keskiviikko 26. heinäkuuta 2017

Sujuu se sateellakin

Tänään on pitkästä aikaa päivä, jolloin ei ole satanut. Vielä. Valitettavan koleaakin on ollut ja mietin, tarkenenko tällä lomalla ollenkaan uimaan. Toivottavasti Puula lämpenee pian. 

Piipahdimme viikonloppuna Savonrannassa siskoni ja hänen miehensä mökillä. Typsyllä ja Hipillä riitti tutkittavaa sekä haisteltavaa. Isokorvat mennä touhottivat siihen malliin, ettei illalla tarvinnut unta houkutella. Paluumatkalla Kangasniemelle ajelimme Savonlinnan torin kautta. Mukaan tarttui ihania lörtsyjä: lihaa, muikkua ja vadelmaa. Nam!

Typy on heittänyt ahkerasti metsälenkkejä ja Hippukin teki eilen oman ennätyksensä. Kolme tuntia se viipotti pitkin rantametsää. Kuikkapariskunnalla on pienenpieni poikanen. Isäntä nikkaroi aittaan porraskaidetta ja veneelle uutta paikkaa. Itse ahmin kirjoja, keitän kahvit, tyhjennän huussin ja pesen mattoja. Eikä se sade sitten kuitenkaan niin haittaa. 


Ps. Koska puhelimella en saa liitetyksi kuin jättisuuria kuvia, laitan lomaotoksia tänne plogiin, kun ollaan palattu kaupunkiin. 

8 kommenttia:

 1. Kyllä on koiruuksilla hyvät oltavat siellä, vapautta ja tapahtumia. Huomisesta alkaa helle ja sateet jää vähiin. Ilmatieteilijät lupaavat. Jaakkohan heitti jo kylmän kiven, mutta ehkä tuleva helleaalto vielä lämmittää järvet. Toivotaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hellettä ei ole vielä näkynyt mutta poutaa on. Hyvä niin. Ehkä vesikin lämpenee. Typyä viileä järvi ei ole estänyt uimasta. Mukavaa loppuviikkoa teille!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 2. Samahan se sato tahi paesto kuhan on loma ja kesä :) Kuulostaa satteesta huolimata oekeen luatusalta lommaelulta. Ja kyllä se vielä lämpijjäähhii ennenku loma loppuu :) Muiskusija tytöelle! Äet meenasj tehä kirjotusvirheen ja kirjottee että muikkusija tytöelle :D No, mikäpä ettee niitähhii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vaan. Loma on aina loma. Nautimme siitä vielä reilun viikon verran.

   Muikkuset on tosi hyviä Typyn ja Hipun mielestä. Mutta muiskuset ihanalta Iivarilta ovat myös kovin mieleisiä! Leppoisaa loppuviikkoa teille ja muiskut sinne myös!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 3. Puuhakasta lomaa ja sopivasti loikoilua ja lisää aurinkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan just noin, pojat! Nautitaan kyllä lomasta loikoillen ja sopivasti puuhaillen. Muiskut Typyltä ja Hipulta!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 4. On siellä teillä mukavat lomaoltavat. Meillä on jo palattu arkeen ja tänään oli sadeaamu. Alkuviikon tulinkin töihin reippaasti pyöräillen. Meillä tuo mökkeily tänä vuonna vähän lopahti, kun olemme nähneet pihalla tänä kesänä 3 kyytä ja lähitiellä vielä yhden elossa ja toisen kuolleena. Ekan kanssa on oltava niin tarkkana, ettei se pistä kuonoaan väärään osoitteeseen. Inhottavaa! Mukavaa loman jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kohta palaamme mekin arkeen. Vielä muutama päivä nautitaan Puulan maisemista. Kovin nopeasti loma menee.

   Kyy on kyllä katala kaveri. Sen leukoihin ei soisi joutuvan. Onneksi täällä ei ole käärmeitä. Yhden kyyn näin lapsena. Mummo tappoi sen tuohon pihaan. Toki niitä varmasti tuolla metsässä lymyää.

   Paljon terkkuja ja muiskut Ekalle meidän tytöiltä!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.