keskiviikko 21. joulukuuta 2016

Kohta on joulu!

Olen lomalla ja pikkuhiljaa valmistelen meidän perheen joulua. Vietämme joulun ajan kotosalla oman lauman kesken. Sukulaisia ja ystäviä on tavattu ja tullaan tapaamaan ennen pyhiä. Aattona toivotetaan vielä puhelimitse hyvää joulua meille rakkaille ihmisille.

Kinkku on ostettu ja kuusi haetaan viimeistään huomenna. Hautuumaalla piipahdamme aatonaattona. Typsylle ja Hilpurille olen käärinyt lahjapaketteihin herkkuja, heijastinhuivit ja leluja. Isokorvat ovatkin meidän perheessä ne, jotka saavat eniten lahjoja. Meille kaksijalkaisille riittää leppoisa ja rauhaisa tunnelma. Valkoista joulua emme tänne etelään saa mutta pientä pakkasta on lupailtu. Hyvä niin. Kun aattona on katsottu telkkarista Lumiukko, olisi mukava lähteä ulkoilemaan kuivin kintuin.Kävin alkuviikosta ystäväni kanssa kirppiskierroksella Keravalla. Kotiin tuomisiksi minulla oli kassillinen pehmoleluja Hipulle. Todellinen löytö oli mielestäni puolimetrinen Tipi, josta ajattelin Hipsulle olevan iloa pitkäksi aikaa. Olihan siitä noin kolmeksi minuutiksi, kun kotiin tultuani annoin jättipehmon meidän riiviölle... ensin teloitettiin naama auki, jonka jälkeen Hippu siirtyi raajoihin.

Joulun alla muistelen usein Pimua, jonka jouduimme kolme vuotta sitten jouluyönä lähettämään paremmille sieniretkimaille. Se joulu oli kamala enkä unohda sitä koskaan. Samanlaiset tunnelmat ovat työkaverillani, joka joutui maanantai-iltana saattamaan perheensä karvakaverin viimeiselle reissulleen. Eläintohtorille asti ehtivät mutta kaveri nukkui pois lääkärin pöydälle. Todella ikävä juttu. Me lähetämme aattona Pimpulalle rakkaat jouluterveiset tuonne ikuisuuteen. Ja kun kevät koittaa ja päästään taas Puulalle, kerron Pimulle sen haudan ääressä mm. siitä, miten meidän nyt vielä edessä oleva joulu sujui.

7 kommenttia:

 1. Jopas oli heikkohenkinen lelkku, Hilpuri. Meilkin on tommosia, mut kyl niillä laihoillakin leluilla voi leikkiä. Joo. Joulumielellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä siitä raadostakin on vielä riittänyt riemua. Toisessa jalassa on vielä vanua jäljellä. Joulumielellä, ihan ehdottomasti joo!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 2. Párek ja Palvelijatar21. joulukuuta 2016 klo 18.40

  Mukavan kodikkaalta kuulostaa teidän joulu. Me ollaan ihan kahden, Palvelijatar ja minä. On meillä kutsu pojan luokse aattoa viettämään, mutta päätettiin taas pysyä vain kotosalla. Kuunnellaan musiikkia,katsotaan vähän televisiota, natustellaan mitä mieli tekee ja käydään normaalit lenkit. Tapaninpäivänä tulee pikkueukko vanhempiensa kanssa. Sittenhän kohta aletaankin odotella rakettien pauketta, joka varmaan kestää pitkään tänä juhlavuonna.
  Rauhallisen letkeää joulun aikaa teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teidän jouluaatto kuullostaa hyvin samanlaiselta kuin meidän. Kai meidätkin joku sukulainen kotiinsa huolisi mutta haluamme olla omalla perheellä, ilman mitään hössötyksiä.

   Sinulla Párek riittää varmasti hauskaa, kun pikkueukko tulee kyläilemään. Viettäkäähän riemukas tapani!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 3. Hilipuri on reepas tyttö :D Selevästi metästysviettijä näkkyy olovan.
  Niihhän ne rakkaat eesmänneet tulloo mielee jooluna. Ja varsinnii jos on jooluna lähtennä, niinku Pimu.Onneks teellä on hyvät ja ihanat muistot jälellä <3 Vaekkee ne kaete paljoo lohuta sillonku oekeen ikävä isköö... Mutta nuo tytöt varmaan lohuttaa <3 Ihanata ja raahallista joolua teelle kaekille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pimusta jäi paljon hienoja ja mukavia muistoja. Äsken katselin Pimun viimeisenä jouluna otettua kuvaa siitä. Voi, miten Pimu oli jo laiha ja jotenkin heikon näköinen... se oli varmasti sairas ja aivokasvain jylläsi.

   Hippuli on touhukas ja reipas tyttö. Pehmot saa kyytiä, joskus joku muukin (yleensä luvaton) esine. Ihania ne ovat, Typy ja Hippu. En itke koko joulua Pimua surren vaan iloitsen näistä meidän kahdesta isokorvaisesta kaverista.

   Iloista joulun aikaa teille!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 4. Aivan mahtava kuva Hipusta raatelemassa Tipiä. Voi tuota pehmomassan määrää! Me olemme Ekan kanssa huomanneet, että Ikean lasten lelut ovat kaikkein kestävimmät. Ja ne ovat kyllä myös Ekalle mieluisimmat.
  Ihanaa joulun aikaa teille kaikille ja Ekalta pusut tytöille!

  VastaaPoista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.