perjantai 31. maaliskuuta 2017

Kukkia ja kasvain

Vaikka nyt sataa lunta, ollaan päästy tällä viikolla nauttimaan aurinkoisen keväisistä päivistä. Keskiviikkona näin päivälenkillä leskenlehtiä! Typy on onnellinen, kun jalkakäytäviltä on siivottu hiekkoja pois. Askel on paljon kevyempi, kun tiellä ei ole pisteleviä kiviä ja soraa. Hippu hölköttelee pitkin ojien penkkoja ja nuuskii innolla keväisiä tuoksuja. Luonto heräilee uuteen eloon ja se kiinnostaa meidän Hilpuria.


Sen lisäksi, että bongasin keskiviikkona kevätkukkasia, löysin Typyltä nisäkasvaimen. Pienen herneen kokoisen patin. Soitin samaa tietä eläinlääkäriin, jonne eilen astelimme Typy, isäntä ja minä. Harmitti ja harmittaa aivan vietävästi. En haluaisi Typsylle enää yhtään leikkausta ja operaatiota. Kasvain kuitenkin leikataan heti pääsiäisen jälkeen ja samalla Typy steriloidaan. Haluamme, että patti poistetaan ja samassa yhteydessä lääkäri suositteli sterilointia. Pimu oli aikoinaan tuollaisessa operaatiossa ja mielestämme ajatus on järkevä. Sterilointi poistaa huolen mm. märkäkohdun ilmaantumisesta.

Ja jotta leikkaukset eivät jäisi tähän, Hippu steriloidaan vapun jälkeen. Tästähän olimme isännän kanssa tehneet päätöksen jo miltei heti, kun Hippi meille tuli. Äitiä Hipusta ei aiota koskaan tehdä ja sterilointi ehkäisee mm. noiden inhottavien nisäkasvainten ilmaantumista. Onneksi molemmille tytöille tehtävät operaatiot ovat rutiinihommia ja toipuminen niistä on melko nopeaa. Pidättehän kuitenkin tassut ja peukut pystyssä meidän likoille!


8 kommenttia:

 1. Tottahan toki pietään tassut, hännät ja äipän peukut pystyssä leikkausonnitumisille. Hyvin kaikki menee, eikä sitten tarvii enää pelätä kurjia vaivoja.
  Terkuin kaks muiskuja lähettävää konsulenttia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos teille komeille konsulenteille sanoo meidän tytöt. Kyllä operaatiot menevät varmasti mallikkaasti.

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 2. Kaikkia tarpeellisia ulokkeita pidetään pystyssä, ja hyvin ne operatsioonit menevät. Äippä käski sanomaan, että lapsen body on tötteröä mukavampi haavan suoja. Se suojaa myös kaverin nuolemiselta. Siis jos suostutte sellaisia pitämään. Sopiva koko löytyy mittaamalla selkä. Puetaan takaperin, jolloin häntä tulee mukavasti nepparien välistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuohan on oiva vinkki tuo body. Kiitos! Pitääkin alkaa metsästämään tuollaisia. Body on varmasti paljon mukavampi kuin se avaruuskypärä, jonka tytöt saavat kuitenkin kaulaansa lääkäristä.

   Kiito tsemppauksesta myös!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 3. No jopa on harmillista että tuas männöö leekkuuhommiks. Vuan kylläpään se siästää sittä monelta harmilta lissee.
  Tietennii pietään kaekki tassut ja peokalot pystyssä että kaekki männöö hyvästi! Ja mikäpä ettee mänis.
  Laenoon Puhuripoekiin sanoja; Muiskuja laettaa yks konsulttipoeka Iivari :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Typy ja Hippu kiittävät ihanaa Iivaria hengessä mukana olemisesta ja muiskusista. Kyllähän operaatiot sujuvat varmasti hyvin. Eikä niiden jälkeen tarvitse pelätä ainakaan kohtusairauksia. Niillä kun aina pelotellaan tyttökoirien omistajia.

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 4. Párekin Palvelijatar1. huhtikuuta 2017 klo 21.31

  On se varmaankin fiksu temppu hoidaa tyttöjen steriloinnit. Niin usein kuulee märkäkohduista ja kasvaimista, että helposti päätyisin samaan operaatioon, jos minulla olisi narttukoira.
  Onnea operaatioihin, varmasti menee kaikki hyvin! Párekilta pusuja tytöille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsemppauksesta! Eiköhän operaatiot onnistu mainiosti. Nuo nisäkasvaimet ovat aina kyseenalaisia, joten niistä tulee päästä eroon. Etenkin kun Typy ei ihan ikäloppu ole. Ja steriloinnissa on monta hyvää puolta. Typylle sitä en ehkä olisi enää teettänyt mutta nyt se menee tuossa samalla.

   Typyltä ja Hipulta muiskuterkkuja Párekille!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.