torstai 20. heinäkuuta 2017

Italiasta Etelä-Savoon

Ulkomailta on palattu ja nyt katselemme mökin ikkunasta peilityyntä Puulaa. Loma jatkuu Kangasniemellä. Typsy on jo ehtinyt heittää metsälenkkiä ja Hipsu pyöriä sonnassa. 

Firenzen matkalla nähtiin paljon mielenkiintoista. Museoita, kirkkoja, pikkukyliä ja ihmisvilinää. Juna kirjaimellisesti kiidätti meidät päiväksi Venetsiaan. Vauhtia oli paikka paikoin 300km/h. Kaupunki oli kymmenessä vuodessa tullut kalliimmaksi sekä yhä suuremmaksi turistirysäksi. Autolla ajeltiin Pisaan katsomaan sitä kuulua tornia. Tuolla reissulla ihasteltiin myös toscanalaiskyliä ja maalaismaisemia. Ja se kuumuus: joka päivä nautimme yli 30-asteen helteestä. Huh!

Isokorvat olivat käyttäytyneet hoitopaikoissaan hienosti. Näin uskoinkin jo etukäteen. Oli tehty pitkiä lenkkejä, riehuttu, leikitty ja syöty maksalaatikkoa. Ikävöin tyttöjä kovasti. Mutta viikko vierähti nopeasti, sillä kaikenlaista nähtävää ja ihmeteltävää riitti. Ja miten hauskaa oli, kun tapasimme taas. Hippu pisti ihan ulvoen. Typy hypähteli ja häntä vispasi vimmatusti. Tuliaisetkin maistuivat vaikkei ne taitaneet mökkimakkaraa voittaa. Sitä ja vapauden riemua on luvassa tulevat päivät. 

6 kommenttia:

 1. Tervetuloa kotimaahan! Teillähän olikin upea Italian reissu, paljon ehditte nähdä. Palvelijatarkin vietti aikanaan päivän Venetsiassa Firenzen matkansa aikana. Kyllä Italiassa on joka kolkka käymisen arvoinen!
  Rentoa mökkeilyä teille ja muiskut tytöille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Matkailu on mukavaa mutta kiva on palata kotiin. Italiasta tykätään kovasti. Isäntä etenkin, kun on kiinnostunut historiasta. Venetsiasta vaan jäi vähän surullinen olo. Liikaa turismia.

   Typyltä ja Hipulta isot muiskut ja leppoisaa viikonvaihdetta teille!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 2. Kyä kotomaa ja möksä ovat kuitenkin ihan parhautta, ku siäl voitte olla yhessä koko lauma. Joo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Möksäily on ihan parhautta. Voittaa Firenzet ja Venetsiat sun muut mennen tullen. Täällä kun ollaan koko perhe taas kasassa. Muiskusia tytöiltä teille tuulisille pojille!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 3. Voe voe sano äet kaeholla tuosta Italiasta :) Eehän se sielä oo elläessäsä käännä vuan huaveeloo. Vaekka mitenkä se sinne ku ee tohi lentokonneeseen männä :)
  Parempi pysytellä vuan kotj´muassa sen. Hieno reessu teellä kuitennii ollunna. Ja nyt omalla mökillä koko sakin kansa varmaan vieläe hienompata :) Mukavata lommaelua sinne eteläesempään Savvoon ja tytöelle kunnon muiskut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieno oli reissu ja paljon oli nähtävää. Mutta kyllähän täällä kotimaassa on parhautta. Etenkin täällä maaseudulla, jossa on omaa rauhaa. Ja luonto vieressä.

   Isot muiskuset sinulle Iivari meidän tytöiltä. Ja leppoisaa alkanutta viikkoa. Eikös sitä oikein helteistä olisi luvassa.

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.