perjantai 26. heinäkuuta 2019

Päiväretkiä ja metsämarjoja

Helle hellii meitä lomalaisia. Onneksi rannalla puhaltelee kepeä tuuli. Ja järveen voi piipahtaa virkistäytymään. Puulan vesi on nyt uimakelpoista, lämmintä. Joten olemme isännän kanssa uineet melko ahkerasti. Hippuakin olemme uittaneet laittamalla sen rantaveteen, josta se kahlailee kuivalle maalle. Hilpuri ei erityisemmin uimisesta innostu mutta näin kuumalla kelillä vesi virkistää.

Emme ihan joka päivä ole kököttäneet täällä metsän keskellä. Teimme päiväreissut Pieksämäelle ja Jyväskylään. Kävimme isäni ja hänen vaimonsa mökillä Haukivuorella. Hippu pääsi siellä elämänsä ensimmäistä kertaa kalareissulle. Rivakasti se hyppäsi veneeseen ja lähti mukaan katsomaan, oliko verkoissa mitään. Tällä erää saaliina oli yksi hauki.

Kävihän meitä täällä pienessä punaisessa mökissä tervehtimässä Keravan poppoo. Pojat miltei asuivat järvessä koko vierailun ajan. Lisäksi he keräsivät Hipulle metsämansikoita sekä mustikoita ja leikkivät meidän isokorvan kanssa. Iloa ja riemua näytti piisaavan koko porukalla! Oli eri hauskaa, että saimme heidät vieraaksemme.

Heinäkuu juoksee loppukaarteessa ja elokuu odottaa jo vaihtopaikalla. Meillä on lomaa vielä hitunen jäljellä. Ja se vietetään täällä mökkirannoilla. Itselläni on siitä poikkeuksellinen töihinpaluu, että käyn vain piipahtamassa pariin otteeseen työmaalla ja pidän muutaman lomapätkän lisää elokuun aikana. Mitäpä silloin tapahtuu, siitä lisää tulevissa kirjoitelmissa!


2 kommenttia:

 1. Mukavan leppoiselta kuulostaa lomailunne. :) Lämpimillä ilmoilla paras paikka on veden äärellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näillä helteillä järven rannalla on kyllä mukavaa. Tuuli vireilee aina sen verran, ettei olo ole kovin tukalaa. Eilen helle koetteli kyllä täälläkin.

   Leppoisaa heinäkuun loppua teille toivottelee Hippu ja emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.