perjantai 31. elokuuta 2018

Kuivia kantarelleja ja kivoja kirjastokeikkoja

Kangasniemellä oli hieman sateinen viikonloppu mutta eipä se meidän poppoon menoa haitannut. Kantarelleja löysimme reilun litran verran. Osa oli kuivunut pystyyn, osa vielä nousemassa ja tuloillaan maasta. Ehkäpä ensi kerralla saamme suuremman saaliin. Isäntä ja Typsyli pulahtelivat Puulaan. Minä ja Hipsukka katselimme uimareita rannalta. Vesi tuntui kylmältä vaikka se oli parikymmentäasteita. En rohjennut uida.


Ennen nelostielle kaarrettuamme käville eläintohtorin pakeilla. Hipulla on ollut vauvasta lähtien patti päälaella. Moni lääkäri on sitä tutkaillut mutta mikä se on, siihen ei ole saatu selvyyttä. Pahkura on viime aikoina kasvanut, joten päätimme, että se pitää poistaa. Eläinlääkäri, tuttu sellainen, tutki patin ja parin viikon päästä se leikataan pois. Tohtori epäili sen olevan rasvapatti mutta lopullinen varmuus saadaan leikkauksen jälkeen. Leikkaus ei lääkärin mukaan ole iso operaatio eikä kypärääkään tarvita, koska Hipsukka ei ylety raapimaan tai nuolemaan haavaa.

Kuluneella viikolla Typy aloitti syksyn työrupeamansa sekä koti- että naapurikirjastossa. Molemmissa paikoissa lukijoita oli mukava määrä ja rapsuttelijoita siihen päälle. Eräs tyttö, vakiolukijamme, kertoi jo kovasti ikävöineensä Typsyä. Toinen vakkarilukija toi Typylle reilun kasan herkkuja. Meillä oli eri kivat kirjastoreissut! Tästä on hyvä jatkaa. Hilpurin lukukoira-ura starttaa syyskuun lopulla. Se hiukan jännittää, mitähän siitä mahtaa tulla... no, ei kukaan ole seppä syntyessään ja minulla on vahva usko Hippuun.

10 kommenttia:

 1. Palvelijatar lukee vesi kielellä teidän kantarellisaaliista. Jossain luki, että kyllä tästä syksystä sittenkin saattaa tulla hyvä sienisyksy.
  Hrrrr, ei olisi meistä eukon kanssa järveen/mereen/jokeen pulahtajiksi. Palvelijatarhan palelee saunassakin, jos on ulkona pilvistä ;)
  Onnea Hilpurille operaatioon ja nopeaa paranemista. Ja lukukoirahommathan sujuvat tietenkin hienosti niin Hipulta kuin Typyltäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paikka paikoin on kuulemma runsaastikin kanttiksia. Kangasniemellä niitä oli vielä melko vähän mutta ehkä niitä putkahtelee syksyn mittaan lisää.

   Välitin Hipulle teidän terveiset. Operaatio on ensi viikolla. Uskon, että sekä se että lukukoirailut sujuvat hyvin.

   Isot muiskut meidän likoilta komealle Pàrekille!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 2. No takkkuulla Hippu onnistuu siinä lukukoerahommassa. Sevverran viksu tyttö on ettee eppäelystäkkää.
  Yhet rohkeet on vielä uimaan uskaltaatunneet. Äet kävj eelen yhellä tuttusa mökillä ja järvessä on vesj kuulema +16 asteesta. Takkuulla ee uinna ku ee oo uinna koko kesänä vaekkon ollunna hellettä.
  Syksy alakaa huomenna ja sienettii varmaan noosoo esille. Tosin meellä ee niitä kyllä kerätä ku mehtä on täännä hirvikärpäsijä! Ilosta viikolloppuva muiskuilla hööstettynä sinne! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hirvikärpäset tuntuvat sen kun lisääntyvän vaan vuosi vuodelta. Inhottavia ötököitä. Minua ne vielä jostain syystä purevat niin, että ihoon nousee isoja paiseita. Ja ne kutisevat sekä alkavat ajan myötä märkimään.

   Kyllä Hippusesta tulee varmasti hyvä lukukoira. Ei olla vaan erityisesti treenattu tuota hommaa, joten ensimmäinen kerta kyllä tulee jännittämään minua kovasti. Mutta kylmiltäänhän se Typykin siihen lähti ja hienosti on mennyt.

   Mukavaa viikon jatkoa teille ja meidän kaksikolta muiskusia valtakunnan vilosoville!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 3. Toivottavasti patti on täysin harmiton. Ja hyvä, että sen poiston yhteydessä myös huoli siitä poistuu. :) Lucykin tapasi tuttuja lukijoita tänään ja ilo näytti olevan molemminpuolinen. :) Mekin uskotaan, että Hippu pärjää lukukoirana mainiosti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Patin pitäisi olla täysin harmiton. Rasva-/talipahkura se lääkärin mukaan on ja ei ole kallon luussa kiinni. Ensi viikolla se poistetaan ja sen jälkeen sitä ei tosiaan tarvitse enää miettiä ja murehtia.

   Kiitos kannustuksesta, loppukuusta pääsen kertomaan miten Hilpun eka lukukoirailu sujui. Työn iloa teille!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 4. Mukavia syysharrastuksia teidän tytöillä, sienestämistä ja lukuhommia.
  Patit mietityttää joka kerta, kun niitä ilmaantuu. Mutta meillä ainakin toistaiseksi tutkitut ovat olleet harmittomia. Nyt on taas pari uutta odottamassa uutta ell-käyntiä. Luulisi, että tuollaiset "syntymämerkit" olisivat varsinkin vaarattomia. Tsemppiä Hipsukalle patin poistoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsemppauksesta, operaation pitäisi olla melkoisen pieni juttu. Uskon, että se sujuu hyvin vaikka siitä en tykkääkään, että Hilpu joudutaan tietysti nukuttamaan.

   Lukukoirailut ovat mukava harrastus ja toivon, että niitä hommia voidaan jatkaa Hipun kanssa. Typy kun on aika jossain vaiheessa päästää eläkkeelle. Viikonloppuna pääsemme taas sienimetsään, joka sekin on hauskaa.

   Leppoisaa loppuviikkoa teille!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 5. Työn iloa ja menestystä lukukoirahommiin! Toivottavasti Hipsukin tykkää lukukoiran virasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Sylvi! Toivotaan, että Hilpurikin innostuu lukukoiran hommista. Se nähdään kuun lopulla. Mukavia työkeikkoja sinulle!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.