torstai 11. heinäkuuta 2019

Piipahdettu Berliinissä, kohta kohti Puulaa

Terveiset Berliinistä! Läksimme isännän kanssa heti lomamme aluksi Saksan pääkaupunkiin. Näimme matkalla hienoja kirkkoja ja taidetta. Ihastelin eläintarhassa orankeja. En ole suuri eläintarhafani mutta halusin nähdä näitä upeita apinoita, jotka valloittivat sydämeni jo lapsena. Kävimme parissa museossa sekä muistomerkillä, jotka kertoivat natsien tuhotöistä. Siinä näyttelyjä kiertäessä pisti miettimään, miten sellaista karmeutta on voinut päästä tapahtumaan.

Sää Berliinissä ei poikennut näistä kotimaan ilmoista. Mutta kaupunkia jaksoi paremmin kiertää, kun ei ollut hellettä. Meillä oli kiva reissu. Berliinissä on valtavan hyvin toimiva joukkoliikenne. Saksalaiset ovat ystävällisiä ja avuliaita. Koska isäntä on aiemminkin vieraillut Berliinissä, meillä oli jo etukäteen melko tarkat sävelet siitä, mitä reissussa tehdään. Ennakkosuunnittelu onkin tarpeen, kun menee kaupunkiin, jossa olisi nähtävää valtavasti mutta aikaa rajoitetusti.

Hoitoreissun jälkeen kotisohvalla on taas mukava huilata.
Hippuli oli matkamme ajan hoidossa anoppini ja appiukkoni luona. Ja oli ollut hyvin kiltisti ja hienosti. Tiesin sen, sillä Hippu on niin kovin kiltti tyttö. Sen verran se kuitenkin hoksasi anoppiani jekuttaa, että oli alkanut vaatimaan aamuruokaa jo kello viisi! Tuota samaa temppua se joskus kokeilee meihinkin mutta luovuttaa heti, kun sanomme sille, ettei vielä ole mikään ruoka-aika. Mutta pääasia on, että ruoka maistui ja hoitoreissu oli muutenkin onnistunut. Olemme onnekkaita, että meillä on lähipiirissä pari luottohoitopaikkaa, joihin olemme voineet jättää koirat hyvillä mielin.

Nyt vedämme hiukan henkeä kotona kaupungissa. Seuraavaksi aikomuksenamme on suunnata kohti Savonrantaa. Sieltä lähdemme jatkamaan kesälomaa Kangasniemelle. Koska punainen mökkivanhus ei ole teknologian aallonharjalla, Pieni Suuri Beagle päivittyy lähiviikkoina silloin, kun piipahdan kirjastossa kirkonkylällä. Kaunista heinäkuun jatkoa ja pysyttehän mukana matkassamme!

5 kommenttia:

 1. Teilläpä on ollut mukava reissu! Berliini on varmasti näkemisenarvoinen paikka. Tuo on myös mukavaa, että koiralle löytyy luotettava hoitopaikka matkan ajaksi. Koirahoitolat on varmasti hyviä paikkoja, mutta mieluummin jättää silti jonku tutun kotiin hoitoon, kuin vieraille häkkihoitolaan.

  VastaaPoista
 2. Berliini on jäänyt Palvelijattarelta kokematta. Monta muuta pääkaupunkia on tullut kyllä tutuiksi. Hauskaa ja aurinkoista lomaa teille. Mukana me roikutaan kurkkimassa mitä teille kuuluu.

  VastaaPoista
 3. Voe miten mahtava reessu teellä sielä Saksammualla! Ja mukavat päevät jatkuu näköjjään. Oekeen ilosta lommoo koko teejjän sakille! :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos teille kaikille kamuille kommenteistanne! Meillä oli tosiaan mukava Berliinin reissu. Hippu oli viihtynyt sillä aikaa hyvin hoidossa anoppini ja appiukkoni luona. Loma on jatkunut leppoisasti ja sääkin lämpeni lähelle hellerajaa. Hipulta paljon terkkuja teille ja aurinkoista heinäkuun jatkoa!

  Hipun emäntä

  VastaaPoista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.