perjantai 28. helmikuuta 2020

Pakkaspäiviä ja auringonpaistetta

Laskiaistiistaina Hipulla oli työvuoro naapurikirjastossa. Lukijoita oli reippaasti. Hilpu sai todella paiskia töitä. Reissu oli oikein onnistunut, sillä meillä oli suuren lukijamäärän lisäksi myös hyvin lämpimiä kohtaamisia kirjastossa kävijöiden kanssa. Näin taas kerran, miten paljon Hippu tuo hyvää ja iloista mieltä meille kaksijalkaisille. Nuorille sekä vanhoille. Onnellisin fiiliksin läksin kotiin meidän upean lukukoiramme kanssa.

"Se on niin ihana" totesi eräskin lukija Hipsusta.

Tänne etelään povattiin täksi viikoksi lumisadetta mutta se ei sitten saapunutkaan. Pakkasta sen sijaan tuli ja se on mahtavaa. Vihdoinkin on kuivia kelejä ja kun vielä aurinkokin on jaksanut paistella, ei parane valittaa. Sunnuntaina kävimme Rajasaaressa ja siellä oli runsaasti koirakamuja. Myttö mennä viuhotti tapansa mukaan. Hilpurikin juoksenteli ja leikki sekä Myttösen että muutaman muun karvakuonon kanssa. Lisäksi se sai sinnikkään ihailijan pienestä terrierimiekkosesta. Herra kävi välillä liiankin tuttavalliseksi, jolloin Hilpu hääti sen hieman kauemmaksi.

Kotimaisemissa riittää jäätyneitä ojia, joita
pitää mielenkiinnolla tutkia. Emäntää ei jää
kantaisi mutta biiglejä kyllä.

Päättelemme helmikuuta. Näin se mennä vilahti ja maaliskuu on jo ovella. Koska talvi on ollut mitä on ainakin Keski-Suomessa saakka, haaveilemme siitä, josko jo pääsiäisenä pääsisimme Puulan rannoille. Riippuu siitä, iskeekö takatalvi ja onko järvessä heikkoja jäitä. Toivon kovasti, että kevät ottaa heti kohta vallan ja voisimme aloittaa mökkikauden harvinaisen ajoissa. Vaikka vuosi on alkanut pääosin kivoissa merkeissä, on valitettavasti ollut myös asioita, joissa on riittänyt miettimistä ja jotka ovat aiheuttaneet suruakin sekä harmitusta. Istuessani saunan jälkeen mökin kuistilla katsellen isännän kanssa tyyntä Puulaa, isokorvien tuhistessa tyytyväisinä unten mailla sängyssämme, en voisi olla levollisempi ja vailla huolen häivää.

6 kommenttia:

 1. Hippu sä oot kyl hiano tyttökoira ja tiätty myäs Myttö. Ilostutatte meitä lukijoita ja erityisesti niitä kirjastossa käyviä piäniä lukijoita. Aivan mahtavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos tuulinen kolmikko! Hippu on mainio lukukoira. On hyvin astunut Typyn vaativiin saappaisiin. Myttö tuo iloa koko meidän perheelle. Hienoja likkoja ovat vaikka itse sanonkin.

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista
 2. Mukavaa, että teillä riittää lukijoita! Kaikissa kirjastoissa ei oikein lukijoita löydy, vaikka lukukoira käy säännöllisesti vierailuilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivasti lukijoita on ollut. Erityisesti naapurikirjastossa ollaan löydetty Hippu ja siellä on nykyään enemmän lukijoita kuin kotikirjastossa. Toki siihen voi vaikuttaa sekin, että kotikirjastossa on joka viikko lukukoira. Naapurissa vain kerran kuussa eli me Hipun kanssa.

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista
 3. Lukukoirat pitäisi palkita valtion kustantamin lomin! Arvokasta ja merkittävää työtä teette jokainen.
  Antoisaa ja hyvää maaliskuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota ajatusta kannatamme lämpimästi! Ja jokin herkkulasti esim. puolen vuoden välein olisi myös hieno juttu. Toki palkitsen Hilpua noilla kirjastokeikoille sen ruokanappuloilla. Mukavin palkka on tietysti lukijoiden ja moikkaajien rapsutukset, halaukset ja silittelyt.

   Leppoisaa maaliskuun jatkoa teille!

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.