perjantai 17. elokuuta 2018

Koluamme taas kotinurkkia

Hieman koville on ottanut mutta pikkuhiljaa ollaan sulauduttu takaisin arkeen. Minulle on tehnyt tiukkaa hyväksyä se, että kesäloma on pidetty ja mennään kohti talvea. Tähän vaikuttaa monikin asia, eritoten upeat kesäkelit, joista ollaan saatu nauttia sekä työmaallani päällä oleva suuri epävarmuus. Mutta pari viime päivää olen ollut jo paremmalla mielin. Kyllä se tästä...


Päiväunilla missäs muualla kuin kaksijalkaisten
sängyssä. Typsy myllää peitot ja sitten kaksikko käy
nokosille. Hippu rakastaa, kun saa nukkua yhdessä Typyn
kanssa. Parhaat kaverukset. 

Typy ja Hippu ovat mökiltä paluun jälkeen haistelleet innolla kotinurkkia. Olemme tehneet lenkkejä tutuilla reiteillä ja paljon on nuuhkittu sekä merkattu reviiriä. Lampaita käydään katsomassa miltei päivittäin. Tuttuja koirakamuja ollaan tavattu. Typy käy uimassa läheisessä purossa. Ei siinä ihan selkäänsä myöten kastu, kun vettä on vähän. Mutta vatsan ja kintut saa märäksi. Se viilentää jo mukavasti.

Hilpurilla reistasi alkuviikosta maha. Töistä tullessani minua odotti oksennettu sohva. Ja pas...nettu keittiön lattia. Onneksi keittiön matot oli kuivumassa, kun olin pessyt ne silmällä pitäen isännän huomisia synttärikahvikemuja. Isäntä putsasi sohvan, kun tuli kotiin. Minä siivosin lattian. Minkäpä sille mahtaa, että vatsa joskus reistailee. Nyt Hippu on jo taas elämänsä kunnossa, josta merkkinä yksi teurastettu iso pehmo sekä emännän mystisesti kadonnut kenkä...

6 kommenttia:

 1. Voi Hippu ressukka, vatsan reistailut ei ole yhtään kivoja! Onni, että sulla on ymmärtäväinen perhe ympärilläsi. Kaikilla ei aina tuollaisessa tilanteessa riitä ymmärrystä. Palvelijatar on samaa mieltä, ei temppuilevalle vatsalle aina mitään voi, ei ihminen eikä koira.
  Me pidetään Palvelijattaren kanssa teidän emännälle peukkuja, että työasiat loksahtavat hänen kohdallaan parhaalla mahdollisella tavalla kohdilleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei noille vatsavaivoille juuri mitään mahda. Hipulla niitä on aika ajoin vaikka tiedämme sen olevan herkkävatsainen ja yritämme kaikin tavoin huomioida sen. Vahinkoja sattuu.

   Lämmin kiitos peukutuksista. Toivottavasti työkuvioni kääntyvät parhain päin. Sen syksy näyttää. Ja ne elämäni tärkeimmät asiat löytyvät kuitenkin muualta kuin tuolta työkonttorilta. Se kantaa jo pitkälle.

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 2. Hyvä, että ootte taas kunnossa, se on nää helteet ku panee vattan sekasin, näin kävi meilläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helteet kyllä hyvinkin voi pistää pötsin sekaisin. Onneksi Hippu oli huonovointinen vain päivän verran. Sitten alkoi helpottaa. Kuten on helpottanut helteetkin.

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 3. Mahavaevat yllättää joskus vuan usseemmiten ovat onneks ohimänöviä. Kurjia vaevoja kuitennii.
  Kotj´nurkille on kerinnä varmaan tulla paljo uusia hajuja kesän aekaan. Niissä riittää tutkittavata.Ja mukava ku voepi vappaasti tutkaella. Mulla on viiminennii lenkki-into männyttä ku ee kiärmeehen pelossa sua nenneesä ennee tievvarsj´pusikkoon työntee. Tympeetä semmonen.
  Myöhhii tiälä toevottaan parasta nuihen työkuvioettes kansa että kaekki mänisj parraempäen. Sielä on kuitennii parraat tukijookot kotosalla jotka viisaasti petinnii valamiiks lämmittäävät :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hui noita käärmeitä... ei kannata kuonoaan niiden lähelle laittaa. Sama juttu ampiaisten kanssa. Ollaan nimittäin täällä kotona törmätty pariin maapesään. Onneksi ehdittiin karkuun.

   Kiitos, eiköhän tässä työtilanne selkene jouluun mennessä. Parhaat tukijoukot löytyvät tosiaan kotoa. Murheet ja huolet, oli ne työhön tai johonkin muuhun liittyviä, unohtuu kun nappaa pari biigeliä kainaloon.

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.