torstai 5. huhtikuuta 2018

Toivo alkaa hiipua

Pääsiäispyhät on vietetty ja eletään huhtikuuta. Olemme pikkuhiljaa luopuneet toivosta päästä vapuksi Puulan rannalle. Kevät kun etenee niin kovin hitaasti. Heikot jäät ja mökkitien lumisuus tulevat pitämään meidät todennäköisesti täällä etelässä. Mutta minkäpä tuota luonnonvoimille mahtaa...

Liitin tähän kirjoitelmaan kuvan Venetsiasta, jossa piipahdimme isännän kanssa menneenä kesänä osana Firenzen reissuamme. Olemme käyneet Venetsiassa pari kertaa ja matkojen välillä ehti kulua aikaa kymmenen vuotta. Kymmenessä vuodessa turistien määrä oli lisääntynyt ja hinnat nousseet huikeasti. Mutta maisemat, ne olivat yhtä kauniita kuin ennenkin. Kuten myös heinäkuinen lämpötila, joka keikkui sekä vuonna 2007 että 2017 noin 30 plusasteessa.

Typy ja Hippu voivat hyvin. Ne nauttivat pelloilla ja metsissä olevista lumenrippeistä. Rusakon luita ollaan käyty edelleen haistelemassa. Mustarastaat ovat ilmestyneet taas pihapiiriimme ja niitä on kiva seurailla. Hippua eritoten kiinnostaisi tehdä lähempääkin tuttavuutta koreiden rastaiden kanssa. Mutta lintuset ovat liian vikkeliä Hipsukalle. Hyvä niin. Annetaan niiden elellä rauhassa. Ja odottaa lämpöisempiä päiviä, kuten mekin.

6 kommenttia:

  1. Hienot on näkymät tuolla teejjän reessupaekalla. Sano äet. Minummielestä liikoo vettä :)
    Suahannähä millee vaahilla ne nuo lumet sullaa. Tiijjäppä vaekka kuinka äkkijä jos äetyy vettä kovinnii valamaan. Jos vaekka sittennii piäsisittä mökille vapuks :)
    Kevät on semmosta aekoo että riittää hajuja ja lintuja kateltavaks ja haakuttavaks. Muiskut toohukkaelle tytöelle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koko Venetsian kaupunki on tosiaan täynnä vettä ja veden keskellä. Puula on kyllä huomattavasti kirkkaampi.

      Toivottavasti ilma lämpenisi kovasti ja lumet saisi kyytiä. Lumi vielä menettelee mutta heikot järven jäät ovat huonompi juttu. Pitäisi pitää biigelit narussa kiinni ja se ei ole mökkielämää se.

      Leppoisaa viikonloppua teille ja isot muiskut meidän likoilta!

      Typyn ja Hipun emäntä

      Poista
  2. Pietään peukkuja, että pääsette kuiteskin vapuks Puulaalle, Tytöt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kovasti toivotaan että päästäisiin. Mutta jos ei, niin sitten helatorstain tienoolla. Vappuna vaan tulisi pidempi mökkeily, koska kaksijalkaiset voisi olla vappuaaton lomalla.

      Reipasta ja iloista viikonloppua toivotellen Typy, Hippu ja emäntä

      Poista
  3. Meillä on tänään ollut sen verran lämmin päivä, että lumet sulaa vauhdilla. Aurinkoa ei juurikaan tänään nähty. Vesisade taitaa tulla yöllä.
    Kyllä ne lumet sieltä teidän mökiltäkin lähtee, vaikka taitaa sulaminen kestää hetken pitempään kuin täällä. Hauskaa loppuviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taitaa täällä etelässä tuo lumi saada tosiaan nyt kyytiä. Tälläkin hetkellä ripsii vettä ja se sulattaa lumet. Toivotaan, että lauhat kelit saapuvat myös Kangasniemelle. Ja voimalla. Jos Puula on sula, mökki kutsuu.

      Mukavaa ja leppoisaa viikonloppua ja Pàrekille isot muiskuset meidän kaksikolta!

      Typyn ja Hipun emäntä

      Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.