tiistai 18. kesäkuuta 2019

Tupaantuliaiset itikoiden ininässä

Koko jengi on jälleen kotona. Palasimme sunnuntaina Puulalta, jossa vietimme leppoisan mukavan viikonvaihteen. Lauantai oli harmaan sateinen. Sunnuntaina ilma oli aivan upean kesäinen ja lämmin. Isäntä kävi uimassa. Minä en, sillä veden lämpötila oli laskenut reilusti sitten kesäkuun alun. Hippu teki pienen seikkailuretken mökin takaa alkavaan metsään. Sieltä palattuaan se kipitti järveen viilentämään itseään. Tällä kertaa riitti, että kintut ja maha kastuivat.

Hipun sunnuntai alkoi aamulla
laiturilla loikoillen.

Isäntä oli parin viikon aikana muun muassa rakentanut aittaan uuden  ja vallan hienon terassi-kuistin. Tilaa on nyt rippusen enemmän ja uusi terassi on kaikin tavoin vanhaa käytännöllisempi. Pidimme perjantaina kolmeen nokkaan pienimuotoiset terassin tupaantuliaiset. Hippu sai kuivattua hevosen mahaa ja me kaksijalkaiset kilistelimme kuohujuomalla uuden kuistin kunniaksi.  Mökillä olisi kaikenlaista nikkaroitavaa, vanha kun on. Korjauksia tehdään pikkuhiljaa. Ei ole tarkoitus, että möksä on työleiri. Palaamme Puulalle heinäkuun puolivälissä, kun on aika meidän perheen yhteiselle lomalle. 

Tällä viikolla vietetään juhannusta, keskikesän juhlaa. Säiden suhteen on lupailtu kivoja kelejä. Ehkä uskallan jättää pipot ja talvitakit pois mökkikassista. Hyttysiä oli Kangasniemellä aivan julmetusti. Niitä taitaa nyt olla miltei joka puolella Suomea. Hyttysmyrkyt on siis otettava mukaan juhannuksen viettoon. Ja ehkä villasukat kuitenkin, varmuuden vuoksi...

6 kommenttia:

 1. Onnea ja pitkää ikää uudelle terassille! On se mukavaa, kun perheessä on kätevä mies.
  Viihtyisää juhannusta ja hauskaa toiseksi viimeistä viikkoa. Párekilta muiskuja suloiselle Hippu-tytölle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Terassi on hieno ja ennen kaikkea paljon käytännöllisempi kuin vanha. Isäntä on kätevä nikkaroija ja rakentaja. Ja tykkää näperrellä puutöitä.

   Hippunen lähettää Párekille isot juhannusmuiskut. Mukavaa loppuviikkoa teille!

   Hipun emäntä

   Poista
 2. Hienot mökki-ilimat on tiijjossa viikollopuks. Ja ohan nuita ollunna nyt viikollahhii. Järven rannalla on kesä parasta. Sano äet. Meellä ee harmi vuan oo järvee lähimaenkaa. Hienot maesemat näkkyy olovan teejjän mökillä.
  Itikoeta on ihan liikoo. Tuppoovat tuppaan ja valavottaavat yölläe. Karkottimet ja myrkyt suapi olla käsillä. Ja villasukkijakkaa ee piä juhannuksen vietosta unneottoo :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa säätä on lupailtu juhannukseksi. Etenkin mökillä olisi kiva, jos ei sataisi kaatamalla. Itikoita kyllä taitaa riittää riesaksi asti.

   Ollaan onnekkaita, että meidän mökki on aivan järven rannalla. Silloin sai rakentaa niin lähelle vettä, 70-luvulla. Ei enää. Siksi mökkiä ei voi koskaan esim. purkaa, koska uutta ei saisi laittaa samaan kohtaan.

   Hippu lähettää paljon terveisiä ja isot muiskut valtakunnan viralliselle vilosofille Iivarille!

   Hipun emäntä

   Poista
 3. Ehkä se on tosiaan parempi kaiken varalta ottaa jotain vähän lämpimämpääkin mukaan, niin sitten saa olla vain tyytyväinen jos ei niitä tarvitakaan. Mutta ilman toppatakkeja ehkä pärjää tällä kertaa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmuuden vuoksi pakkaan mökkikassiin myös lämmintä vaatetta. Näyttää nuo ennusteetkin juhannuksen suhteen keikkuvan laidasta toiseen. Pääasia, ettei sataisi vettä.

   Mukavaa juhannuksen odotusta teille!

   Hipun emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.