keskiviikko 26. kesäkuuta 2019

Suuri Mustan juhannus

Meillä oli kiva saarijuhannus Suuri Mustassa. Sää suosi. Aurinko jaksoi paistella koko viikonlopun ajan. Juhannuspäivänä tuuli hieman paiskoi. Sunnuntaina myös, joten odottelimme rauhassa, jotta tuli sopiva rako lähteä kotimatkalle. Hippu tykkää veneillä ja katselee innolla maisemia. Merestä nousevat tuoksut se haistelee mielenkiinnolla. Toivottavasti nämä hienot kesäkelit jatkuvat aina elokuun puolelle saakka, jotta pääsisimme myös Kangasniemellä veneilemään.

Juhannusrapsutuksia. 

Juhannuspyhät sujuivat perinteiseen tapaan saunoen, grillaten, huilaten ja seurustellen. Hippunen kävi moikkaamassa naapureita. Ja tuli sieltä savulohelta haisten. Oliko lie saanut makupaloja vai tonkinut kompostia. Olin varannut Hipalle juhannusherkuiksi peuran keuhkoa sekä hevosen mahaa. Lisäksi Hippu nautti kurkusta ja porkkanasta. Kaikki muu teki hyvin kauppansa paitsi porkkana, jota Hippu syö mieluiten vain keitettynä. Meri oli mittarin mukaan 18-asteinen. Naiset, mukaan lukien Hippu, eivät uskaltautuneet uimaan mutta seurueemme miesväki pulahti mereen.

Päiväunilla. Hyttysiä oli todella vähän,
joten ulkona sai rauhassa huilata. 

Meidän elo rullaa tästä tasaisesti kohti heinäkuuta. Kesälomani alkaa häämöttää. Mutta vielä on tovi pakerrettava toimistolla. Kotona odottaa ikkunanpesuprojekti, joka on syytä toteuttaa ennen lomalaitumille lähtöä. Homma, jota inhoan yli kaiken. Aion valjastaa isännän apumieheksi, jotta työ sujuu rivakammin. Hilpun kanssa voisi säiden suosiessa piipahtaa Haltialan tilalla katsomassa hevosia, lehmiä ja lampaita. Ja onhan sitä ryhdyttävä pakkaamaan kapsäkkejä ja laukkuja lomaa silmällä pitäen. Mitä meidän kesälomaan tulee kuulumaan, siitä lisää seuraavalla kerralla!

6 kommenttia:

 1. Varsin mukavalta ja hauskalta kuulostaa teidän juhannus. Hippu varmasti nautti vähintään yhtä paljon kuin ihmiset. Sateita povataan tälle viikolle, mutta kyllä se siitä taas kirkastuu. Kunhan ei tulisi ne huippuhelteet Suomeen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli leppoisa juhannus ja omalta osaltani se meni paljolti ihan rennosti ottaen ja voimia keräten. Kohta alkava loma tulee kyllä tarpeeseen.

   Huippuhelteitä ei mekään kaivata. Olisi aivan liian tukalaa. Párekille Hipsukalta isot muiskut ja mukavaa loppuviikkoa teille!

   Hipun emäntä

   Poista
 2. Ompa ollunna mukava juhannus sielä :) Neon ne itikat kaekki ollunna tiälä meelläpäen. Ootta suanna raahassa sielä olla. Tosin meellä olj kyllä niin kova tuulj ettee ne paljoo ilimassa pysynnä. Vuan ku tuulj tyynty ni sittä piisas niitä.
  Oekeen mukavata viikolloppuva sinne ja loman ootusta! Sitä jaksaa paremmin ku on mittee ootella, sanovat jossae maenoksessahhii :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oltiin varauduttu varsinaiseen itikkamyrskyyn mutta ei niitä sitten juuri ollutkaan. Harmi, jos olivat siellä teidän kimpussa kaikki.

   On se aina mukava tietää, että loma on vasta edessä. Eiköhän työmaallakin tämän viikon jälkeen hiljene reilusti. Suurin osa on jo lomalla ja lisää jää huomisen jälkeen.

   Leppoisaa loppuviikkoa ja tulevaa viikonloppua teille! Toivotaan, että ne itikat pikkuhiljaa häipyisivät muihin maisemiin.

   Hipun emäntä

   Poista
 3. Mukavan rento juhannus teillä kuulostaa olleen. :) Mukavaa loman odotusta! Jospa ne ikkunatkin tulisi siinä apumiehen kanssa pesaistua ohimennen. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juhannus meni tosiaan sutjakkaasti leppoisissa tunnelmissa. Ja loma on jo lähellä. Vakaa tavoite on, että ikkunat pestään ennen sitä. Varoitin jo isäntää tulevasta urakasta.

   Oikein hyvää alkaneen heinäkuun jatkoa teille toivottaa Hippu ja emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.