perjantai 24. elokuuta 2018

Tapaamisia

Helteet alkoivat heittämään ja vettäkin on ropissut tällä viikolla. Typsykkä ja Hilpu tykkäävät, kun ei ole tukalat ulkoilusäät. Typy ei himoitse enää ihan jokaiseen ojaan ja puroon, joita lenkkien varrelle osuu. Ei silti, aika kuivia ovat ojanpohjat olleet. Hippu on innostunut riehumaan koirapuistossa, kun keli on viileämpi.


Iso joukko sinisorsia uiskentelee lähipurossa. Poikaset ovat kasvaneet jo täyteen mittaansa. Lampailla riittää vielä hyvin syötävää isossa aitauksessaan. Olemme käyneet tapaamassa molempia porukoita useasti viikossa. 


Lauantaina juhlistimme jälkikäteen isännän syntymäpäivää. Lähisukua saapui kakkukahveille ja päivänsankarin lisäksi myös Typy ja Hippu saivat tuliaisia. Voi sitä suurta riemua, kun tytöt tapasivat tuttuja kasvoja! Anoppiani ja appiukkoani ollaan tavattu kesän aikana mutta muita vieraita hiukan kauemmin aikaa sitten. Hipsu kulki sylistä syliin rapsuteltavaksi. Typy istui tyytyväisenä sohvalla nauttien huomionosoituksista. Ja suussa säilyneestä herkullisesta jälkimausta, joka oli perua kakkuvarkaudesta...

Käymme tänään Hilpurin kanssa eläinlääkärissä. Ensi viikolla käynnistyy lukukoirailut sekä koti- että naapurikirjastossa. Viikonloppua lähdemme viettämään Puulalle. Näihin palaan seuraavassa kirjoitelmassani. Mukavaa ja leppoisaa viikonvaihdetta kaikille teille!


6 kommenttia:

 1. Hyvä homma minustahhii ku helteet hellitti. Enämpi jaksaa pihalla toohuta.
  Iso katras on lampaeta sielä! Että oes mukavata kokkeella mitenkä jootuin kapasoo katras hajalle ku haakahtasj tuossa aejjankuppeessa :) Onko tytöt kokkeellunna?
  Onnee vuan sinne synttärj´sankarille jäläkikätteen! Synttärj´kuakut maestuu aena oljpa ne sittä omat eli jonkun muun :) Typyhhii on sen huomanna.
  Oekeen mukavata viikolloppuva teelle sielä mökillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Typy ei juurikaan enää noteeraa lampaita. Sitä kiinnostaa niiden papanat enemmän. Hippu tykkää lampaista ja käy kuonottelemassa niitä. Aitauksella käy melko paljon kesän mittaan katsojia, myös koiria. Joten lampaat eivät näytä pienistä hätkähtävän. Jos rapsuttelen niitä, Typy tulee pitämään jöötä. Silloin lampaat väistävät.

   Isäntä kiittää onnitteluista. Täällä Kangasniemellä sateinen yö ja aamu alkavat pikkuhiljaa poutaantumaan. Mukavaa viikonloppua teille!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 2. Onnea isännälle, juhlat olivat varmasti hauskat. Viikonloppunne Puulalla on taatusti kaikkien mieleen. Meneeköhän koiruudet uimaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rauhallisesti juhlittiin mutta kivaa oli. Herkkuja tuli syötyä liikaakin. Isäntä kiittää onnitteluista.

   Täällä mökillä on nyt sateista. Typy ei ole vielä uinut. Vesi on kyllä 20 asteista. Kohta lähdemme käymään tuolla metsässä katsomassa, löytyykö kantarelleja. Luulen, että sen reissun jälkeen Typsy pulahtaa Puulaan. Hippu katselee rannalta.

   Leppoisaa viikonloppua teille!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos kovasti paljon teille tuulisille kaveruksille!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.