torstai 30. huhtikuuta 2020

Vapputerveiset Puulalta!

Meidän rakas Myttö eli Myttyskä, Myttönen täyttää tänään 10 kuukautta! Paljon onnea Mytölle 🌼. Se on reipas, utelias, ystävällinen, iloinen ja seurallinen beagletyttönen. Kokoakin Myttö on kasvanut. Painossa se saavuttaa kohta Hippulin. Joten ihan pikkuvauva Myttöskäinen ei enää ole.

Myttö tykkää saunoa.

Lähetän terveiset täältä Puulan rannalta. Mökkikausi avattiin lauantaina. Totesimme Uudenmaan rajan avauduttua, että etätyö onnistuu myös mökillä. Puhelimista saamme jaettua internetit tietokoneisiimme. Agrikaatti antaa aparaatteihin sähköä. Yhteydet ovat pelanneet mainiosti ja työt hoituneet. Onhan tämä uusi kokemus vaikka isäntä onkin silloin tällöin tehnyt töitä myös mökillä. Yleensä kun täällä lomaillaan ja puuhaillaan mökkihommia. Enpä ole vielä koskaan esimerkiksi osallistunut saunasta käsin puhelinpalaveriin! Mökissä on vain huone keittosyvennyksellä. Eilen meillä molemmilla sattui samaan aikaan kokous, joten minä siirsin työpisteeni siksi aikaa saunan lauteille. 

Saavuimme tänne Kangasniemelle hiljaista nelostietä pitkin. Perillä meitä odotti aurinkoinen mutta melkoisen viileä keli. Sekä rikkoutunut laituri. Jäät olivat moukaroineet laiturin säpäleiksi. Siinä onkin isompi homma saada se korjattua. Isäntä miettii, miten sen hoitaisi vai onko hommaan otettava lisäkäsiä. 

Mökkitietä tutkimassa.

Myttö tykkää saunoa. Se kipuaa joka ilta meidän kanssa lauteille. Hippu on tehnyt tutkimusretkiä lähimaastossa. Siihen malliin, että osa sen anturoista verestää. Kuten myös kirsu ja nenä. Mökkimetsä on ryteikköä, oksaista ja risuista. Ei ihme, että siellä nuuskutellessa ja vaeltaessa saattaa tulla havereita. Onneksi Hippuli tietää rajansa. Nyt se on jättänyt metsäreissut pariksi päiväksi väliin ja tyytyy käppäilemään Mytön kanssa mökin pihalla. 


Työpäivää on seurannut täällä mökillä vakiorutiinit. Saunaan vesien ja puiden kanto. Saunan lämmitys. Grillikin on ollut kuumana. Koska kelit ovat olleet kylmät, saa möksää lämmittää tiuhaan tahtiin. Pimun, Typyn ja Nupin haudalla palaa kynttilät. Kevät on etelään nähden täällä vielä jälkijunassa. Mutta kuikkia, laulujoutsenia, sinitiaisia, västäräkkejä ja selkälokkeja on jo nähty. Myttö on innoissaan linnuista ja katselee niitä rantakivellä istuen. 

Vietämme pitkästä aikaa mökkivapun. Olen nauttinut kovasti tästä kuluvasta viikosta. Parasta kevätmökkeilyssä on luonnon herääminen ja valo. Hippu ja Myttö ovat saaneet kirmailla vapaina mielin määrin. Ja tästähän tämä jatkuu. Edessä on vielä monta reissua Puulan rannalle ennen kuin on taas aika pistää möksä talvilepoon. 

Koko meidän poppoo toivottaa kaikille meidän plogikamuille, lukijoille ja ystäville

🎈 hauskaa vappua! 🎉

8 kommenttia:

 1. Teil on satavarmal ilonen vappu siäl Puulaalla, teijän lempparipaikassa. Joo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iloinen ja vauhdikas vappu oli mökillä, meidän lempparipaikassa. Ollaan eri onnekkaita, että on tuollainen paikka missä käydä ja päästä välillä pois täältä betoviidakon keskeltä.

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista
 2. Oekeen ihanata vappua teelle sinne ommaan ihanaan paratiisiin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se paratiisi meille, tuo mökkivanhus. Tärkeämmäksi se käy vuosi vuodelta. Ollaan hyvin iloisia, että saadaan siellä käydä ja olla.

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista
 3. Oikein nautinnollista mökkeilyä ja vappua teille! Koiruudet ilmiselvästi nauttivat olostaan siellä. Hihi, hetken jo kuviteltiin sitä saunakokousta... mutta kävi ilmi, ettei sauna ja kokoustaja olleetkaan kylpemiskunnossa, vaan sauna toimi työhuoneena, haha!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, sauna ei tosiaan ollut lämmin eikä löylyä voinut heittää... hih. Kokoustajalla oli kylläkin pyjama päällä, joten sen vuoksi piti olla tarkkana, että minkälaista livekuvaa muille osallistujille lähti.

   Meillä oli mukava mökkireissu. Loppukuusta palaamme taas Puulalle.

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista
 4. Hauskaa, että töitä voi tehdä mökilläkin! Maisemanvaihdos piristää varmasti mieltä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt tuli tosiaan tuokin testattua eli töiden tekeminen mökiltä käsin. Vaikka isäntä onkin muutaman kerran työhommia sieltä käsin hoitanut. Itse olen hiukan epäillyt, miten yhteydet pelaa mutta mitään ongelmia ei ilmennyt.

   Oli mukavaa päästä aloittamaan mökkikausi. Tästä se jatkuukin jo parin viikon päästä.

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.