keskiviikko 26. huhtikuuta 2017

Maratoonikuuntelu

Naapurilähiön kirjastossa oli vilkas meno, kun kävimme siellä Typyn kanssa kuunteluhommissa. Rapsuttelijoita riitti runsaasti ja Typy herätti suurta ihastusta, kun pyörimme kirjahyllyjen välissä. Naapurikirjasto poikkeaa kotikirjastostamme siten, että sinne ovat myös muut koirat kuin lukukoirat tervetulleita. Siksi pystymme liikkumaan kirjastossa vapaasti ja voin katsella hyllyistä kotiin lainattavaa.Lukijoita oli tällä erää vähän. Mutta viimeinen lukijamme yltyi ihan maratonsuoritukseen ja luki Typsylle reilun puoli tuntia Tatua ja Patua! Normaalisti lukutuokio kestää vartin mutta koska meillä ei ollut tuon lukijan jälkeen enää muita varauksia, annoin tytön lukea. Tyyperi kuunteli tarkkaavaisesti ja maltillisesti. Eikä ihme, olihan kirjan aiheena ruoka: sen laittotavat, raaka-aineet ja reseptit.

Typy on miltei täysin toipunut viime viikon operaatiosta. Haavat ovat hirmuisen siistit ja hyvin parantuneet. Liiman rippeitä niissä vielä on mutta minkäänlaisia vuotoja tms. ei ole ollut. Jumpperista on pääosin luovuttu, sillä Typsyä ei haavat kiinnosta. Ainoastaan haavanpuhdistusaine herättää Typyn mielenkiinnon ja silloin pistetään paita päälle, jos se ryhtyy nuolemaan vatsaansa. Hippuli haluaisi jo kovasti painia Typyn kanssa mutta siihen ei ole lupaa vielä heltynyt. Odotellaan vappuun asti. Ehkä sitten tytöt voivat yhdessä vappuvipeltää.12 kommenttia:

 1. Onpas hienoa, että Typy on niin loistavasti toipunut, että pitkä lukusessiokin hoituu tuosta vain. Hyvä se on vielä vähän jarrutella innokkaimpia riehoja, ettei tule takapakkia.
  Lämpimiä terveisiä tytöille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lukukoirailu on rauhallista puuhaa, joten noinkin pitkä kuuntelu sujui mallikkaasti. Osan aikaa Typy taisi nukkua...

   Muiskusia Typyltä ja Hipulta söpölle Párekille!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 2. Ompa mukavata etton jo töehinnii Typy piässynnä :) Parempi olla vielä tovinaekoo riehumata ettee tule mittää hankaluuksija.
  Ja siästyyhän siinä voemija niihin vappuvipellyksiin :) Muiskuja kummallehhii!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on. Se on vaan maltettava muutama päivä ottaa vielä rauhallisemmin. Ettei tule mitään takapakkeja. Hyvin Typy on kyllä toipunut.

   Isot muiskut meidän tytöiltä valtakunnan vilosoville!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 3. Hyvä juttu! Etenkin se nopsa paraneminen, mutta hassumpaa ei ole sekään, että joku jaksaa lukea puoli tuntia.
  Minä saan liikkua vapaasti meidän kirjastossa, ja usein käydäänkin lasten kanssa etsimässä hyllyistä uutta luettavaa. Meille on tullut Lukukoira työssä -kyltit. Laitan kuvan ensi viikolla, kun äipällä ei ollut tänään kamera mukana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on tuolla kotikirjastossa aina lastenosaston oven edessä kyltti, kun lukukoira on paikalla. Että allergiset tms. osaavat varautua, että tiloissa liikkuu koira. Vaikka ollaankin satuhuoneessa.

   Eipä ole ennen tuollaista maratoonilukijaa ollut. Ei siihen tietty ole aina mahdollisuuttakaan, sillä ainakin meidän kotikirjastossa meillä on aina ne 15 min. ajat täyteen varattu. Eli jouston varaa ei juuri ole.

   Kivoja lukukeikkoja ja jäädään Typyn kanssa odottelemaan sitä kuvaa!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 4. Kivoja ja hyviä uutisia koko plokin täydeltä, Tytöt. Vappua ja vipellyksiä ootellessa, pysykää terveinä ja terhakoina. Joo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivoja uutisia on kiva kirjoittaa tänne plogiin. Hienosti menee, Typy on voimissaan ja Hippu odottelee jo vappupainia sen kanssa.

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 5. Kyllä Tatua ja Patua kelpaa lukea ja kuunnella vaikka puoli tuntia putkeen! Meinaatteko muuten pätevöityä Kennelliiton lukukoiriksi, pääkaupunkiseudullahan on koulutusta elokuussa? Typyllä kun on jo lukukoirataustaa, riittää kun ohjaaja osallistuu koulutukseen. Ja sen jälkeen on lukuvastaanottojen vakuutusasiatkin kunnossa.

  Riehakasta vappua teille molemmille luppakorville!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, olen katsellut Kennelliiton sivuilta niitä lukukoirakoulutus-asioita. Minä suhtaudun vähän ristiriitaisin tuntein noihin Kennelliiton juttuihin... ei millään pahalla niitä kohtaan, jotka kyseistä järjestöä kannattavat. Mutta luultavammin käyn ohjaajakoulutuksen jossain vaiheessa, ihan uteliaisuuttani. Meidän kotikaupungin kirjastot eivät sitä kyllä vaadi meiltä, koska ollaan Typyn kanssa jo vanhoja konkareita noissa lukukoirailuissa.

   Iloista vappua täältä räntäsateisesta etelästä!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 6. Nyt ei varmaan enää harmita, kun mökkireissu jäi väliin jäätilanteen takia. Sen verran hyytävä tuuli on ollut ainakin eilen ja tänään. Kotona mekin ikkunasta vain katsellaan ja juuri ja juuri lenkit tehdään. Maa on jäässä, niin ettei äippäkään voi haravoida. Jos se nyt olisi niin hullu,että tuossa tuulessa yrittäisi.
  Hauskaa vappua ja reilusti vappunakkeja teille, tytöt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä sataa vaakasuorassa räntä-lunta ja tuuli on valtaisa. Toppatakeille löytyy siis edelleen käyttöä. Kangasniemi saa nyt odottaa. Harmittaa kovasti mutta minkäpä näille keleille mahtaa.

   Vappuriemuja teille toivottelee Typy, Hippu ja emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.