maanantai 5. kesäkuuta 2017

Yksin kotona

Kun tänään päättelen alkuillasta työpäivääni ja menen kotiin, siellä ei ole ketään vastassa. Sen sijaan tiedän isännän jo lämmittelevän saunaa Puulan rannalla ja Typsykkä yhdessä Hipan kanssa tutkii mökkimaisemia. Iltapalaksi kolmikko taitaa maistella grillimakkaraa. 

Olen seuraavat pari viikkoa pitämässä yksin huushollia pystyssä, sillä isäntä lomailee mökillä yhdessä isokorvien kanssa. Viikonlopuiksi suunnistan itsekin nauttimaan Kangasniemen kauniista maisemista. Iloitsen kovasti, että Typy ja Hippu saavat taas jolkutella pitkin mökkimetsiä. Pitkän talven jälkeen on hienoa, että biigleillä on mahdollisuus mökkeillä ja nauttia vapaudesta. Ja isäntäkin on enemmän kuin ansainnut lomansa. 

"Käydääs vielä katsastamassa kotikoirapuisto
ennen kuin lähdetään Puulalle."

Muuntamossa vietetään tänään avajaisia ja käyn piipahtamassa siellä markkinoimassa Typyn lukukoiravastaanottoja. Muuntamo on kokeiluprojekti, jossa testataan, voisiko kunnan toimitilaa hyödyntää myös muiden käyttäjien tarjoamiin palveluihin ja aktiviteetteihin. Odotan innostuneesti sitä, millaisen vastaanoton lukukoirailu saa Muuntamossa. Löydämmekö uusia lukijoita, tulevatko vanhat tutut meitä moikkaamaan. Yhteistyökuvio sosiaalitoimen perhetyön kanssa on myös vireillä, heidän aloitteestaan.  

Toivotan koko meidän pesueen puolesta aurinkoista alkaneen kesäkuun jatkoa! Tässä kuussa siis mökkeillään Puulalla ja lukukoiraillaan Muuntamossa. Sen lisäksi vietämme juhannusta Kotkassa, rokkaamme isännän kanssa konsertissa ja käymme tyttöjen kanssa moikkaamassa lampaita, jotka saapuvat taas kotimme läheiselle niitylle. Tulossa on varmasti hieno kuukausi!


10 kommenttia:

 1. Párek ja Palvelijatar5. kesäkuuta 2017 klo 10.44

  Kuulostaa oikein hienolta kesältä teillä. Aurinkoisia mökkeilypäiviä ja virkistävää Kotkan reissua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Jospa ne kelitkin tästä lämpenisi. Mökilläkin on silloin mukavampaa.

   Leppoisaa viikon jatkoa teille toivottaa Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 2. Hyvää kesää teillekin! Jos se nyt tulee tänä vuonna.
  Kiva, kun löydätte uusia lukukoirailupaikkoja. Ihmiset ehkä ymmärtävät, että lukea voi muuallakin kuin kirjastossa, sängyssä tai riippumatossa. Minulla on tänä kesänä yksityisvastaanotto täällä kotona, kun voimakaksikon vanhempi puolikas on päättänyt kohentaa englannin suullista taitoaan lukemalla ääneen. Siitä tulee superkivaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuohan on hyvää lukukoirapalvelua, kun pidät ihan yksityisvastaanottoa. Ja mikäpä sen parempi tapa kohentaa ulkomaan kielien taitoa kuin lukea lukukoiralle.

   Mukavaa viikkoa teidän pesueelle!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 3. Hienolta kuulostaa tuo Muuntamo-touhu. Mukavia lukuhetkiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiinnolla odotan, saadaanko lukijoita vierailemaan Muuntamossa. Kovasti olemme yhteistyössä kirjaston kanssa mainostaneet sitä.

   Letkeitä lomapäiviä sinulle Sylvi!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 4. Teijän kesä kuulostaa hauskalta. Oikein riamullisia retkiä ja makkaranmakuisia hetkiä teille kaikille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos pojat oikein kovasti paljon. Makkaraa ja reissuja, niistä nautitaan kesän mittaan.

   Iloista menoa teille tälle alkaneelle viikolle toivottaa Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 5. On teillä tulossa mukavan tapahtumarikas kesäkuu! Terkkuja ja pusut tytöille Ekalta!
  Meillä ei voi Ekaa pitää mökilläkään irti, kun tontti ei ole aidattu ja naapurin metsässä liikkuu kauriita, joiden jäljelle Eka heti lähtisi. Lisäksi äitini oli nähnyt pihalla kyyn keskiviikkona mökillä käydessään, niin nyt täytyy olla entistä tarkempi, mihin Eka kuononsa pistää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käärmeet on kamalia... onneksi meidän mökillä on nähty kyy viimeksi liki 30 vuotta sitten. Rantakäärmekin vain kerran ja nehän ei haittaa. Typykin "ajaa" metsässä peuroja ja oikeastaan mitä tahansa elukoita. Naapurit ovat onneksi kaukana ja omaa metsää on melkoisen iso läntti. Siellähän se Typsy pääosin pyörii.

   Ekan terveiset on välitetty tytöille. Ihanalle Ekalle paljon terkkuja takaisin Typyltä ja Hipulta sekä muiskut päälle!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.