maanantai 9. joulukuuta 2019

Reissuja ja riehumista

Joulukalenterista ollaan päästy avaamaan jo useampi luukku. Olen luvattoman huonosti ehtinyt käymään täällä blokimaailmassa, meidän sekä muiden. Pahoitteluni tästä. Uusi työkuvioni on verottanut hieman voimiani ja olen yrittänyt vapaa-ajalla keskittyä Hippuun ja Myttöön sekä huilata. Pää on täynnä uutta asiaa ja uuden opettelua. Siinä sivussa on pitänyt tehdä vanhoja hommia niin normaaliin tapaan kuin on pystynyt. Mutta parin viikon päästä alkaa joululoma!

Viime viikolla pidin lyhyen loman ja piipahdin Viron puolella. Reissu oli mukava irtiotto kaikesta viime viikkojen hulinasta. En tiedä, oliko Mytöllä eroahdistusta ja ikävä mutta aikamoisen siivon se oli pistänyt päivisin pystyyn isännän ollessa töissä. Isåntä oli parina iltana saanut siivota oikein urakalla. Voin vain kuvitella, miten Hippunen on katsellut pikkuneidin riehumista ja ihmetellyt meininkiä. Hippu tuskin on sellaiseen ulosteiden levittämisoperaatioon osallistunut. Erinäisiä tavaroitakin oli "siirrelty" pitkin ja poikin. 

Siskokset.
Isäntä läksi itsenäisyyspäivänä kohti Pohjois-Savoa viettämään rentouttavaa ja hauskaa viikonloppua yhdessä ystäviensä kanssa. Hän oli totta totisesti tämän miniloman ansainnut. Me jäimme isokorvien kanssa pitämään huushollia pystyssä. Katselimme tovin linnan juhlia, kävimme pitkillä lenkeillä, kirjoitin joulukortteja ja pesin edellä mainitun eriteshown jäljiltä ison kasan peittoja, vilttejä, tyynyjä ja Mytön pehmoja. Ennen kaikkea nautin kuitenkin Hipun ja Mytön rauhoittavasta ja hyvästä seurasta. 

Nyt olemme taas koko lauma koossa. Isännän reissu oli sujunut mukavissa merkeissä ja Savon sydämessä oli ollut lunta. Toisin kuin täällä etelässä, jossa näyttää vettä riittävän. Tämä alkanut viikko soljuu perusrutiineissa kohti viikonloppua. Lauantaina vietämme ystäviemme kanssa pikkujoulua. On kovin hienoa, että vuodesta toiseen saamme nuo meille tärkeät ihmiset vieraaksemme, koko porukan. Hippu ja Myttö odottavat tulevia juhlia varmasti yhtä paljon kuin me kaksijalkaiset. 


8 kommenttia:

 1. Kiva, että olette päässeet molemmat vähän irti arjestakin välillä! Harmi toki, jos se on aiheuttanut Mytölle ahdistusta. Toivottavasti se iän mukana helpottaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus on tärkeää päästä näistä arkikuvioista irti ja lomailla, vaikka lyhyestikin. Myttönen taisi ihmetellä, kun emäntää ei näkynyt kotiin ja pisti sen vuoksi mielenosoitus-hullunmyllyn päälle. Mutta kyllä se varmasti iän myötä ymmärtää, että meistä isännän kanssa toinen saattaa olla joskus pois kotoa pidempäänkin kuin työpäivän ajan.

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista
 2. Vahinkoja sattuu, Myttö, semmosta se on pentukoirasen elo. Hauskoja tassutteluja teille kaikille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän meidän vauvalle vihainen voi olla. Vaikka se joskus onnistuukin sotkemaan aika tavalla. Lempipuuhaa näyttää olevan pökäleiden piilottaminen sohvaan...

   Iloista menoa teillekin!

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista
 3. Tiälä Savon syvämmessä ON lunta :)
  Kyllä se immeesen ressaantunna piä kummasti raahottuu meejjän nelj´jalakasten kansa. Tehtiimpä sittä mitä tahhaan :)
  Mukavata ja ilosta pikkujooluva sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on. Kyllä te nelijalkaiset tuotte paljon iloa ja hymyä elämään. Elämäni parhaimpia päätöksiä on ollut hankkia koira, kaksikin.

   Mukavaa joulun odotusta sinne lumiseen Savoon!

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista
 4. Teillä on ollut vilkasta siellä! Hienoa, että sekaan on mahtunut minilomatkin niin mammalle kuin isännällekin. Uuden työn aloittaminen on aina iso juttu ja vie voimia. Menestystä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Syksy on ollut melkoisen uuvuttava työkuvioista johtuen. Pitkä epävarmuus, uuden alku, jatkosta murehtimiset... onneksi kohta koittaa joululoma. Ja kotona on aina kaksi ihanaa ilontuojaa odottamassa työpäivien jälkeen.

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.