torstai 25. elokuuta 2016

Mökkieroahdistusta

Hippu ei tykännyt lauantaina, kun joutui isännän synttärikutsuilla kahvittelun ajaksi makuuhuoneeseen portin taakse. Typsy heitti itsensä sänkyymme pitkälleen mutta pikkuakka päätti pissiä kusaista makkarin uudelle matolle. Tuon lauantain jälkeen on pesty kaksi mattoa lisää... Ja harmiteltu eteisen melkoisen uutta mattoa, josta Hippi söi maanantaina reunoja. Emännän lompakonkin riiviö käsitteli. Onneksi sen sisältö säilyi ehjänä. En olisi kehdannut enää kolmatta kertaa vuoden sisään tilata uutta kaupan bonuskorttia ajo- ja pankkikorteista puhumattakaan.

Aaro lukee ja Typy kuuntelee.
Kuva: Yle Helsinki.
Hipulla sopeutuminen takaisin kaupunkielämään näyttää vievän aikaa. Se turhautuu ja pitkästyy. Typy pääosin huilaa kaksikon ollessa keskenään, joten siitä ei oikein leikkikaveria aina saa. Mökillä voi mennä humputtaa miten lystää. Ymmärrän Hippua. Möksällä koettu vapaudentunne on varmasti melko parasta. Ei remmiä eikä aitauksia, ei aikatauluja. Sen kun antaa mennä vaan! Toivon, että Hipsukan mökkieroahdistusta voidaan helpottaa tulevana viikonloppuna, jonka vietämme taas Puulan rannalla.

Olen luopunut kepeistä ja jalka pelaa kohtuullisen hyvin. Ensi viikolla voin jo täysipainoisesti ulkoilla isokorvien kanssa. Typyä kutsuu taas työt ja käynnistämme lukukoirailut. Jatkamme tutussa lähikirjastossamme laajentaen työmaata myös naapurilähiön kirjastoon, jossa kävimme keväällä tutustumiskeikalla. Toivon, että pystymme kuuntelukerroilla rohkaisemaan ja kannustamaan pieniä lukijoita kirjojen lumoavaan maailmaan. Kun sinne pääsee sisään, on saanut lukemisesta itselleen mitä parhaimman elinikäisen harrastuksen.

4 kommenttia:

 1. Voi Hippua, kyll vaan onkin kurjaa, että mökiltä pitää pois tulla. Eihän sitä voi käsittää miksi ei kaikkialla voi vapaana humpsutella. Ihmiset on kummallisia tiukkapipoja. Kyllä varmaan minäkin protestoisin, jos olisin vapauden makuun ensin päässyt. Mutta kaikkeen sitä tottuu, toisiin asioihin nopeammin kuin toisiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isännän kanssa arveltiinkin, että Hipulla saattaa olla hiukan ongelmia kaupunkiin palaamisen kanssa. Mökillä kun saa mennä miten lystää. Mutta eiköhän se tästä. Hippu ei ole vielä hoksannut, että ei se mökkeily vielä lomaan loppunut.

   Mukavaa viikonloppua teille!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 2. Voi Hippu, kun sä oot vielä pentunen, ja kaikkee hassua tapahtuu, niiku ny mattojen jäystämistä ja liruja. Joo. Typylle kivoja lukuhetkiä kirjastossa ja olipa ilonen uutinen, että teijän äippä on päässy eroon kepukoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hippunen on vielä vähän vauva. Tai ehkä murrosikäinen kakara. Pientä jäynää pitää kehitellä. Onneksi Typy on jo viisas ja vakaa. Ilolla lähdemme taas ensi viikolla lukukoirailemaan ja ilman kepukoita!

   Reipasta viikonvaihdetta teille tuulisille pojille ja muiskuja tytöiltä!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.