torstai 19. huhtikuuta 2018

Hippukin pääsee hommiin

Kotikirjastomme kevään lukukoirailut ovat nyt ohi. Eilen Typsyllä oli viimeinen työvuoro ja syksyllä taas jatketaan. Lukijoita oli tällä kertaa tavallista vähemmän. Kevät pitää lapset ulkona mikä on tietysti hieno juttu. Rapsuttelijoita riitti kuitenkin sitäkin enemmän. Typy sai kovasti kehuja suloisuudestaan ja rauhallisuudestaan. Se otti kaiken irti siitä, että sai jakamatonta huomiota.


Alkuvuosi ja kevät on meidän perheessä sekä suvuissa synttäripäivien aikaa. Viikonloppuna otin varaslähdön oman merkkipäiväni juhlintaan. Isännän jäädessä tyttöjen kanssa kotiin, suuntasin hotellilomalle pääkaupunkiin. Ihanien ystävieni kanssa saunoimme, söimme hyvin, kuuntelimme jatsia ja nostimme maljoja. Löimme myös lukkoon tulevan kesän perinteisen tyttöjen mökkireissun, jolle tänä vuonna pääsevät myös Typy ja Hippu mukaan. Olen syvästi kiitollinen, että elämässäni on nämä naiset. 

Typynkin syntymäpäivä koittaa taas lokakuussa sen täyttäessä yhdeksän vuotta. On aika alkaa pikkuhiljaa vähentämään Typyn lukukoiratöitä vaikka se erinomaisessa kunnossa onkin. Sen vuoksi myös meidän Hipusta tulee syksyllä lukukoira! Jaan kotikirjastomme työvuorot syksystä alkaen Typykän ja Hilpurin kesken. Naapurikirjastossa jatkamme vielä vain Typyn kanssa. Hippua on hyvä alkaa ajamaan sisään lukukoiran jaloon työhön. Uskon, että siitä tulee Typyn tavoin loistava lukukoira! 

8 kommenttia:

 1. Aivan varmasti tulee taitava lukukoira Hipustakin! Hyvä perehdyttää uusi tekijä kaikessa rauhassa ja eläkkeelle siirtyminenkin on mukavampi tehdä vaiheittain ja vähitellen, eikä kerta rykäyksellä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Typy ei tosiaan kertaheitolla jää eläkkeelle. Vuosi vielä jatketaan molemmissa kirjastoissa. Kuitenkin, koska haluan jatkaa tätä hienoa harrastusta ja uskon, että Hipusta on lukukoiraksi, on hyvä alkaa treenaamaan sen kanssa lukukoirailuja.

   Mukavaa viikonloppua teidän pesueelle!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 2. Olen mielenkiinnolla lukenut lukukoirahommistanne. Meillä on 1,5vuotias beagleneiti ja tuntuu, että hänestä voisi tulla hyvä lukukoira. Olisi kiva kuulla, miten lukukoiraksi pääsee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa reissuumme mukaan, Meri!

   Meidän lukukoirailut alkoivat siten, että menin tuohon kotikirjaston lastenosastolle käymään ja kysyin, olisiko tarvetta uudelle lukukoiralle. Kirjastossa oli jo entuudestaan lukukoiria. Asia oli sillä sovittu ja aloitimme Typyn kanssa seuraavana "lukukautena" nämä työt. Naapurilähiön kirjastoon lähetin sähköpostia, kun sain tietää, että siellä on lukukoira lopettanut vastaanottonsa. Kysyin, olisiko kiinnostusta ottaa Typy sinne. Sovimme sähköpostilla ensimmäisen vuoron ja marssimme kirjastolle sovittuna päivänä.

   En tiedä, onko eri kaupungeissa eri tapoja. Mutta suosittelen rohkeasti vaan kysymään vaikka omasta lähikirjastostasi, josko kiinnostaisi ottaa pieni beagleneiti lukukoirailemaan! "Meidän" kirjastoissa, joissa siis käymme, ei koiralta eikä omistajalta vaadita mitään kursseja tms. Riittää, että koira on luonteeltaan sopiva lukukoiraksi (tärkeimpänä rauhallisuus ja lapsirakkaus). Hipunkin kanssa aloitamme syksyllä ilman mitään virallisia jonkin liiton statuksia tms.

   Jos haluat kuulla lisää meidän kokemuksia, ota vaan minuun yhteyttä tästä blogista löytyvällä yhteydenottolomakkeella tai Typyn Twitter-tilin kautta. Kerron mielelläni lisää!

   Aurinkoista viikonloppua teille toivotellen
   Typyn ja Hipun emänä

   Poista
 3. Voi että, kun teitä on ny kaks Lukukoiraa! Kyä te Tytöt ootte viksuja ja vilmaattisia.
  Aatelkaa, ku meijän äippä haaveilee, että Wiimasta tulis lukukoira...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wiimasta tulisi varmasti oiva lukukoira, kun ikää tulee hiukan lisää. Vähän jännittää, onko Hipsuli vielä liian riehakas lukukoiraksi. Mutta tuolla tutussa kotikirjastossa on hyvä aloittaa nämä hommat myös Hipun kanssa. On hienoa, että siellä annetaan meille Hipun kanssa tämä mahdollisuus.

   Reipasta ja keväistä viikonloppua kaikille teille toivottaa Typy, Hippu ja emäntä

   Poista
 4. Hieno homma, että teillä on jo seuraava lukukoira kouliintumassa, niin Typy voi pikkuhiljaa alkaa siirtyä eläkkeelle. Lukukoirakin on eläkkeensä ansainnut! Ja kun olette jo niin konkareita lukukoirailussa, saatte taatusti Hipunkin nopeasti oppimaan lukukoiran hommat.

  VastaaPoista
 5. Näin se on, että joskus lukukoirankin on päästävä eläkkeelle. Vuoden verran vielä jatkamme Typyn kanssa. Sitten Hippu saa ottaa ohjakset täysin käpäliinsä. Syksyllä tosiaan ryhdytään jo reenailemaan.

  Typyn ja Hipun emäntä

  VastaaPoista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.