torstai 9. huhtikuuta 2020

Mukavaa pääsiäistä!

Kiirastorstai on kääntynyt iltaan. Edessä on pääsiäispyhät ja pieni lepotauko. Päivät hurahtavat nopeasti. Sekä isännällä että minulla on riittänyt kiirettä. Mietin eräänä päivänä menneellä viikolla, mitenhän sitä osaa enää toimistolle palata. Etätyötä kun on takana jo useampi viikko. Jatketaanko kotikonttorilla kesälomiin saakka. Nähtäväksi jää.

Parhaita paikkoja torkkua, pää siskon
vatsan päällä.

Hippuli on taas terveen kirjoissa. Mikä helpotus ja upea asia! Paikallistimme kipukohteeksi vasemman takajalan. Viikonloppuna ryhdyimme tekemään Hipun kanssa vain lyhyitä käppäilyjä. Myttönen vietiin yksin pitkille lenkeille sekä pelmuamaan koirapuistoon. Jalka näytti jo tiistaina olevan oireeton. Hippu ei vinkunut eikä liikkuminen ollut köpöttelevää. Mutta pelaamme varman päälle ja otamme iisisti. Vielä pääsiäisen ajan emme anna Hipun ja Mytön ravata juoksukisoja tai muuta vauhdikasta. Annetaan jalan rauhassa parantua.


Emäntä sai kauan odottamaansa postia. Hippu
ihmetteli, eikö paketissa ollut mitään hänelle.
Myttö haisteli uteliaana paketin sisältöä. 

Kunhan Uudenmaan rajat aukeavat, lähdemme kohti Kangasniemeä. Talvella haaveilimme mökkipääsiäisestä mutta se ei nyt onnistunut. Eikä pelkästään koronan takia. Järvi on osittain yhä jäässä, joten biigeleiden kanssa sinne ei vielä olisi ollut asiaa. Isäntä pelasti Pimun eräänä vappuna, kun se juoksi heikkoihin jäihin. Se jäi meidän viimeiseksi mökkireissuksi, kun järvessä on vielä kevätjää. Se on petollisista petollisin. Odotamme, että Puula on täysin sula.


Valkovuokotkin kukkivat jo.

Uuden musiikin kuuntelua, lukemista, lepoa ja ulkoilua. Siitä koostuu pitkälti meidän perheen pääsiäinen. Istutin pääsiäisruohoa mutta se ei vielä viherrä. Ehkäpä jo huomenna. Aion nauttia suklaamunista ja isokorville on myös varattu omia pääsiäisherkkuja. Ihastelen perunankukkanarsisseja ikkunalaudalla. Eikä sovi unohtaa, että tämä pääsiäinen on Mytön ensimmäinen sellainen. Sitä voisi juhlistaa vaikkapa pajunkissoja ihmettelemällä. Myttö kun on kovin kiinnostunut kaikenlaisesta uudesta, mitä luonto näin keväisin laittaa esiin. 

Meidän koko pesue toivottaa teille, hyvät ystävämme ja blogimme lukijat 

aurinkoista ja iloista pääsiäistä!



8 kommenttia:

  1. Ilosia uutisia on aina mukava lukee. Mukavia luantoretkiä ja ilosta pääsiäistä teille kaikille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kamut! Nyt riittääkin luonnossa paljon ihmeteltävää. Kevät on parhautta!

      Hipun ja Mytön emäntä

      Poista
  2. Jopa on hyvä asija että Hippunen on kunnossa! :) Ja näkkyy emännällä olovan kunnon mussiikkija ja vuatetta sielä. Hyvästi männöö piäsijjäenen. Tuon sano äet :)
    Oekeen hyvvee ja makosata piäsijjäestä koko sakille sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Iivari, meillä oli mukava pääsiäisen aika. Musiikki on tosiaan hyvää, mitä Hippu kuvassa esitteli. Paidan laitan päälle, kun alkaa tarkenemaan lyhythihaisilla. Kaikkein parasta on toki se, että Hippusen jalka on taas reilassa.

      Leppoisan letkeää viikonloppua teille toivottelee Hippu, Myttö ja emäntä

      Poista
  3. Iloista ja miellyttävää pääsiäisen aikaa teille kaikille! Onpa hyvä uutinen, että Hippulan tassu on taas kunnossa. Toivotaan ettei neli- ja kaksijalkaisille tulisi enää mitään keljuja oireita tai onnettomuuksia. Ja saisi se koronakin kadota maailmasta, että päästäisi normaaliin elämään. Mutta paras vain kaivaa tästä arestiajastakin jotakin hyvää, onpa ainakin tarpeeksi aikaa vaikka mihin puuhasteluun, kun ei kyläilemäänkään voi mennä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kovasti toivotaan täälläkin, että koronasta päästäisiin pian eroon. Onneksi voi tuolla ulkona käppäillä ja kuljeskella vaikka muuten tuleekin liikkumista vältellä. Hipun jalka on taas kunnossa ja hiukan se on jo päässyt leikkimään Mytön kanssa. Tämä on iloinen asia.

      Voikaa hyvin ja mukavaa viikonloppua teille!

      Hipun ja Mytön emäntä

      Poista
  4. Hyvä, että Hipun jalka on kunnossa! :) Heikkojen jäiden kanssa ei ole kyllä leikkimistä. Harmi, etteivät koirat ymmärrä, milloin jäälle voi mennä ja milloin ei! Parempi pitää koira kiinni heikon jään lähellä tai välttää sellaisia paikkoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meidän koirat eivät ainakaan tajua, ettei heikko jää kanna. Mytöstä en toki osaa varmaksi sanoa mutta enpä usko. Sitä kiinnostaa Typyn tapaan kovasti nuo sulaneet ojat ja purot. Ja miten kivaa olisi juosta täysiä ja lujaa pitkin tasaista järven jäätä... joten mökkikausi avataan, kun Puula on auki niin pitkältä rannoista, ettei jäälle pääse.

      Hippusen jalka parani ja se oli kyllä hieno uutinen. Lääkärireissultakin vältyttiin, kun pidettiin jalkaa levossa tarpeeksi pitkään. Nyt on kivaa taas lenkkeillä tuolla keväisessä luonnossa.

      Reippaita ja aurinkoisia ulkoiluja teille myös ja leppoisaa viikonvaihdetta!

      Hipun ja Mytön emäntä

      Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.