perjantai 24. huhtikuuta 2020

Mökkituoksuja ja merkkipäiviä

Kuluva viikko on ollut erilaisia merkkipäiviä täynnä. Tänään on valtakunnallinen Koiranpäivä. Oikein hyvää sellaista kaikille karvakamuillemme! Eilen vietettiin Kirjan ja Ruusun päivää ja samalla käynnistyi kansallinen lukuviikko. Lisäksi täytyy mainita, että allekirjoittanut on saanut taas yhden ikävuoden lisää mittariinsa.

Minun oli tarkoitus juhlia synttäreitäni tärkeiden ystävieni kanssa. Suunnitelmat olivat selvät, majoituspaikka varattu. Mutta valitettavasti kemut siirtyivät nyt syksyyn. Mutta silloin kokoonnumme sitten naisporukalla kilistelemään kuohumaljoja. Sukulaisetkin olen luvannut kahvittaa, kun kesä on lopuillaan. Isäntä, Hippu ja Myttö muistivat minua juhlapäivänä kukkasin, ilmapalloin ja lahjapaketein. Miten onnekas olenkaan tästä rakkaasta kolmikosta elämässäni.

Parvekkeella on palvottu aurinkoa.

Mökkikauden avaus lähenee. Tarkoituksenamme on suunnata Kangasniemelle lähipäivinä. Puula on tietojemme mukaan sula, joten sinne on turvallista mennä. Autossa tulee tilaa viemään ruokavarastot, joita kuskaamme mukanamme. Hamstraamme sen verran sapuskaa mukaan, ettei kaupoilla tarvitse käydä. Tarkistin eilen erään mökkikassin sisältöä varmistaakseni, että mm. mökkiradio toimii moitteettomasti. Hippunen tuli nuuskuttelemaan kassia. Voisin lyödä vetoa, että se haistoi kassista mökin tuoksut. Niin kovin innolla se penkoi kanssani kapsäkkiä ja ryhtyi kiertelemään eteisessä. Joko mennään, näytti Hilpu minulta kysyvän.

"Pitää tätä isosiskon päälakea vähän putsata".

Ensi viikolla vietämme vappua. Sen jälkeen hallitus on luvannut kertoa, tehdäänkö koronarajoituksille ja -suosituksille jotakin. On varmasti vaikea päättää, missä vaiheessa voidaan hiukan löysätä ja pitääkö tilalle laittaa jotakin uutta. Itse toivon hartaasti, että voisimme jo kesälomalla piipahtaa kirjastossa tai nauttia pizzat Kangasniemen kirkonkylän rantakahvilassa. Pystyisimme tapaamaan ystäviä ja sukulaisia. Toteuttaa suunnitelmissamme olevan lomareissun Pohjois-Karjalaan. Nähtäväksi jää, millainen kesä on edessä.

14 kommenttia:

 1. Synttärionnittelut teijän äipälle, Tytöt. Kiva ku pääsette mökkeileen. Oikeen ilosta mökkeilyä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon kiitoksia tuulinen kolmikko! Mökkireissu korvaa kummasti syksyyn siirtyneet synttärijuhlani. Iloista menoa teille myös toivottaa Hippu, Myttö ja emäntä

   Poista
 2. Onnea syntymäpäivän johdosta!
  Ja mukavaa koiranpäivää Hipulle ja Mytölle!
  Varmasti Hippu tunnisti teidän mökkikassin. Meilläkin koirat tuntevat, milloin treenireppu kaivetaan esiin. Pienempänä Lucy meni aina vaatekassiin nukkumaan, jos oltiin reissuun lähdössä ja vaatekassi oli lattialla auki pakkaamista odottamassa. Sillä tavalla saattoi varmistaa, ettei jää pois reissusta, vaikka pakko oli välillä silmät ummistaa. Selvästi se silloinkin ymmärsi, että kassi liittyy lähtemiseen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnitteluista!

   Pimu meni aikoinaan meidän vaatekassiin makaamaan, kun hoksasi, että ollaan lähdössä jonnekin. Hippu kyllä varmasti haistoi mökkikassin tuoksut. Siksi se taisi niin kovasti innostua eteisessä pyörimään. Hippu (kuten Typy ja Pimu) tunnistaa myös, kun lähestytään mökkiä. Se herää sikeästäkin unesta katsomaan ikkunasta ulos ja alkaa hyörimään takapenkillä sen minkä turvavyössään pystyy.

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista
 3. Kyllä sitä jo odottaa kesää ja mökkeilyä.

  Kyselen taas beagleasioita. Millainen karvanlähtöaika Hipulla on? Mytöltä ei varmaan vielä karvaa lähde niin paljoa. Meidän 3,5v beagle on taas tiputtamassa karvaa ja tuntuu, että sitä lähtee ihan järkyttävät määrät vaikka kuinka harjaamme ja imuroimme lattioita. Välillä kun ravistelee, niin oikein näkee karvapilven ympärillä.😂 Tässä mietin kuinka normaalia tämä on...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meille mökki on kyllä henkireikä. Ja olen usein todennut, että emme beaglen hankkimista olisi edes harkinneet, jos meillä ei olisi mökkipaikkoja, missä käydä. Pelkkä kerrostalo- ja kaupunkiasuminen ei mielestäni beaglelle riitä. Pitää päästä silloin tällöin vapauteen.

   Ymmärrän hyvin huolesi karvanlähtöstä. Mutta voin lohduttaa; Hipulta lähtee aivan älyttömästi karvaa. Sitä lähtee koko ajan mutta etenkin keväisin aivan jumalattoman paljon. En osaa sanoa, mistä se mahtaa johtua. Siltä on aina lähtenyt paljon karvaa. Turkki on kyllä hyvässä kunnossa. Harjaamme sitä ja pesemme Hipun 2-3 kertaa vuodessa (riippuen siitä, miten usein se kierii sontakasoissa...). Mutta harjausta ja pesua saisi tehdä niin paljon kuin jaksaisi. Mytöltä lähtee nyt hitusen karvaa. Johtuu varmaan keväästä, kun karva vaihtuu. Mutta Mytön karvanlähtö on hyvin pientä. Olen miettinyt johtuuko Hipun karvanlähtö ainakin osittain siitä, että sen turkki on hiukan erilaisen oloinen kuin esim. Typyllä ja Mytöllä. Kaksivärisen karva tuntuu jotenkin erilaisemmalta. Ei niin pehmeältä kuin kolmivärisen turkki.

   Mukavaa kesän odotusta ja tulevaa toukokuuta teille!

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista
  2. Kiitos vastauksesta! Meidän beagle on kolmivärinen ja tuntuu, että parien ekojen juoksujen jälkeen karvanlähtö lähti käsistä. 😂 Mutta hyvä kuulla, että muillakin beagleilla irtoaa karvaa. Ihanaa mökkeilyä! Toivottavasti mekin pian päästäisiin maalle. Siellä ei niin karvanlähtö haittaisi, kun voi olla ulkona päivät pitkät.

   Poista
  3. Täällä mökillä ei tosiaan karvanlähtö niin haittaa, kun koirat ovat ulkona hyvin paljon. Saavat siellä pöllytellä rauhassa karvojansa.

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista
 4. Myöhästynneet onnittelut emännälle! <3 Ennee vajjoo viikko teejjän mökkireessuun. Kyllä sielä on tuas ilo irti! :) Toevottavasti siät suosii teejjän viikolloppuva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos Iivari! Tehtiin sellainen liike, että olemme jo Puulan rannoilla. Kylmä on mutta aurinko paistaa.

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista
 5. Myöhästyneet onnittelut! Ja mukavaa alkavaa mökkikautta! Voi olla, että kesä alkaa rajoitusten merkeissä, mutta eiköhän jossain vaiheessa päästä kirjastoihin ja kahviloihin. Ja ennen kaikkea: toivottavasti pysytään terveinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnitteluista Sylvi!

   Saapa nähdä, pääsemmekö Hipun kanssa päättämään lukukoirailut kevään osalta. Meillä olisi toukokuun lopulla yksi vuoro naapurikirjastossa. Kotikirjaston vuorot ovat tältä keväältä valitettavasti ohi. Ja ehdottomasti olemme samaa mieltä; toivottavasti säästymme taudilta ja pysymme terveinä. Se on kaikkein tärkeintä.

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista
 6. Lämpimät onnittelut synttärisankarittarelle!
  Teille tulee taatusti kiva mökkireissu ja vilskettä riittää. Taitavat luvata vilpoista säätä, mutta toivotaan ettei ainakaan satelisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isot kiitokset onnitteluista!

   Vilpakkaa on täällä Puulalla. Olemme siis jo täällä ja edessä mökkivappu, pitkästä aikaa. Lunta tiputteli viikolla muutamana päivänä. Onneksi se ei jäänyt maahan. Kevät siis keikkuen tulevi mutta valoa riittää. Se on hienoa.

   Mukavaa ja leppoisaa loppuviikkoa ja viikonloppua teille toivottaa Hippu, Myttö ja emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.