lauantai 20. heinäkuuta 2019

Kesäilta Puulalla

Täällä Puulan rannalla on tyyni ilta. Kuikkakolmikko lipuu lahdella. Västäräkki keikkuu laiturin päässä. Hyttysiä hiukan mutta ei riesaksi saakka. Ja onneksi karkotinlaite häätää inisijät matkoihinsa. Hippu huilaa meidän sängyssä. Kohta se lähtee tekemään pienen iltakierroksen. Lämmitimme saunan ja isäntä pulahti järveen. Minä aristelen vieläkin, vesi tuntuu kovin kalsalta.

Olemme siirtyneet viettämään lomaa oman mökin rauhaan. Matka tänne kulki Savonrannan kautta, jossa kävimme moikkaamassa siskoani ja hänen miestään. Hippunen suorastaan hullaantui mustikoista sekä metsämansikoista, joita Savonrannan mökillä riitti. Se mätti marjoja mahansa täyteen. Ja mikäs siinä, marjoja Hipun vatsa sietää hyvin. 

Säästä pitää aina mainita.  Alkuviikko oli vielä viileää mutta nyt lämmintä riittää. Kuten mainitsin, Puulan vesi on edelleen vähän turhan kylmää. Minä odotan sen lämpenemistä vaikka useat varmasti uivat jo tuossa mielellään. Onneksi lomaa on vielä jäljellä. Eihän täältä kotiin kehtaa mennä, jos ei ole järvessä käynyt.

Meillä ei ole mitään erikoisia suunnitelmia ja touhuja loppulomaksi. Tehdään mitä huvittaa ja mitä viitsii. Hippu jatkaa varmasti päästäisten tarkkailua. Ne kipittävät mökin pihassa, liekö niillä pesä pihakiven kolossa. Isäntä nikkaroi jotakin ja minä lyhennän lukemattomien lomakirjojen pinoa. Tässähän sitä jo suunnitelmia syntyikin. 

8 kommenttia:

 1. Sopivan lepponen ja puuhakas loma! Ihan parasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sopivassa tasapainossa pieniä hommia ja lepoa. Se on parasta. Kepeää kesän jatkoa teille!

   Hippu ja emäntä

   Poista
 2. Juuri noin loma on hyvä viettää, että ulkomaanmatkan ja sukuloinnin jälkeen olla kellotellaan rauhassa mökillä puuhastellen mitä milloinkin mieleen pälkähtää. Hippu osaa taatusti arvostaa mökkeilyä ja vapaana juoksentelua. Mukavia lomapäiviä teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mukavasti loma on kulkenut ja Hippu nauttii olostaan. Onhan tämä kaupunkikoiralle luksusta, kun saa vapaana viipottaa.

   Leppoisaa heinäkuun loppua teille!

   Hipun emäntä

   Poista
 3. Voi että, teil on ihan runollisen kaunista siäl möksällä. Kyä kelpaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tämä hieno paikka vaikka itse sanonkin. Ja kiitos kuuluu vanhemmilleni, jotka aikoinaan tekivät ratkaisuja, jotka mahdollistivat tämän mökin rakentamisen ja juuri tähän paikkaan.

   Hipun emäntä

   Poista
 4. Oekeen sielusa silimin näkköö tuon ihanuuvven mikä teellä sielä on! Naattikee! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olemme kovasti nauttineet tästä rauhasta, luonnosta, vapaudesta ja kiireettömyydestä. Tiedämme olevamme onnekkaita, että voimme täällä Puulan rannalla lomailla.

   Mukavaa ja aurinkoista heinäkuun loppua valtakunnan vilosofille ja kotiväelle!

   Hippu ja emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.