailuspurtin? Se on oikeaa koiran elämää, vapautta ja jännittäviä tilanteita. Hyvä että osasi takaisin kotiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hipulla oli sen ensimmäinen itsenäinen metsäseikkailu. Se saattoi olla mielenkiintoinen. Minussa se aiheutti säikähdyksen mutta onneksi Hippu löysi takaisin mökille. Kyllähän koirat on fiksuja ja osaavat kotiin.

   Leppoisaa viikonloppua teille ja muiskuja meidän tytöiltä ihastuttavalle Parekille!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 2. No on siinä varmaan ollunna syön kintaampeokalossa kaekilla. Niin teellä ku Hippulillahhii sielä metässä.Onneks lööti kottiin :) Sitä ku ee tiijjä mittee sielä metämpimennossa lymyvvää! Teellä on sielä ollunna varmaan hyvät mökki-ilimat. Oekeen ilosta viikkoo sinne kaekille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä se. Kettuja, supikoiria, hirviä ja peuroja on tuolla nähty. Jopa liki mökkiä. Karhut vähän mietityttää, josko niitäkin olisi. Jaksan kyllä ihmetellä koirien suuntavaistoa. Aina ne ovat löytäneet takaisin mökille.

   Nyt on tullut pari päivää vettä ihan kaatamalla. Tänään on taas kirkkaampaa. Toivotamme aurinkoista viikonvaihdetta myös sinne sisempään Savoon! Muiskut Iivarille.

   Typy, Hippu ja emäntä

   Poista
 3. Sihteeri:Se on niin jäätävän kamalaa, kun koira ei tulekaan kotiin normaalisti. Lyhyessäkin ajassa ehtii käydä läpi mittavan määrän kurjia vaihtoehtoja. Ainoa hyvä puoli asiassa on se, että koira tuskin toistaa virhettään, vaan pitää jatkossa tiukempaa kontaktia metsäreissuilla.
  Ja onneksi Hippu lopulta löysi kotiin kaikin puolin kunnossa.
  Hyviä ja stressittömiä lomapäiviä sinne Puulan toiseen päähän!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Allekirjoitan tuon täysin. Miten usein sitä onkaan sydän syrjällä odottanut Typyä takaisin mökille. Pimu kun ei onneksi seikkaillut kuin kerran. Lohduttavaa on se, että olemme korvessa. Lähin autotie johtaa vain meidän möksälle. Naapurit ovat pääosin lahden toisella puolella ja sinne koirimukset eivät ole menneet. Liikaa matkaa jopa niille. Jotain etua siis tällaisesta alkeellisesta erämökistä ilman mukavuuksia. Ja hyvin me täällä viihdytään!

   Mukavaa viikonloppua teidän laumalle, toivottavasti aurinkoa on myös siellä päin Puulaa!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 4. Siällä on taas oltu jännän äärellä, mut onneks Hippulainen löys itte tiensä kotiin. Muiskuja ja mulikointia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Typyn ja Hpun kanssa ei tule tylsää. Ne järjestävät aina säännöllisesti pientä meininkiä. Nenät kun vie ja metsä on täynnä mielenkiintoisia hajuja.

   Reipasta ja iloista viikonloppua teille tuulisille pojille! Megaterkut täältä meiltä.

   Typy, Hippu ja emäntä

   Poista
 5. Huh, huh mikä kokemus Hipulla oli. Meillä ei uskalla Ekaa pitää lainkaan irti, kun se lähtisi kyllä hajun perässä eikä osaisi kotiin tulla. Tai sitähän ei tiedä, mutta hurja voisi jäädä auton alle, kun vain vainun perässä menisi.
  Onneksi koira löysi kotiin ja kaikki on hyvin.
  Mukavaa viimeistä lomaviikkoa täältä työpöydän äärestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seikkailu päättyi tosiaan hyvin. Kuten tuossa Aatun sihteerille jo vastailin, autoja ei täällä ihan lähistöllä kulje. On suuri etu, että meidän mökki on tällaisessa paikassa. Pystymme pitämään isokorvia vapaana. Se ei onnistu oikein missään muualla. Isäni ja siskoni mökillä joudumme katsomaan koirien perään ja kaupungissa ei tule kuuloonkaan kuin koirapuistot.

   Mukavaa viikonloppua teille ja terkkuja ihanalle Ekalle!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.