torstai 1. joulukuuta 2016

Paineita vain pakkasukolle

Aamulla avasin ensimmäisen luukun joulukalenterista. Isäntä ripusti ulko-oveemme ovikoristeen. Uuden sellaisen, jonka eilen kävimme ostamassa. Vanha koriste on nimittäin mystisesti kadonnut. Joululomalla siivoamme vaatehuoneen, joten luulen, että koriste putkahtaa sieltä esiin. En vaan ymmärrä, miten jotkut tavarat voivat tuolla tavoin kadota... ei meidän koti sentään sataneliöinen huusholli ole.

Marraskuun loppu sujui kivan kuivassa kelissä.  Kurakelit ovat taas toistaiseksi ohi. Typsyn kanssa lukukoirailimme ja meillä riitti mukavasti lukijoita. Kevään työvuorot lähikirjastoon on jo sovittu. Hippu on ihanan energinen kaveri. Pehmot sekä muovikaukalossa olevat pehmusteet saa kyytiä. Ei muuta kuin kirppiksiä taas kohta kiertämään! Arki rullaa sopivasti työn ja kodin kanssa tasapainoillen. Mitään suurempia ressin aiheita ei ole ja odotamme kovasti joulua, joka tuo mukanaan hengähdystauon työhommista.

Toivotan koko meidän pesueen puolesta kaikille lukijoillemme ja kamuillemme leppoisaa joulun odotusta! Kaappeja ei tarvitse joka jouluksi siivota. Rosolli on sallittua ostaa valmiina kaupasta ja graavilohta ei kannata laittaa, jos se edellisinä vuosina on mennyt kaatopaikalle. Itse asetan pyhien suhteen vain säänhaltijalle sekä pakkasukolle paineita; heitättehän lumipeitteen ja pirteän pakkasen myös tänne etelään.
8 kommenttia:

 1. Kyllä se pakkasukko vieraeloo teellä ennen jooluva ja tuopi lunta ja pakkasta! :)
  Niin sitä vuan kiännyttiin tuas joolukuun puolelle. Tuas. Vastahan tuo olj :)
  Mukavata joolunootusta teellehhii! Eekä tok mittää jooluressijä oteta. Ollaan vuan ja höllötettään ku hualeessa veissä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkuisen on nyt pakkasta ja se on kiva. Loskaa ja kuraa kun on taas riittänyt ihan tarpeeksi.

   Näin se vuosi lähestyy taas loppuaan. Ilman muuta mennään tämä viimeinen kuukausi ilman ressiä ja turhaa kiirettä. Mukavaa loppuviikkoa ja muiskusia Typsykältä ja Hipsalta!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 2. Teil on samat toivomukset ku meilläkin eli aurinkoo ja pikkurapsakkaa keliä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ja tytöt toivoo lahjapaketteihin lenkkimakkaraa, maksalaatikkoa, hirvimakkaraa, nakkeja, lihapullia, peurankorvia, lampaankorvia, paistettuja muikkuja yms. yms.

   Muiskuterkkuja meidän likoilta teille molemmille!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 3. Hyvää joulun odotusta ja kauniita pakkaslumikelejä teille sinne etelään. Meillä on jo ihan talvista. Tykkään pestä partaa lumessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Teillä vissiin on tosiaan jo talviset kelit. Täälläkin on pieni pakkanen, joka on taas kurakelien jälkeen mahtava juttu. Tytöt tykkää pyöriä noissa lumenrippeissä, mitä maassa on. Toivottavasti saadaan luntakin lisää.

   Leppoisaa viikonvaihdetta teidän pesueelle toivottaa Typy, Hippu ja emäntä

   Poista
 4. Samat ovat toiveet täälläkin. Jouluvalmisteluja meillä ei olla vuosiin harrastettu mitenkään isolla kädellä. Pientä koristelua vain ja yhden ihmisen ja yhden koiran joulupöydällä on minimaalinen kattaus.
  Mukavaa joulun odotusta teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekin vietämme vähintäänkin aaton ihan oman perheen kesken eli me kaksijalkaiset sekä biiglet. Joulupöytämme ei notku yltäkylläisyydestä mutta tärkeintä onkin olla rakkaidensa kanssa.

   Valkea joulu olisi hieno. Tympii jo nuo loskat ja vesisateet. Typyä ja Hippua saa olla niillä ilmoilla joka lenkin jälkeen pesemässä. Ei kivaa... Mukavaa viikonloppua teille ja Párekille muiskut meidän tytöiltä!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.