perjantai 28. syyskuuta 2018

Lukukoira Hippu

Päättelemme työntäyteistä viikkoa. Sekä omalta että isokorvien osalta. Isäntä alkaa olemaan paremmassa jamassa. Liikkuminen on kuitenkin yhä lievää köpöttelyä. Pitää siis parannella vielä tovi. Hippu aloitti uransa lukukoirana. Se reissu meni hyvin. Kehno sää oli karsinut lukijoita mutta kyllä Hilpuri työn makuun pääsi. Haava sen päässä on jo täysin parantunut ja rupikin alkanut putoilemaan.


Typyn kanssa kävimme naapurikirjastossa. Lukijoita oli mukava määrä. Naapurikirjastossa on aivan omanlaisensa tunnelma. Se on pieni lähiökirjasto. Voisi sanoa, että alueen asukkaiden varaolohuone. Tykkäämme kovasti molemmat käydä siellä lukukoirailemassa. 


Hippu on hyvin energinen ja utelias tyyppi. On siis selvää, että ensimmäinen lukukoirakerta alkoi hössöttämisellä. Joka nurkka ja aukko piti tutkia. Kaikkia ihmisiä Hippu olisi halunnut morjestaa. Vieraskorea se ei ole millään tapaa vaan rohkeasti hyppäsi lukuhuoneessa suoraan nojatuoliin istumaan. Mutta kun lukija aloitti lukemisen, se istua nakutti paikallaan ja tuijotti lukijaa intensiivisesti. Uskon, että kun kirjasto tulee tutummaksi, alkuhösääminenkin vähenee. Ensimmäiseksi lukukoirakeikaksi kaikki sujui melkoisen mallikkaasti. Tästä on hyvä jatkaa.

Välillä Hippu kävi kurkkimassa ulos.
Kirjastossa riitti niin paljon ihmeteltävää ja uutta.

Sen lisäksi, että viikko on loppusuoralla, on myös syyskuu. Lokakuussa jatketaan kirjastokeikkoja, vietetään syyslomaa Puulalla ja juhlitaan Typsykän synttäreitä. Typy ja Hippu pääsevät myös Keravalle yökyläilemään, sillä me isännän kanssa lähdemme katsomaan pandoja. Ja mtä kaikkea muuta meidän poppoo puuhailee, siitä lisää lokakuun plokkauksissani! 

5 kommenttia:

 1. Kiva kuulla, että siellä parannutaan vauhdilla, niin isäntä kuin koiruuskin. Odotamme mielenkiinnolla lokakuun uutisianne!

  VastaaPoista
 2. Hyvä Hippu! :) En yhtää eppäellynnä ettetkö pärjeis lukukoerana ja oes siinä vielä huippuhyvä. Ja nyt siitä on sittä jo näättööhhii. Hieno juttu :)
  Mutta ohan sielä maenio sisko esj´kuvana.
  Hyvvee viikolloppuva sinne ja lissee isännälle paranemista!

  VastaaPoista
 3. Heinoa Hippu, päänahan operaatio on tuskin muisto ja olet päässyt lukuhommiin. Onneksi ne pienet lukijat ei häiriinny, vaikka lukukoira vähän liikuskeleekin. Tervehtykäähän kaikki ja pysykää hyvässä kuosissa, syksyn menoissa ja haasteissa.

  VastaaPoista
 4. Mukavaa, että lukukoirailu alkoi hyvin! Ja hyvä, että paraneminen on edennyt myös. :) Mukavaa lokakuun alkua, kunhan se koittaa!

  VastaaPoista
 5. Kiitos teille kaikille mukavista kommenteistanne.

  Hipun emäntä

  VastaaPoista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.