tiistai 4. heinäkuuta 2017

Oksennusaamu

Hipsulla reistasi vatsa viime yönä. Heräsin aamuyöstä siihen, että se oksentaa eteisessä. Isäntä kiikutti Hilpurin ulos ja minä jäin siivoamaan sotkua. Hipun olo näytti ulkoreissun jälkeen helpottavan, joten otin sen viereeni nukkumaan. Raukka oli niin surkeana. Ehdimme maata sängyssä hetken, kun Hippu oksensi päälleni... isäntä vei Hipin jälleen ulos. Minä ryhdyin huuhtelemaan oksennuksessa olevia lakanoita, yöpaitaani ja itseäni.

Viikonvaihteessa piipahdimme pitkästä aikaa Rajasaaressa. Isokorvat ovat saaneet alkukesän aikana sen verran runsaasti mökkeillä, että saarireissut ovat jääneet tekemättä. Hippu juosta viipotti pitkin rantoja yhdessä muiden karvakuonojen kanssa. Typy kahlaili meressä ja kieri hiekassa. Aurinko paistoi täydeltä taivaalta. Ja ei me pelkästään omalla porukalla päivää vietetty, sillä anoppi ja appiukko tulivat meitä moikkaamaan. Kivaa!


Lampaat laiduntavat kotimme läheisyydessä ja niitä Typsykkä ja Hilpu ovat käyneet miltei päivittäin tervehtimässä. Lampaat ovat uteliaita ja erityisesti Hippua kiinnostaa määkivät kaverit. Typyä taas enemmänkin hajut, jota lammasaitauksen ympäristössä leijailee. Lampailla on iso niitty syötävänä, joten eiköhän ne taas tänäkin vuonna alkusyksyyn saakka ole ilonamme. 

Rajasaaren retki tehty. Nyt maistuisi ruoka. Jos vaan
joku tulisi sitä antamaan... Odottavan aika on pitkä.

Huomenna menemme Typyn kanssa taas Muuntamoon. Suuntaan työpäivän jälkeen kotiin hakemaan Typsyä ja matkalla nostan kuvitteellisen maljan kesälomani alkamiselle! Ryhdymme siis virittäytymään lomatunnelmiin koko poppoo. Tänä kesänä meillä isännän kanssa on aihetta juhlaan, joten lomaa vietetään viikon verran ihan ulkomailla asti. Tästä ja muista meidän lomasuunnitelmista seuraavissa kirjoitelmissani. Siihen asti aurinkoista viikon jatkoa!

10 kommenttia:

 1. Párek ja Palvelijatar4. heinäkuuta 2017 klo 11.38

  Toivottavasti oksuvaihe on onnellisesti ohitse ja koko porukka taas täydessä iskussa. Hienoa lomaa teille, aurinkoisia päiviä ja hyvää matkaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitettavasti Hippu oksensi myös viime yönä. Mikä lie vatsapöpö sillä jyllää. Tänään sille pitää antaa pillereitä, että alkaa olo paranemaan.

   Mukavaa viikon jatkoa teille toivottelee Typy, Hippu ja emäntä

   Poista
 2. Mahanpurut on kurjia, toivottavasti siellä on jo helpottanu. Arttu lähettää kuononmitalla muiskuja Hipsukalle, ja Typylle tietysti myös. Iloista lomaa teille, koti- ja ulkomailla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hippu on kova syömään ulkoa kaikenlaista kivaa... joten ei ihme, että vatsa välillä reistaa. Toivotaan, että menisi pian ohi.

   Hippu kiittää muiskuista ja Typy myös. Tytöt lähettävät sinulle Arttu suuret muiskaukset takaisinpäin!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 3. Voihan oksu! Joko oot, Hippunen, paremmassa kunnosa? Muiskuja teille kumpasellekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän vielä vatsa vaivaa... viime yönäkin tuli ökät. Ei onneksi emännän päälle. Annetaan tänään luontaislääkettä. Toivotaan, että se auttaa.

   Reipasta loppuviikkoa teille pojat toivottaa Typy, oksu-Hippu ja emäntä

   Poista
 4. No voi kökkö! Oksentaminen on ihan kurjaa, mutta mikä en ymmärrä sitä hirveää töyhötystä siinä ympärillä. Varsinkaan, kun minä ainakin siivoaisin sotkut itsekin.
  Parane pian Hippuli! Kaukoparantavat aallot tulevat tässä ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hippunen kiittää kaukoparantavista aalloista. Toivottavasti niistä on apua, viime yönä vatsa vielä reistaili.

   Hipun siivoustaidot on vähän niin ja näin, kuten Typynkin. Yleensä ne yrittävät syödä omat öksänsä. Joten mieluummin sitten itse luuttuan lattiat. Ja tässä nimenomaisessa tapauksessa piti pestä itseäänkin, jotta viitsi mennä takaisin sänkyyn.

   Aurinkoista loppuviikkoa teidän pesueelle!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 5. No voe Hippuliini! Joko on alakannna ropit tehota ja maha parantuva? Toevottavasti. Minnäe laetan pikaseen semmosta Iivarin etäensapuva tulemaan. Ja muiskuja kansa! Ja mahottoman mukavata lommoo koko sakille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Iivari, nyt alkaa Hipsu olemaan kunnossa. Eilen vielä oksensi ruuat mutta yö meni jo hyvin. Tämän päivän aamuruoka on toistaiseksi pysynyt myös sisällä.

   Nyt ollaan koko sakki lomalla! Töihin palataan elokuussa. Toivottavasti kelit vielä lämpenisi. Letkeän mukavaa loppuviikkoa teille sinne Savon sydänmaille ja isot muiskut sinulle Iivari meidän likoilta!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.