torstai 7. maaliskuuta 2019

Ruokakokeilu aloitettu ja etenee

Laskiaispullat on syöty ja vaikka mäkeen ei Hipun kanssa menty, tehtiin tiistaina pitkää lenkkiä hienon aurinkoisessa säässä. Lunta ripsautti sen verran lisää, että Hilpu pääsi taas kierimään valkeassa maassa. Se tykkää siitä hommasta kovasti. Pelloille oli vedetty tuoreet hiihtoladut ja hiihtäjiä näytti riittävän. Jalkapelissä kulkijoille oli jätetty omat uransa ja sulassa sovussa täällä päin ollaan kaikki mahduttu liikkumaan.


Olemme aloittaneet Hipun ruokinnan suhteen siedätyskokeilun, joka on tähän saakka sujunut ongelmitta. Hipa syö kaksi kertaa päivässä. Joten aamuruuaksi se saa edelleen allergianappuloita, joita annamme sille myös herkkupaloina. Iltaruuaksi olemme antaneet sille hirvenlihamakkaraa, jossa on mukana myös porkkanaa. 

Hipun vatsa ei ole reistaillut tuosta makkarasta. Eläintarvikekaupassa tutkimme isännän kanssa tarkoin eri vaihtoehtojen tuoteselosteet. Tarkkana saa olla. Monessa riistaruuassakin on kaikenlaisia öljyjä, mukaan on sotkettu kanaa tai nautaa yms. Jatkamme tällä kyseisellä makkaralla vielä muutaman päivän. Sen jälkeen kokeilemme toista ruokavaihtoehtoa. Pidämme Hippulin ruokailuista ruokapäiväkirjaa, johon merkitsemme kaiken, mitä se päivän aikana saa. 

Tärkeää tässä kokeilussa on se, että pysymme vain yhdessä kokeiluruuassa ja -herkuissa kerrallaan. Ei parane alkaa sotkemaan kaikenlaista sekaisin. Hurahdin kaupassa ja ostimme Hipulle mm. kuivattua poron mahaa, poronkorvia ja peuran jännettä. Ne saavat odottaa, sillä toistaiseksi kokeilemme vain eri ruokavaihtoehtoja. Herkkuina Hippu saa edelleen nappuloita. Kun ruokatestaukset on tehty, ryhdymme kokeilemaan, mikä herkkupala sopisi Hipsulle. Yksi vaihtoehto kerrallaan, reilulla ajanjaksolla. Nappulat näyttävät sopivan Hipsulle takuuvarmasti. Joten niiden osuus sen ruokavaliossa tulee olemaan merkittävä. Esimerkiksi mökkilomilla ei Kangasniemen markettivalikoimista löydy Hipulle sopivia ruokia. 

Tänään Hippu pääsee puntarille ja katsomme, onko se laihtunut. Reilu kilo pitää saada sen painosta pois ja uskon, että edistystä on jo tapahtunut. Kaiken kaikkiaan hyvin sujuvasti tämä ruokaremontti etenee. Kieltämättä sydäntäni hieman riipaisi, kun raivasin lääkärikäynnin jälkeen kaapista pois kaikki Hipun entiset ruuat ja herkut. Työkaverini kiitti lämpimästi melkein täydestä nappulasäkistä sekä isosta kauppakassillisesta luita, koirankeksejä, hammasharjoja, kuivattuja vasikanneniä yms. Isännän mielestä myös Hilpun pehmolelukokoelmalle voisi tehdä samanlaisen siivouksen. Mutta eihän se niille ole allerginen 😄.

4 kommenttia:

 1. Mukava kuulla, että ruokavaliomuutos on hyvin käynnissä! :) Tuon sain itsekin huomata ruokaselosteita läpikäydessäni, että kanaa löytyy jos jonkinlaisesta valmisteesta ja vaikka missä muodossa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkasti saa tosiaan tutkia tuoteselosteet ja ruokien koostumukset. Yllättävän monessa ruuassa ja herkkupalassa on mm. vehnää ja sitä kanaa, eri muodoissaan.

   Viikonloppuna aloitimme iltaruuan osalta uuden kokeilun. Hyvältä näyttää senkin suhteen. Kyseinen ruoka maistuu hyvin Hipsulle eikä vatsa ole vielä ainakaan oireillut.

   Hipun emäntä

   Poista
 2. Hyvältä kuullostaa ja Hippu näyttää tyytyväiseltä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hippu on iloinen ja tyytyväinen. Uudet ruuat ovat maistuneet hyvin. Lunta on vielä sen verran, että pääsee heittäytymään selälleen tai kieriä kylkimyyryä.

   Hipun emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.