maanantai 27. maaliskuuta 2017

Telttailua

Teltta on minun kehittelemäni nimitys kehikolle, joka nyt seistä nököttää meidän olohuoneessa. Eihän se teltta ole, koska siinä ei ole kattoa. Mutta kutsumme sitä myös mökiksi ja kopiksi. Eipä nimi sitä pahenna.

Eräs lapsiperhe hankkiutui eroon kehikosta ja me ostimme sen Hippulille synttärilahjaksi. Kehikon hankkimiseen on syy. Yritämme sen avulla rauhoittaa Hilpurin yöt. Se kun tuppaa riehumaan ja hepuloimaan öisin  ja yöpuuhat päätyvät pissiin. Matoille tai pelkälle lattialle. Lattialta pissit on helppo pyyhkiä mutta olen välillä kyllästynyt jokaviikkoiseen mattopyykkiin. Matot taas olisi suotavaa pitää liukkailla lattioillamme mm. Typsylin jalkavaivojen vuoksi.


Mukavasti meidän telttakokeilu on käynnistynyt. Hippu on viettänyt siellä jo miltei yhden kokonaisen yön luukku kiinni. Se on nukkunut öitä Teltassa myös luukku auki ja ollut pissimättä. Hienoa! Teltta on siis kokeilu- ja testausvaiheessa. Katsotaan, onko siitä pitkässä juoksussa apua. Typykin viihtyy Teltassa ja ottaa siellä usein päiväunet. Tiesin, että Typy ihastuu siihen. Se rakastaa pehmeitä unipaikkoja.Lauantaina juhlistimme vielä toistamiseen Hilpurin synttäripäivää yhdessä anoppini ja appiukkoni kanssa. Isokorvat saivat nauttia nakeista ja toki annoin niille myös pikkuriikkiset palaset kakkua. Juhlavieraat toivat Hipulle nakkien lisäksi muitakin herkkuja ja ne säästetään nautittavaksi myöhemmin keväällä yhdessä Typsyn kanssa. Meidän perheelle alkuvuosi on synttärikekkereiden aikaa ja nyt kun Hipun juhlat on juhlittu, ryhdyn valmistelemaan omia synttärikarkeloitani. Pitänee kaikkien näiden herkkujuhlien keskellä aktivoitua liikkumaan, jotta mahtuu kesällä ovista ulos.

12 kommenttia:

 1. Varsin toimiva toi teltta. Meijän makkarissa on lapsiportti, ni me ei päästä haahuilemaan öisin. Portin jälkeen ollaan nukuttu sikeesti kaikki yät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidänkin makkarissa on lapsiportti. Se tuottaa Hipulle tuskaa, koska se haluaisi nukkua meidän sängyssä. Porttia raavitaan, sitten aletaan riehumaan huushollin muissa huoneissa. Ja sekoilu päättyy yleensä pissiin. Jospa teltassa vietetyt yöt rauhoittaisivat myös Hipun sikeisiin yöuniin.

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
  2. Tota noin niin, me ollaan siäl makkarin pualella eli rajatulla auleella ja nukutaan omissa kopissa, ehkä joskus päästään ihmisten sänkyyn, ei usein.

   Poista
  3. Niin, joo. Te saatte olla siis portin paremmalla puolella. Mutta te osaattekin nukkua omalla paikalla. Meidän tytöt pitävät ihmisten sänkyä omanaan. Eli jos ei olisi porttia, ne nukkuisivat meidän sängyssä. Se taas valvottaa emäntää, iskee selkäni ja jalkani kramppiin. Yöuni on hyvin katkonaista. Siksi Typy ja Hippu joutuvat olemaan portin huonommalla puolella. Paitsi mökillä ja kyläpaikoissa, joissa ei ole näitä ikäviä esteitä.

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 2. Ihana teltta tytöillä! Hienoa, jos se pitää mattopyykin vähemmässä.
  Meillä Ekalla tahtoo olla rytmi vähän sekaisin ja yöllä herätään käymään ulkona. Siihen oven raapimiseen kun herää aina. Sitten on oma uni kadoksissa hetken ja aamulla väsyttää. Ilmeisesti Eka ei vain saa tarpeeksi liikuntaa päivällä, vaikka viikonloppuisin yritän tehdä parikin pitkää lenkkiä sen kanssa ja iltaisin myös. Tai sitten se vaan nauttii yön viileydestä. Tiedä häntä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hippuakin on viety öisin ulos. Mutta se ei välttämättä auta. Vaikka sen veisi puolilta öin ulos, alkaa aamuyöllä eroahdistussekoilu, jonka kruunaa lirut. Päivät kun Hippu pärjää täysin moitteettomasti sisäsiistinä. Toivottavasti teltasta olisi apua. Sen on tarkoitus olla pesäkolo, jossa voisi rauhoittua.

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 3. Palvelijatar ymmärtää nyt paremmin olla minuun hyvin tyytyväinen, kun minä en ole koskaan vaatinut öisin ulos enkä järjestänyt lätäköitä sisälle, ellei lasketa muutamaa ilopissaa, kun pikkueukko tulee käymään. Sekin on ollut aika harvinainen ilmiö.
  Mutta tosi hieno on tuo teltta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilopissit ymmärtää. Niitä tuli Typyltäkin nuorempana, kun joku tuli kylään. Ei meidänkään biigleistä Pimu ja Typy ole pentuaikojen jälkeen öisin ulkona juoksuttaneet. Hippu nyt on sitten omanlaisensa tapaus, ihana tietysti sellainen.

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 4. Hieno teltta :) Kyllä tuola kelepoo nukkua. Äet sano että minä suattasin tehä yöllä tuommosesta silippuva jos muata pitäsj männä sinne yöks.Ku oon tottunna että minun peti pannaan immeesten petin viereen yöks. Toevottavasti Hippuli oppii siinä nukkumaan ja yöt raahottuu.
  Onneks se ee kuitenkaa yöllä ovj´kelloo rimputa niinku nuapurin kissi ku laskoovat sen yöllä pihalle ja haluvvaa sittä sisälle :D Ja monasti saman yön aekaan. ps. Mahtavan makkeen näkönen kuakku!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin on Teltta tehnyt kauppansa. Molemmat tytöt nukkuvat siellä vuoron perään. Yöt ovat Hipun osalta hiukan rauhoittuneet. Se on muutaman yön ollut Teltassa luukku kiinni. Lyhyen protestoinnin jälkeen se rauhoittuu nukkumaan sinne. Tällä viikolla on ollut vain yhdet yöpissit, jeee!

   Kakku oli hyvää vaikka nuo kaupan kakut tuppaavat olemaan hiukan imeliä. Pitäisi itse alkaa leipomaan...

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 5. Onpa hieno teltta! Tosin täällä laumassa arvostetaan enemmän katollisia malleja, luolakoiria kun ollaan :) Mutta toivottavasti telttayöt toimivat toivotulla tavalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Telttayöt ovat toimineet ihan kivasti. Itse asiassa yöpissejä ei vähään aikaan ole tehty vaikkei Hippu ole nukkunut joka yö teltassa. Toimisiko se jonkinlaisena pelotteena siis. Jos pissii, joutuu telttaan.

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.