maanantai 12. kesäkuuta 2017

Jälleensyntynytkö?

On alkanut toinen viikko yksin kotona. Viikonloppu vierähti Puulalla ja oli eri kiva nähdä taas isäntää sekä tyttöjä. Typsy ja Hipsu ottivat minut perjantai-iltana suurella riemulla vastaan Mikkelin matkakeskuksella. Ja siellä heitin eilen haikeat heipat kolmikolle, kun nousin linja-autoon, joka toi minut takaisin tänne etelään. Mutta perjantaina nähdään taas!

Viime viikolla avattiin Muuntamo ja avajaisissa oli mukavasti väkeä. Sade vaan paiskoi avajaisväkeä ja sen vuoksi sisätilassa olikin melkoisen ahdasta. Muuntamo ja sen pihapiiri näyttivät kivalta. Kun sää vielä lämpenee ja ympäristön istutukset puhkeavat täyteen vihreyteensä ja kukkaansa, näyttää piha-alue todella viihtyisältä. Ensi viikolla olemme sitten Typyn kanssa ekaa kertaa muuntamoilemassa ja mukana on myös Vantaan kaupungin sosiaalityön Perhekoutsit. Hienoa!

Muuntamo

Kuulemani mukaan Typsykkä oli viime viikolla heittänyt mökillä pitkiä lenkkejä. Eikä viikonloppu tehnyt poikkeusta. Lauantaina se piti huilipäivän mutta eilen taas reippailtiin. Hippuli tekee lyhyempiä tutkimusretkiä ja yllyttää Typyä leikkiin. Ei ihme, että kaksikko on iltaisin väsyneitä. Moinen riehuminen vie voimia.

Iltaisin ramasee.

Uskotteko uudelleensyntymiseen? Minä alan pikkuhiljaa uskomaan. Hippu nimittäin palaa reissuiltansa yltä päältä sonnassa. Eli pas...ssa. Se rakastaa kieriä jätöksissä. Supikoiran, ketun tai minkä lie elukan. Isäntä oli joutunut viime viikolla pesemään Hilpurin neljänä päivänä ja lauantaina saimme pestä sen yhdessä. Rakas Pimumme oli täysin samaa maata. Sen suurin ilo syömisen lisäksi oli kieriä sontaläjissä, Mitä kamalampi haju, sen ihanampaa touhua. Elääkö siis Hipussa meidän edesmennyt Pimu....

6 kommenttia:

 1. Palvelijatar epäilee aika-ajoin, että minussa elää hänen punainen persialaiskissansa. Minulla kuulemma on vuosi vuodelta enemmän sen katin tapoja ja ilmeitäkin. Myös tapani jutella on kuulemma välillä aika kissamaista mouruamista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielestäni Hipulla on useampiakin elkeitä, jotka ovat kuin Pimulla aikoinaan. Mutta tuo kasoissa kieriminen tuntuu olevan sille aivan yhtä pakkomielteistä kuin Pimulla. Kuin kaksi marjaa siinä suhteessa.

   Mukavaa viikon jatkoa teille toivottelee Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 2. Hippu on ihan perusbeagle, kuten ollut Pimukin. Ainakin kaikki äipän tuntemat beaglet (lukuisat, omia kasvattejakin 14) ovat olleet ihastuneita itsensä hajustamiseen lievästi sanottuna kaameilla tehosteilla. Typy on säännön vahvistava poikkeus. Ihana sellainen. Pakko myöntää, että mekin joskus tilaisuuden tullen verhoudumme hajuihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Typykin joskus kierii ja hieroo itseään johonkin sontakasaan. Mutta melko harvoin. Silloin täytynee olla kyseessä todella hyvä haju. Mutta Hipulle tämä on kesäisin ja ainakin mökillä miltei jokapäiväistä. Jostain syystä se on siis Typyyn verrattuna miltei addiktoitunut tuohon hajuhommaan. Kuten meidän ihana Pimu aikoinaan... muutamankin kerran piti kumihanskat kädessä, nieleskellen sitä pestä. Haju oli sanoinkuvaamaton...

   Leppoisaa viikkoa teidän pesueelle toivottaa Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 3. Selkeästi uudestisyntynyt Pimu. Tuo kieriminen sonnassa taitaa olla metsästyskoirien intohimo, koska yrittävät sillä peittää luontaisen koiran tuoksunsa, jotta pääsevät lähemmäksi saalista. Sitä Ekakin rakastaa, mutta hihnassa siihen ei ole usein mahdollisuutta. Onneksi!
  Viikonlopputapaamiset ovat ihania, kun koirat ovat niin onnellisia ettei heitä olekaan hylätty.
  Ihanaa kesäkuun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se on. Metsästyskoirilla on tuo intohimo hajuissa kierimiseen. Onneksi Typy tekee sitä melko harvoin. Mutta Hippu on tosiaan ihan eri maata...

   Koirat ovat tosiaan aina iloisia jälleennäkemisestä. Ja taitavat iloita isoksi osaksi siitä, että kun minä ilmestyn taas paikalle, on tiedossa hölläkätisemmin herkkuja. Isäntä kun on makupalojen antamisen suhteen tiukempi.

   Aurinkoista ja leppoisaa loppuviikkoa teille ja Ekalle paljon terkkuja!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.