perjantai 4. maaliskuuta 2022

Tämähän on jo kevättä!

Maaliskuu on alkanut aurinkoisissa merkeissä. On upeat ulkoilukelit, joista olemme nauttineet. Hippunen ja Myttönen etsivät vielä kantohankia, joiden päällä hölkötellä. Mutta tällä menolla alkaa lumen pinta sulamaan eikä se kestä meidän likkojen painoa. Mutta kohtahan sitä pääsee sitten nuohoamaan kuraojissa 😁 Lenkit ovat  päivien parhautta. Eikö maaliskuu olekin jo kevättä? Itse tuumin niin. Ja pidän tästä vuodenajasta ihan valtavan paljon.

"Mikäs tuolla huristelee... ai, latukone."

Isäntä lomaili viime viikon. Harmillisesti häneen iski flunssa ja osa lomasta meni sitä potien. Sitten räkätauti iski minuun ja viime viikonloppu kului köhiessä ja niistäessä. Koronaa meillä ei ollut, sitä testailtiin useammankin kerran. Onneksi isäntä pääsi kuitenkin loppulomasta nauttimaan vauhdin hurmasta laskettelurinteillä. Hipun ja Mytön kanssa hän käppäili pitkiä lenkkejä ja kolmikko kuunteli yhdessä musiikkia sohvalla miltei kasassa maaten. 

"Myttö kuule, älä kuule ala mun lelua viemään."

Keskiviikkona Hippu aloitti kevään lukukoirailut kotikirjastossamme. Saimme iloisen vastaanoton ja lukijoita oli mukava määrä. Koronan vuoksi lukukoiran vastaanottoaikaa on hieman lyhennetty. Ja kun vasta näin maaliskuussa aloitettiin, ei kovin montaa työkeikkaa keväälle ennen kesälomaa osu. Mutta eipä tämä haittaa Hippua ainakaan. Se tykkää ja nauttii jokaisesta kirjastokäynnistä, oli se lyhyt tai pitkä. Tai kerran kuussa tai kerran viikossa. On hienoa, että korona alkaa olla sen verran selätetty, että tämä meidän mieluisa harrastus on taas käynnissä. 


Pikkuhiljaa alkaa mökki olla yhä useammin mielessä. Eiköhän me parin kuukauden päästä olla jo Puulan rannoilla. Näin se talvi meni vaikka lokakuussa tuntuukin, että uuteen mökkikauteen on taas hurjan pitkä aika. Mutta nyt ollaan siis voiton puolella. Mökkikasseja voi alkaa kohta pakkailemaan...

8 kommenttia:

 1. Onpa kurjaa, että flunssa iski juuri lomalla. :(
  Mukavaa kuitenkin, että lukukoiravierailuita on päässyt taas tekemään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Flunssa oli tylsä juttu mutta onneksi isännän koko loma ei menny sairasvuoteessa. Kirjastokeikat ovat oikein kiva homma, niitä jatketaan toukokuulle saakka. Toivottavasti korona pysyy kurissa...

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista
 2. Aurinkoista viikonloppua teille! Hyvä kuulla, että flunssa ei sentään koko lomaa pilannut eikä varsinkaan ollut koronaa tai sen sukuista riesaa.
  Aika kuluu, vaikka odottavan aika on pitkä. Kohta olette innolla mökkiä laittamassa kesäkuntoon, ja yht´äkkiä onkin jo juhannus ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi meidän taudit eivät olleet koronaa. Sitä nimittäin on nyt lähipiirissämme sekä useilla ystävillä.

   Mökkikassit odottavat kellarissa ja uusia hankintoja voi kohta alkaa tekemään. En malta odottaa, että pääsemme taas Kangasniemelle!

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista
 3. Kyllähän sitä ollaan jo kovasti kevättalven puolella, täällä on pajunkissojakin näkynyt jo ainakin pari viikkoa ja aurinko lämmittää jo ihanasti. Lumien sulamista seuraava kura-aika ei tosiaan ole mukava. Itse toivoisin, että lumet pysyisivät maaliskuun loppuun asti ja sitten yhtäkkiä siinä maalis/huhtikuun vaihteessa sulaisivat yhdessä yössä pois ja olisi kuiva maa. Mutta ei taida toteutua se. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aurinko lämmittää tosiaan upeasti. Olen nähnyt netissä jo kuvia leskenlehdistä! Lumet saisivat äkkiä sulaa ja sitten auringon lämmittää niin, että tulisi kuivaa. Kurakelit ovat kevään ikävin puoli.

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista
 4. Lentsu on meelläe ollunna vallalla. Onneks ee se pahempi taati kuitenkaa.
  Kevät seon nyt. Ja on ilimat kyllä ollunna kohillaan :) Mukava että lukukoera on piässy töehin. Vaekka onnii lyhyemmät lukuhetket ni on varmaan lapsillehhii hyväks ku piäsöövät lukemaan.
  Eekä oo ennee kaavvan ku piäsettä mökkireppuja pakkoomaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Flunssaa on ollut liikkeellä, joten kaikki köhätaudit eivät onneksi ole koronaa. Ikäviä silti. Saisivat nuo yöpakkaset loppua, niin lumet lähtisivät sulamaan reippaasti. Kevät on nyt tässä vaiheessa vuotta jo oikein tervetullut.

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.