tiistai 27. kesäkuuta 2017

Perinteitä ja parhaita puolia

Keskikesän juhla on juhlittu. Vietimme juhannusta perinteiseen tapaan Kotkassa, saaressa. Torstai-iltana mietimme isännän kanssa, pitäisikö mukaan pakata toppatakit. Pipon ja pitkät kalsarit pistin kassiin, kuten myös villasukat meille molemmille. Mutta saari näytti taas parhaat puolensa ja pärjäsimme ilman talvi- ja sadevaatteita. Päivällä aurinko lämmitti hienosti ja öisin lämmityksestä huolehti kaksi karvaista kaveria. Tytöt viihtyivät kovasti paljon minun makuupussissani.

Juhannuksena pitää ottaa saaripainit. Tuo
jokavuotinen perinne.

Juhannus menee saaressa vakiokaavalla. Saunotaan, grillataan, lueskellaan, otetaan rennosti, kuunnellaan radiota ja ollaan yhdessä. Hipusta kuoritui tavan kyläluuta, sillä se mennä viipotti turhankin usein naapurimökille. Siellä kun oli koiria, joihin Hipsu halusi tutustua. Naapurit olivat hyvin pitkämielisiä eivätkä ajaneet Hilpuria pois. Ymmärrykseen taisi vaikuttaa se, että heidän edesmennyt Ninni-koira vieraili usein sen naapurissa. Paitsi juhannuksina, jolloin Pimu, Typy ja Hippu ovat olleet paikalla. Meidän vahtimimmit eivät naapuria kylään päästäneet...

"Toi kaveri meni tonkimaan kukkapenkkiä...
arvatkaa, saiko se huutia."

Viime viikkoinen Muuntamo-keikka sujui meiltä Typsyn kanssa hienosti. Kurja sää vaan harmitti, sillä emme viitsineet kaatosateessa istua Muuntamon terassilla ja piha-alueella. Uskon, että olisimme saaneet useammankin tervehtijän luoksemme, jos olisimme voineet olla pihalla. Mutta ei meidän ihan kahden tarvinnut ihmetellä ja toivottavasti ensi viikolla sää suosisi.
.

6 kommenttia:

 1. Siellä on taas tytöillä ollut oikein mukava juhannus. Palvelijattarella on pari kivaa muistoa juhannuksista Kotkan Majasaaresta. Niistä ajoista miltei ihmisikä aikaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Typyllä ja Hipulla oli hauskaa. Sai herkkuja, oli painia ja leikkiä, pääsi lämpimään makuupussiin nukkumaan. Typy kävi jopa uimassa, 12-asteisessa merivedessä.

   Mukavaa viikon jatkoa teille toivottelemme yhdessä Typyn ja Hipun kanssa!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 2. Pipot ja pitkikset kannattaa jättää saareen vakiovarusteeksi ;)
  Saaripainit näyttää siltä, että siinä puretaan pitkän talven patoumat ja tykätään painikverista samalla ihan hirveesti <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hipulle on huippuhetki se, kun Typsy alkaa painimaan sen kanssa. Juoksukisatkin on kivoja. Tytöt osaavat pitää itsensä lämpiminä ilman villanuttuja.

   Terkkuja kovasti paljon Artulle Typyltä ja Hipulta!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 3. Teilläpä oli mukava juhannus ja saitte nukkua ihan makuupussissa. Luksusta! Mekin käytiin mökillä, mutta tultiin kotiin jo juhannuspäivänä, kun alkoi sataa. Sunnuntaina meidän ihmisveikalla oli synttärit joten oli mukavampi ottaa vieraita vastaan, kun oli tilaa. Hyvää kesää! t. Eka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saaressa meillä on makuupussit mukana, sillä niissä on lämmin nukkua. Tänä juhannuksena olivatkin ihan tarpeen mutta usein ne ovat olleet aivan liian kuuma yövarustus. Niitä helteitä siis odotellessa...

   Teilläkin oli hieno juhannus, kun saitte synttärisankaria juhlistaa. Ja mökilläkin ehditte piipahtaa. Mökit on parhautta!

   Isot muiskut sinulle Eka meidän tyttösiltä ja mukavaa kesän jatkoa!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.