torstai 9. elokuuta 2018

Uinti-ja laiskotteluloma

Palasimme alkuviikolla kotiin Kangasniemeltä. Nyt olemme isännän kanssa taas työmaillamme.  En mahtanut mitään sille, että kyyneleet kihosivat silmiini, kun maanantaina siivosimme mökkiä ja pakkasimme kamppeitamme kasaan. Vaikka saimme nauttia yhteisestä lomasta liki viisi viikkoa, olisin mieluusti jatkanut sitä. Haaveilen, että voisin joku tuleva kesä viettää piiitkän loman.

Pulahdimme monta kertaa päivässä Puulaan. Kaikki me kolme.
Hippu ui, kun sen kantoi järveen. Omaehtoisesti se ui Enonkoskella,
kun se kiikutti rannalle isännän järvenpohjasta noukkimia
järvisimpukoita. Tämä kuva on omalta mökiltämme.

Meillä oli mukava ja leppoisa loma. Ensimmäinen yhteinen lomaviikkomme vietettiin Enonkoskella. Vierailimme mökeillä Kotkassa ja Haukivuorella. Kotona käytiin vain kääntymässä.  Kangasniemellä piipahti Keravan poppoo sekä anoppini ja appiukkoni. Loman viimeiset päivät isäntä vietti Saimaalla. Me Typyn ja Hipun kanssa saimme iloisen naisporukan kyläilemään pieneen punaiseen mökkiin. Hienoja hetkiä, keskusteluja, yhdessäoloa. Pakahduttavan hyvää mieltä siitä, miten kovasti Typsykkä ja Hilpuri nauttivat vapaudesta ja möksäelämästä. Kalliita ja tärkeitä lomamuistoja koko viideltä viikolta. Ne tallennamme ikiajoiksi. 


En muista, milloin olisin uinut niin paljon kuin menneellä lomalla. Puulan vesi oli valtavan lämmintä. Aamulla uitiin, aamupäivällä uitiin. Iltapäivällä uitiin taas sekä illalla. Käytiin myös veneilemässä ja tehtiin retki lähisaareen. Sielläkin uitiin. Koska miltei tukala helle helli meitä koko loman ajan, piti Hippuli kantaa välillä järveen. Hippu on reipas ja taitava uimari vaikkei se omin jaloin järveen mielellään käppäilekään. Typy taasen ui ja ui ja ui...

Tyttöjen viikonloppuna käytiin
katsomassa kirkonkylän hulinaa. Nautittiin
lounasta rantakuppilassa. Typy ja Hippu pääsivät
myös terassille ja saivat makupalat. Tässä
poseerataan venerannassa. 

Lomakelit eivät olisi voineet paremmat olla. Helteet tekivät kyllä sen, että oikeastaan mitään järkevää ja hyödyllistä ei mökillä jaksanut tehdä. Isäntä nikkaroi puurallit rantaan ja korjasi laituria. Minä myönnän pääosin laiskotelleeni. Luin ahkerasti, se on lempiharrastukseni. Kantarelleja oli turha vielä hakea. Mustikat kuivuivat korpuiksi. Savonlinnan torilta ostettiin pakastimeen viisi kiloa mansikoita.

Tästä arki lähtee taas rullaamaan. Hötkyilemättä ja hissukseen. Kotonakin on kiva olla. Kävimme tyttöjen kanssa moikkaamassa taas lampaita. Kohta Typsyllä alkaa lukukoiratyöt ja ennen sitä vietämme jälkikäteen isännän synttäreitä. Ja Kangasniemelle palataan vielä tämän alkaneen elokuun aikana.

Pahoittelen, että olen luvattoman huonosti lukenut plokikamujemme kirjoituksia lomamme aikana. Toivottavasti teillä on ollut hieno kesä, joka toki vielä jatkuu. Aurinkoista alkaneen elokuun jatkoa kaikille meidän kamuille sekä lukijoillemme!

9 kommenttia:

 1. On semmoset lomailimat teellä ollunna niinku pittäähhii lomalla olla. Eekä lomalla piä tehä yhtää mittää muuta ku olla vuan. Semmonen justiisa on oekee loma :) Ja vielä on kessee jälellä vaekka kuinka. Kerkijättä monta reessuva vielä sinne mökille tehä.
  Pehmee lasku arkeen nyt vuan ja mukavata viikolloppuva sinne! Tytöelle hellemuiskut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ihan heti tule mieleen tällaisia lomakelejä. Ja uimavesiä. Otettiin kyllä rennosti eikä juuri mitään fiksua puuhailtu. Enonkoskella vuokramökissä ihan koko viikko oli pelkkää laiskottelua. Hieno loma oli!

   Typyltä ja Hipulta isot muiskut ihanalle Iivarille! Toivottavasti olet puuhaillut paljon pallopelien parissa. Uuden Piäsian kouluttamisessakin on varmasti riittänyt tekemistä.

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 2. No ei ole ihme, että vettä pukkaa silmiin mökiltä lähtiessä. Noin upea paikka ja loma! Mutta siellä se mökki taas odottelee seuraavaa lomaa. Mukavaa työrupeamaa teille. On onneksi viikonloput.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Työn ääressä tosiaan ollaan taas. Itselläni jostain syystä nyt tuntuu erityisen hankalalta päästä hommiin sisään. Motivaatio on melkoisen hukassa... ehkä se sieltä pikkuhiljaa palaa. Ja me tosiaan palataan mökille, näillä näkymin parin viikon päästä. Typy ja Hippu riemuitsevat siitä varmasti kovasti.

   Toivottavasti teillä on ollut mukava ja kiva kesä. Párekille meidän likoilta megamuiskut!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 3. Kuulostaa aivan ihanteelliselta kesälomalta, kun voi vain olla ja rentoutua mökillä ja uida paljon! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  2. Mökillä olisi aina jotakin puuhaa, nikkaroitavaa ja tekemistä. Mutta on tärkeää ladata lomalla akkuja eikä vetää monen viikon työleiriä. Mökkipuuhia ehtii tekemään pienissä erissä lokakuulle asti.

   Uiminen on kyllä ihanaa. Ja meidän mökkivieraatkin kehuvat eniten juuri Puulaa, sen puhdasta vettä ja melko privaattia rantaa, jossa voi lillua ja kellua mielin määrin vaikka aataminasussa.

   Teidän koko laumalle iloiset loppukesän terveiset kaikilta meiltä!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 4. Kyä taas jaksatte noin ihanan ja virkistävän loman jälkeen. Muiskuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rentoutunut mieli ja kroppa antanee meille voimia pitkälle syksyyn! Ja möksälle mennään vielä ennen talven tuloa. Kovin oli hieno loma. Toivottavasti myös teillä on ollut hauskaa ja menoa ja meininkiä. Isot terveiset Tyyperiltä ja Hilpuselta koko tuuliselle kolmikolle!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.