perjantai 29. maaliskuuta 2019

Ilosekoilua

Hippu oli suorastaan seonnut ilosta, kun isäntä palasi keskiviikkona työmatkalta kotiin. Itse en ollut näkyä todistamassa, koska olin töissä. Mutta isännän kertoman mukaan Hilpu oli ollut valtavan riemuissaan jälleennäkemisestä. Uskon sen. Hipulla taisi olla kova ikävä isäntää, kuten tietysti minullakin 😊.

Eilen näimme Hipsun kanssa päivälenkillä ensimmäisen leskenlehden. Sieltä se oli kaivautunut maasta esiin ja vieressä näytti nousevan kaveri sille. Lumet ovat sulaneet vauhdilla. Jalkakäytäviä ollaan ryhdytty putsaamaan hiekoitushiekasta. Toivottavasti katujen puhdistustyö etenee rivakasti, jotta pölyt ei pääse pöllyämään. Ja voin ottaa polkupyörän esille ja ryhtyä ajelemaan työmatkat sillä. Hipun ruokakokeilussa tilanne on se, että jänisruoka ei sopinut Hipsulin vatsalle. Vatsa reagoi siihen möyryämällä ja pistämällä pökäleet löysiksi limakasoiksi. Joten jänis on kokeiltu ja ei jää Hippulin ruokalistalle. Kokeilussa on pupun jälkeen ollut kengurua ja hevosta. Mietin hevosen kohdalla, että en pysty sitä kyllä Hipulle antamaan. Mutta taivuin nyt kuitenkin. Molemmat näyttäisivät sopivan Hipulle. Yksi kokeilu tehdään vielä hirviruualla, joka on toista merkkiä kuin ne, joita olemme makkaran sekä purkkiruuan muodossa jo testanneet. Sen jälkeen testaukset ovat ohi ja lopullinen ruokalista selvillä. Sen jälkeen kokeiluun otetaan herkkupalat.

Maaliskuu on jo rantavesillä kohti maihinnousua. Ensi viikolla mennään huhtikuussa, jolloin lukukoiraillaan, juhlitaan emännän synttäreitä ja vietetään pääsiäistä. Olemme jättäneet haaveet pääsiäismökkeilystä sivuun. Antaa Puulan sulaa rauhassa. Mökille mennään sitten toukokuussa. Toivotan koko meidän pesueen puolesta teille kaikille keväisen aurinkoista ja leppoisaa viikonvaihdetta. Pysykäähän matkassamme mukana ensi kuussakin!

6 kommenttia:

 1. Párekin Palvelijatar30. maaliskuuta 2019 klo 9.47

  Hienoa kuitenkin, että Hipulle sopii melko moni ruoka. Joillakin koirilla on ruokavalio tosi kapea, kun ei oikein mikään sovellu vatsalle/iholle.
  Párekille näyttää käyvän raakaravinto oikein hyvin, nappuloita on vain sivuroolissa pieninä määrinä. Párekin vatsa kenkkuilee tyhjänä ollessa. Siksi päivittäinen ruokamäärä jaetaan kolmeen pieneen annokseen, jolloin vatsassa on aina pieni määrä ruokaa.
  Aurinkoista loppukuuta ja mukavaa, vaivatonta huhtikuuta teille. Muiskuja Párekilta Hipulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavasti ollaan löydetty ruokia, jotka Hipsulle sopivat. Eipä sitä kovin suurta repertuaaria tarvitse ollakaan. Kesälomakausi tulee aiheuttamaan Hipun ruokavalioon yksitoikkoisuutta. Mennään pääosin nappuloilla, koska märkäruokia, jotka sille nyt sopii, ei löydy lähikaupoista.

   Keväistä ja letkeää alkanutta huhtikuuta teille. Hippu lähettää takaisin päin komealle Pàrekille megamuiskut.

   Hipun emäntä

   Poista
 2. Äkkiseltään hevonen kuulostaisi kyllä ainakin kengurua ekologisemmalta vaihtoehdolta, jos vain sopii vatsalle. :)
  Mukavaa kevättä teillekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hevonen näyttäisi sopivan vatsalle. Kenguru ei tosiaan ole ehkä ekologisin vaihtoehto. Enkä ole 100% varma sen sopivuudesta Hipun vatsalle. Harmittavan paljon riista- ja hevosruuat ovat ulkomailla tehtyjä. Mutta näillä nyt mennään.

   Iloista alkanutta huhtikuuta teidän laumalle toivottaa Hippunen ja emäntä

   Poista
 3. Ilosekkoeluva olj tiälläe ku nuor emäntä olj käämässä :)
  Mulle se ee sopinna tuo hevosenliha ollenkaa. Mänj maha semmoselle kuralle että pitj yölläe laakata asijalla. Vuan toeselle soppii toenen ja toeselle tuas toenen. Onneks kuitennii Hipulle on löötynnä usseempata lajia sapuskata. Mukavata alakavata viikkoo sinne! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa mahtava juttu, että sait taas nuoren emännän kotiin. Teillä oli varmasti tosi hauskaa yhdessä. Kyllä nuo jälleennäkemiset ovat aina riemukkaita.

   Hevosta tosiaan kokeiltiin ja se näyttäisi sopivan. Kivasti ollaan löydetty useampaa ruokaa, jotka sopivat Hipulle. Itse olen kuitenkin kääntymässä muutamaan hirviruokaan sekä niihin allergianappuloihin. Joskus ehkä hevosta. Pitää vielä pohtia, millainen ruokalista Hipulla jatkossa on.

   Leppoisaa ja keväistä huhtikuuta teille sinne Savon sydämeen toivottelee Hippuli ja emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.