sunnuntai 9. heinäkuuta 2017

Muuntamo, Haltiala, Rajasaari ja Firenze

Lomalla ollaan ja meidän lauma on puuhaillut kaikenlaista kivaa täällä kotimaisemissa. Hippulin vatsatauti heitti parin päivän ökäilyn jälkeen ja se on hieno juttu se. Aurinko on lämmittänyt viime päivinä oikein mukavasti. Joko vihdoinkin tuo ilma lämpenisi pysyvämmin kesäisiin lukemiin, toivotaan niin.


Keskiviikkona olimme Typsyn kanssa Muuntamossa. Tällä kertaa moikkaajia riitti jonoksi asti. Enkä pysynyt millään laskuissa siinä, kuinka moneen valokuvaan ja sitä myötä Instagram-sivuille Typy päätyi. Muutama kirjakin kuunneltiin. Meillä oli kaiken kaikkiaan iloinen iltapäivä Muuntamossa ja siellä jatketaan elokuussa. 


Eilen kävimme Haltialan tilalla. Olin luvannut Hipsulle, että tänä kesänä se voi lampaiden lisäksi tehdä tuttavuutta mm. sikojen, lehmien ja hevosten kanssa. Lehmät laidunsivat piilossa ja hevosia ihastelimme kaukaa. Mutta sikojen, kanojen, kukon sekä vuohien kanssa Hilpuri vaihtoi kuulumisia. Typyä taisi vähän pelottaa tai sitten sillä heräsi Hippua kohtaan suojeluvaisto. Se haukkui elikoille. Hävetti hiukan... Mutta onneksi alkujännityksen jälkeen Typsy rauhoittui. Jostain syystä kukkoa se ei kyllä sietänyt, joten kiersin Tyyperin kanssa kanalan kaukaa. 


Tänään sunnuntaina päätimme lähteä aamupäivän ajaksi Rajasaareen. Siellä koirat pääsivät uimaan ja  olo ei äitynyt kovin tukalaksi. Ilma on ollut nimittäin miltei helteinen. Typsykkä ja Hilpu innostuivat vauhdikkaaseen leikkiin rantahiekalla. Sitä menoa oli ilo katsella. Melkoisen harvoin Typy viitsii Hipun kanssa oikein pidemmän kaavan mukaan painia. Tänään kävi näin ja Hippu taisi olla onnesta sekaisin.


Pieni Suuri Beagle vaikenee nyt hetkeksi. Lentokone tulee lennättämään minut sekä isännän Saksan kautta Italiaan, Firenzeen. Tytöt pääsevät alkureissumme ajaksi anopille ja appiukolle hoitoon. Sitten vaihtuu lastenvahtivuoro. Isokorvat saavat olla Keravan poppoon hellässä huomassa  matkamme lopun ajan. Tiedän jo nyt, että minulle tulee ihan valtava ikävä Typyä ja Hippua. Mutta tiedän myös sen, että nämä kaksi hoitopaikkaa huolehtivat meidän likoista parhaista parhaiten. 

Pysyttehän matkassamme mukana! Kuulemisiin seuraavan kerran Puulan rannalta. 

4 kommenttia:

 1. Riemullisia kesäpäevijä sielä <3
  Ja oekeen hyvvee lommoo niin teelle immeesväelle ku tytöellehhii! Naattikee kesästä ja kaekesta mukavasta mittee se tuopi! :)

  VastaaPoista
 2. Upeaa aikaa olette viettäneet. Ja matkanne Firenzeen tulee olemaan hieno ja onnistunut. Palvelijatar on käynyt siellä ja muistaa oikein hyvin sen hienon kaupungin. Onnea matkaan! Muiskuja tytöille.

  VastaaPoista
 3. Ihanaa matkaa ihmisväelle! Joo, ja varmalla on Tytöillä hauskaa hoitopaikoissa, ehkä saavat pikkasen paljon myäs herksuja...

  VastaaPoista
 4. Terveiset Italiasta, blokikamut palveluskuntineen! Typy ja Hippu ovat olleet reippaita hoidokkeja, kuulemani mukaan. Ovat pärjänneet hienosti ja se on ihana kuulla. Isännän kanssa palasimme tänään päiväksi Venetsiaan 10 vuoden tauon jälkeen. Huomenna vuorossa Pisa. Firenze on hieno kaupunki, jonka koluamista jatketaan myös. Noin +33 asteen lämpötila aiheuttaa kyllä reissu-uupumusta. Ikävöin tyttöjä mutta kohta taas näemme. Tuliaisia pitää toki ostaa.

  Typyn ja Hipun emäntä

  VastaaPoista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.