torstai 21. maaliskuuta 2019

Hampaat putsattu ja tarinoita kuunneltu

Viikonloppuna juhlittiin Hippua. Sunnuntaina avattiin minun ja isännän antama lahjapaketti. Hilpu sai myös peurankorvan järsittäväkseen. Vatsa kesti sen hyvin eikä alkanut oireilemaan. Joten voimme lisätä kyseiset korvat herkkupalalistalle.

Lauantaina herkuteltiin synttärikakulla.
Hippu joutui tyytymään nappuloihin.

Ruokakokeilussa olemme siirtyneet nyt jänistä sisältävään purkkiruokaan. Takana on kokeilu hirvimakkaralla sekä purkkiruualla, jossa on hirveä ja kasviksia. Makupaloina tuota sunnuntaista peurankorvaa lukuun ottamatta olemme antaneet allergianappuloita sekä siivun-pari tuoretta kurkkua. Hippu tykkää kurkusta kovasti. Aamuruokana tarjoillaan edelleen nappuloita.

Sunnuntaina sai avata vielä yhden paketin lisää.

Maanantaina kävin Hipun kanssa eläintohtorilla. Sen hampaat putsattiin hammaskivestä. Hilpu oli jälleen kerran oikein reipas tyttö. Hampaat olivat lääkärin mukaan hyvässä kunnossa eikä mitään jatkotoimenpiteitä vaadita. Hammaskiveä oli kohtalaisesti ja Hipun hampaita tulee harjata jatkossa ahkerasti. Melkoisen tokkurassa Hippunen oli, kun läksimme lääkäristä kotiin. Se nukkuikin koko loppupäivän myöhään iltaan saakka. Vasta sitten maistui ruoka ja lenkki pihapiirissä.

Kotikirjastosta löytyi kirja, joka
kertoo lukukoirista.

Ja onhan tällä viikolla ehditty lukukoirailemaankin. Sekä kotikirjastossa että naapurissa. Lukijoita oli molemmissa kirjastoissa kiva määrä. Kovin montaa huilitaukoa ei Hilpulla ollut. Monenlaisia kysymyksiäkin tuli taas vastattavakseni. Onko Hipulla poikaystävää? Miten pääsimme töihin kirjastoon? Onko Hippu koskaan käynyt ulkomailla?

Ensi viikolla jäämme Hipun kanssa pitämään huushollia kahdestaan pystyssä isännän ollessa muutaman päivän työreissulla. Eiköhän me pärjätä. Ennen sitä nautimme kuitenkin leppoisasta viikonlopusta, yhdessä koko sakki. Luin lehdestä, että jossain päin Suomea on jo nähty leskenlehtiä. Pitääpä olla tarkkana, kun viikonvaihteessa ulkoillaan. Mitähän kevään merkkejä me mahdollisesti näemme...

8 kommenttia:

 1. Saanko udella missä kävitte putsaamassa hampaat? Meidän pitäisi viedä koira hammaskiven poistoon, mutta jotenkin vähän hirvittää se nukutus. Meillä vasta parivuotias beagle eikä olla oikeastaan käyty eläinlääkärissä muuten kuin rokotuksia ottamassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käytämme "rutiiniasioihin" kotikaupunkimme kunnallista eläinlääkäriä. Niin myös tässä hampaiden putsauksessakin.

   Mutta erikoisjutuissa, kuten nuo Hipun vatsavaivat (ja aikoinaan mm. Typyn jalkaleikkaukset ja Typyn ja Pimun nisäkasvainten poistot sterilointeineen) olemme käyttäneet yksityisiä eläinlääkäriasemia akselilla Helsingin Malmi-Vantaa. Kunnan eläinlääkärissä kun ei ole erikoistutkimuksiin ja -operaatioihin vaadittavia laitteita eikä myöskään erikoislääkäreitä.

   Meillä on jo tutuksi tullut kunnan eläinlääkäri, jota kuitenkin käytämme aina, kun kyse ei ole erikoishoitoa vaativasta hommasta. Hän nimittäin on loistolääkäri. Ja toki on sanottava, että hinnat eivät ole aivan kauhistuttavia verrattuna yksityisiin.

   Hippu on nukutettu elämänsä aikana kolme kertaa. Kaikki kolme kertaa tuolla kunnallisella eläinlääkärillä (sterilointi, patin poisto päälaesta ja tämän viikkoinen hammashomma). En tykkää nukutuksista yhtään. Kaikkien kolmen koiramme kohdalla. Pelkään ja jännitän niitä paljon enemmän kuin isoja leikkauksia, joita minulle itselleni on tehty elämäni aikana neljä kertaa. Mutta hyvin ne ovat menneet joka kerta. Toki koira on tokkurainen jonkin aikaa, herätteestä huolimatta. Mutta leikkauksissa on myös annettu vahvat lääkkeetkin, jotka väsyttävät.

   Siihen tietysti pitää varautua, että koiraa ei voi jättää yksin ennen kuin se on täysissä voimissaan. Joten jos ollaan viety Hippu (tai edeltäjänsä) nukutusta vaativaan operaatioon, otan ajan aamuksi tai viimeistään puolilta päivin. Varaudumme siihen, että olemme koiran kanssa kotona seuraavaan aamuun asti. Näin sillä on ilta ja yö aikaa toipua ja voimme tarkkailla sitä.

   Hipun emäntä

   Poista
 2. Nam mikä kakku :) Ompa ollu mukava syntymäpäevä sielä.Ja tosj mukava se että maha kestää muutahhii ku napuja.
  Kevväämmerkkijä suapi ehtijä ehtimällä tiäläpäen. Muuta ee vielä niä ku kevvään huumasta villiytynneet tintit. Lunta on sevverra ettee oo muata näkyvissä missää. Sielä etelässä niitä ruppee kohta leskellehtijä ja muita näkymään kohta.
  Oekeen mukavata tyttöen viikolloppuva sinne! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kakku oli ihan ostokakku. Nimimerkillä huono leipuri. Mutta hyvää se oli. Hippu oli ikionnellinen, kun sai pitkästä aikaa peurankorvan. Ne ovat suurta herkkua.

   Täältä lumet ovat sulaneet kaduilta ja teiltä. Metsässä ja pelloilla on vielä jonkin verran lunta. Huomasin tänään aamulla meidän talon kulmalla krookusten jo nousevan.

   Iloista viikonloppua teillekin ja Hipulta muiskuset ihanalle Iivarille!

   Hipun emäntä

   Poista
 3. Taas oli hyviä uutisia, hampaat ja vatta kunnossa, kyä kelpaa peurankorvia natustella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollaan tosi iloisia, että löydetään kokeilemalla ja pikkuhiljaa Hipulle sopivia ruokia. Peurankorvat on suurta herkkua, Hippu tykkää niitä jäkerrellä.

   Hipun emäntä

   Poista
 4. Hipulla on taas ollut oikein laatusynttärit. Hauskaa, että peurankorva sopi vatsalle. Palvelijatar tuijottaa lasittunein silmin kieli pitkällä tuota kakkua. Se on upea ja varmasti maistuvainen.
  Aurinkoista viikonloppua teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kakku on suuren suomalaisen leipomon tekele, mango-juustokakku. Hyvää oli, keväisen raikasta. Koirakoriste piti tulla lokakuussa Typyn kakkuun. Olin sen jo viime kesänä ostanut. Mutta ne synttärit jäivät pitämättä. Nyt se sitten koristi Hilpun kakkua.

   Aurinkoista alkanutta viikkoa teille!

   Hipun emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.