perjantai 3. huhtikuuta 2020

Leikin kurja loppu

Melkoinen maaliskuu on takana. Nyt kuljetaan huhtikuuta ja toivottavasti parempaan suuntaan tuon viheliäisen koronan suhteen. Vaikka julkisuudessa povataankin, että se pahin isku on vasta edessä 😟.

Etätyöt luistavat rutiinilla. Isäntäkin alkaa sopeutua hänelle melko poikkeavaan työtapaan. Minulla hommat uuden työnantajan palveluksessa alkoivat rullaamaan sujuvasti. Käytännössä kun muuttui vain palkanmaksajan nimi. Eri firma mutta toistaiseksi samat työt. Hyvä näin. En kaipaakaan mitään isoa hässäkkää tämän erikoislaatuisen tilanteen keskellä.


Kevät on tullut!

Hippu on parin päivän ajan kärsinyt joko selkä- tai jalkakivuista. Se loukkasi itsensä Myttösen kanssa riehuessa. Kipupistettä emme ole isännän kanssa pystyneet paikallistamaan. Hilpu kävelee hiukan varoen mutta ei onnu mitään jalkaansa. Tietyt asennot eivät ole hyväksi ja se saattaa vinkaista. Seuraamme viikonlopun ajan tilannetta. Hipun osalta tulevat lenkit ovat rauhallisia ja lyhyitä. Mytön kanssa leikkiminen on pannassa. Mikäli Hippunen edelleen oireilee, viemme sen alkuviikolla eläintohtorille. Mistään kovin vakavasti tuskin onneksi on kyse. Ruoka ja vesi maistuu, häntäkin heiluu. Mutta katsotaan, miten tilanne lähipäivinä kehittyy. 

Emännän sylivauvat.

En varmasti ole ainoa koiranomistaja, joka suree ja murehtii itsensä sydänvikaiseksi, kun jotain ikävää sattuu. Mutta toivon, että osaisin olla levollisempi enkä ryhtyä panikoimaan, kun koiralla on jokin vialla. Onneksi isäntä on jalat maassa ja rauhoittelee minua. Ei maalaa piruja seinille vaikka itsekin on huolissaan. Olisinko yhtä vauhkona, jos isäntä valittelisi jalkakipuaan. Rehellisesti sanottuna en. Mutta koira ei osaa kivuistaan kertoa, siinä se ero onkin. 

Toivomme, että Hippu paranee pian eikä lääkärireissua tarvita. Viikonloppuna huilataan ja rentoillaan. Käydään ulkona ja luetaan kirjoja, katsellaan telkkaria. Viikon päästä on pääsiäinen. Ajatukset karkaavat varmasti Puulalle. Toivottavasti jo loppukuusta voimme lähteä kohti Kangasniemeä. 

8 kommenttia:

 1. Toivotaan, että on vaan joku lihasjumi ja Hippu paranee vauhdilla. Joo. Ilosta menoo teille kaikille, mutta maltilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Reipasta menoa myös teille! Täällä voidaan taas hyvin. Ilolla mennään kohti kesää.

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista
 2. Paranemisia Hipulle! Ikävää, että leikkiessä on sattunut.
  Meillä Lucya alkoi koskea niin usein koirien leikkiessä, että leikkiminen oli vain lopetettava. Eikä Lucy enää itsekään halunnut leikkiin osallistua. Harmi juttu, mutta Roni oli vain niin kova otteissaan. Ehti varmaan pentuna tottua, että Lucy kestää mitä vain, eikä oikein ymmärtänyt, että hänestä kasvoikin Lucya isompi. Ihan silloin tällöin ne saattavat juosta lenkillä vierekkäin ja leikkiäristä toisilleen, mutta siihen se nykyisin jää.
  Toivottavasti teillä koirat voivat leikkiä yhdessä jatkossakin, kunhan Hippu paranee! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä nuo Hipun ja Mytön leikit näyttävät varsin vauhdikkailta. En yhtään ihmettele, että nyt sattui haveri. Onneksi Hilpu on taas kunnossa. Pakko meidänkin on välillä rajoittaa tuota leikkimistä. Etenkin tuleva mökkikesä tuo mukanaan leikkirajoituksia, sillä mökin piha ja ympäristö ovat epätasaista ja kivikkoista. Siinä saattaa käydä hullusti, jos aletaan juoksemaan kilpaa pitkin pihaa.

   Kivoja ja aurinkoisia kevätpäiviä teille!

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista
 3. Niinhän se on, että aina alkaa huoli nousta, kun huomaa koiran aristavan jotakin liikettä. Helpostihan pieniä venähdyksiä tulee, kun on leikkikaverikin. Silloin meno on ihan eri luokkaa kuin itsekseen leikkivällä koiralla. Toivotaan, että Hippu on pian kunnossa taas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meno tosiaan yltyy välillä hurjaksi. Mytöllä on valtavasti energiaa ja kyllä Hippukin tykkää leikkiä. Jatkossa on vaan valitettavasti katsottava, että juoksualustat ovat tasaisia. Vaikka molemmat tytöt ovatkin ketteriä, epätasainen maasto aiheutti nytkin tuon vamman Hipsulle.

   Muiskusia Párekille meidän likoilta ja leppoisia pääsiäispyhiä!

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista
 4. No eekä...! :( Kyllä tuommoset suapi syvämmen nurin kiäntymmään. Sano äet. Se ku on kansa semmonen hättäelijä kaekista meekäläesen jutuista.
  Toevottavasti Hippuli on kuitennii jo kunnossa taekka aenahhii parempaan päen. Paranemismuiskuja laetan tiältä tulemaan! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen myös sellainen murehtija-surija. Ainainen huoli on noista meidän ihanista tyttösistä. Hippu kiittää paranemismuiskuista. Niistä oli varmasti apua, sillä jalka näyttää olevan taas kunnossa.

   Mukavaa loppuviikkoa ja pysykäähän terveinä!

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.